12 Ocak 2013 Cumartesi

Aklımız Transferde, Galatasaray 0-1 VfR Aalen


Bu maçı da ikiye ayırıyoruz. Birinci devre, as oyuncuların oynadığı dönem ile ikinci yarı, yedek ağırlıklı kadronun oynadı dönem diye.

Maçın oynanacağına yönelik umudum yoktu aslında. Fena bir yağmur var, zemin ağır, su birikintileri oluşmuş ve hazırlık maçı olduğu düşünüldüğünden hiç riske girmeye gerek yoktu. Ama oynandı, şansa maç içerisinde yağmur da şiddetini azalttı ve zemin zaman ilerkedikçe normale yaklaştı.

İlk yarıda oynanan futbol mükemmeldi. Üstelik o kötü zemine ve şartlara rağmen. Pas oyununu iyi uyguladı Galatasaray. Burak Yılmaz odaklı oynanan hücumlar sonuca da ulaştı, pozisyona girmek anlamında ama Burak Yılmaz iyi bir gününde değildi ve çok gol kaçırdı.

Tabii bu sürede rakibe de pozisyon verilmedi, orta sahada etkindi Galatasaray. Melo toparlamış ve bu da Selçuk İnan'a olumlu yansıyor. Bir de buna Emre Çolak'ın etkisini eklediğimizde hücum verimli bir günündeydi.

Emre Çolak ile ilgili de şunu demek lazım. Bu tip zeminlerde, ilk olarak Emre Çolak'ın sinmesini beklersiniz ama o ortama iyi ayak uydurdu, ayakta kaldı. Artı olarak, bu çocuğu eleştiriyoruz ama Emre Çolak oynayınca da müthiş bir görsel keyif bizlere sunuyor. Şu iyi oyun istikrarını yakalasa keşke.

İkinci yarıda ise gelen oyuncu değişiklikleriyle birlikte, ilk yarıda gösterilen tempodan eser kalmadı. Top yine Galatasaray'ın ayağındaydı ve rakip ceza sahası çevresinde çok top dolaştırdı Galatasaray ama orta sahada düştü, bu da rakibe pozisyon imkanı sağladı derken 60. dakikadan sonra rakip iyi gelmeye başladı.

İkinci yarıda aklımda kalan en önemli detay, Sercan Yıldırım sürekli boş koşu yapıyor, kendine pozisyon imkanı arıyor ama o kadar takımla uyumsuz, ne yaptığını bilmez halde anlatamam.

Şık bir gol yedik tabii ama Eray İşçan'ın hakkını teslim edelim. Hatta şöyle diyeyim, bu maç itibariyle Eray İşçan Galatasaray'ın yeni 2. kalecisidir, olmalıdır. Üzerine gelen 5 tane top var ve 4'ünde harikaydı. Ufuk Ceylan'ı düşündüm bir de ve kendi kendime böyle bir kıyası kabul etmedim.

Bir hazırlık maçını da böylece geride bıraktık, belki hafta içerisinde tesislerde bir maç daha oynanır ama onun tv yayını olur mu bilemeyiz.

Aslında bu maça da pek odaklanamadık. Akıllar çünkü Sneijder transferinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir