28 Aralık 2012 Cuma

Rüştü Reçber, Euro 96

Türk futbol tarihinin en önemli birkaç isminden beri, benim için ise belki de en önemli 1-2 isimden biri. Rüştü Reçber hayranlığım, onu Galatasaray çatısı altında görme isteğim hep vardı, çocukluğumun en büyük hayallerindendi.

Fenerbahçe forması giymesi de önemli değildi, o dönemin fanatizmi benim adıma daha fazla olmasına rağmen Rüştü Reçber'e hep saygı duydum.

O da Türk futbol tarihinde çok önemli işler yaptı. Barcelona gördü adam, ötesi yok. Oynadı, oynamadı, erken pes etti gibi şeyleri tartışırız ama Fatih Terim'in Milan'ın başına geçmesinden sonraki en büyük olaydır bana göre Rüştü Reçber'in Barcelona'ya transferi.

Bu fotoğrafın da benim açımdan önemi büyük. 1996 Avrupa Şampiyonası ve bizim adımıza bir ilkin yaşanması. Bu tip şampiyonalara pek katılamadığımız için, karışık numara seçme olayını pek bilmezdik. Böyle bir şansı da yakalayınca, Rüştü Reçber bir farklılık yapıp 1 numaradan 22'e geçiş yapmıştı bir kerelik. Bir de Portekiz maçında taktığı şapkayı hatırladım, o turnuvanın bizim adımıza farklı adamı Rüştü Reçber olmuştu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir