23 Aralık 2012 Pazar

Transfer Konuşmanın Zamanıdır, Trabzonspor 0-0 Galatasaray


Bu şartlarda beraberliğe çok da kötü demiyorum. Hatta iki takım da böyle düşünüyor olabilir. Maçın ikinci yarısında gidişat bunu gösterdi. Zeminin ağırlığı her iki takımı da oldukça olumsuz etkiledi ve takımların pas kalitesinin çok düşük olduğunu gördük. Hızlı geldiler, orta sahalar hemen hemen yoktu ama gerek son vuruş, gerekse son pas olarak iki takım da kötü durumdaydı.

Trabzonspor'un hafta içerisinde Türkiye Kupası maçı oynamasından kaynaklı, fizik olarak çok ayakta kalacaklarını düşünmüyordum. Maça kontrollü başlamaları tahminimdi ama onlar da tempolu başladı, bu tempoyla da maçı bitirdiler. Galatasaray da aynı şekilde tempoyla oynayınca çok hareketli bir maç izledik aslında ama ikinci yarıda yapılan orta saha hamleleri oyunu daha çok tutmaya yönelikti sanki.

Kendi sol tarafından çok sorun çekti Galatasaray. Amrabat'ın defansif aksiyonu hiç olmadı, Riera da fazlasıyla hücumu düşününce Trabzonspor o bölgeden çok fazla imkan yakaladı ama dediğim gibi, pas kalitesi düşük takımlarda.

İyi bir forveti olmamasından kaybetti bugün Trabzonspor. Galatasaray ise yaratıcı bir 10 numarası olmamasından. Adrian bugün oldukça etkiliydi mesela ama ön tarafta aradığını bulamadılar. Galatasaray cephesinde ise sürekli bir rakip yarı sahasına yerleşim vardı ama ikinci yarıda gelen sürekli bir formasyon değişikliğiyle de birlikte nasıl bir kurgu yaratabileceklerini bilemediler, hücumda liderleri yoktu.

İşte bu şartlar altında da Trabzon deplasmanında alınan bir puan kötü değil. Kötü oynuyorsun, kötü oyuna da çare bulamıyorsun. Bir şekilde yenilmemek lazım.

Pozisyonlar da var aslında ama Burak Yılmaz'ı da sindirmeyi başardı rakip taraftar. Tepki bekliyordum ve Burak Yılmaz bu tepki karşısında sinmez diyordum ama boğazına gelen bozuk para, kafasına gelen su şişesi, dibinde patlayan torpil derken böyle bir tepki karşısında da sinmemesi kadar doğal bir durum yok. Rakip taraftar olayı fazlasıyla abarttı ve bu ortamı yaratanlar adına üzülüyorum.

Yazacak fazla da birşey yok, futbol anlamında pek fazla konuşamıyoruz, 0-0'lık skor doğal. Ligin ilk yarısını bir şekilde lider bitirdik, önümüzde transfer ve kamp dönemi olacak, Türkiye Kupası da yok derken bazı isimlerin kendini bulması adına güzel bir fırsat var önümüzde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir