21 Şubat 2013 Perşembe

Hamit Altıntop ve Direkler


Burak Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi'nde 7. golü oldu bu. 7 maçta attığı 7 gol ve Cristiano Ronaldo'yu yakaladı gol krallığında. Seviye atladı Burak Yılmaz, bu net. Trabzonspor'daki görüntüsünün de üzerine koydu ve bu yükselişi devam ediyor. Drogba da onun adına çok büyük bir şans, bunu da ekleyelim.




Zemin kötü, hatta kötüden de öte. Zemin işini beceremiyoruz ve bu sorunu da yaşayan sadece biz değiliz ama bu kadar güzel bir stada bu zemin yakışmaz. Kendi sahamızda kendimize handikap yaratmaktır bu. Schalke 04 deplasmanında zemini görün bir de, aradaki farkı düşünün derim.

Hamit Altıntop'un direklerden yana şanssızlığı da bitmiyor. Sezon başından bu yana kaç oldu bilemiyorum. Orada golü yapsa, maç 2-0'a gelse belki başka şeyler konuşurduk ama kırılma anı da değil bu, Schalke 04'ün de kaçırdığı çok bariz pozisyonlar oldu.

Jones deplasmanda yok bu arada, iyi haber. Schalke 04 adına maçın adamıydı diyebilirim. Schalke 04'ün pres gücünden konuştuk maç boyu, nefes aldırmadılar ve bu kadar sağlam durmalarının ana sebebi Jones'di bana göre.

Deplasmanlarda daha iyi oynadığımızı düşünüyorum ayrıca. Manchester United, Cluj, Braga deplasmanları hep iyiydi bizim adımıza. Deplasmanda roller değişebilir, bu yüzden de tur hala ortada.

Sneijder'i forvetin arkasında, serbest bir rolde kullanmak önemli, bunu da görmüş olduk maçta. Kanatta oynayan Sneijder'in yapabilecekleri kısıtlı ve 45. dakikada oyundan çıkarırsın. Daha serbest rolde izlersek Sneijder'i, işte o vakit Drogba, Burak Yılmaz ve Sneijder'li harika bir üçlüden konuşmak mümkün.

Drogba da ne klas bir isim bu arada. Yaptığı her hareket etkili, ince düşünüyor ve bu anlamda çok büyük bir kazanç.

Ujfalusi'yi de aradığımızı söyleyelim, defansta bir lidere ihtiyaç var. Savruk oluyoruz onun yokluğunda. Dany ve Semih Kaya aynı tarz iki stoper, birbirlerini tamamlamıyorlar ve daha önemlisi biri Dany'e dur diyebilmeli. Bu adamın farkı şu risk olayı belki ama yaptığı bir pas hatasından yedik golü, bekliyordum bu tip bir hata. Ama mecburuz işte onunla oynamaya, alternatif yok. Drogba ve Snijder transferlerinde bu riski aldık.

Şunu da söyleyelim, Şampiyonlar Ligi 2. turundayız. Bunun tadını da çıkartmak lazım. Sezon başında ikinci tur yeter derken, ikinci turda Schalke 04 ile eşleşmek hedef yarattı ama şu an içerisinde olduğumuz seviyeyi de atlamamalı.

6 yorum:

  1. Burda değinmişsiniz zemin konusuna aynen katılıyorum... çamurun üstünde çim değilde boya vardı sanki bırak koşmayı yürünmez bile o sahada.

    YanıtlaSil
  2. Bu iş bitti. Herkesin kolay rakip olarak gördüğü Schalke nin bizden çok daha iyi bir takım olduğunu gördük.Rövanş için umut beslemenin anlamı yok. Drogba ve Snijder transferlerinin şampiyonlar liginde takıma katkısı sıfırdır.Neden ?
    Doragba gelince takımın ileri ucunda pres yapan, hırslı, mucadeleci karşı defansı rahatsız eden, oyunu geriden başlatmalarını engelleyen,top yaptırmayan iki adam Elmander ve Umut kadro dışı kaldı.İddia ediyorum dün takımın ilerii kilisinde Elmander ve Umut , olsaydı Schalke bu kadar kolay top yapamaz oyuna hükmedemezdi.
    Bir diğer hata Snijder. Çok büyük paralar verdiğiniz bir futbolcu size eğer şampiyonlar liginde katkı sağlayamayacaksa devre arası transfer etmeyeceksiniz.Snijder çok iyi kariyere sahip olabilir.Ancak şu an için G.Saray ın ihtiyacı olan oyuncu değildi.Oynadığı süre içinde görüyoruzki verimliliği Emre Çolak dan çok da fazla değil.
    Artık şu gerçeği öğrenmeliyiz.Başarı ve istikrar ismi büyük başarıya doymuş futbolcuları olağanüstü paralarla transfer ederek sağlanmıyor.
    İşte 6 eksikli Scahlke kendi sahamızda bize futbolun nasıl ve hangi futbolcularla oynanacağıni gösterdi.Draxler, Jones, Bastos,Farfan sezon başı G.Saray bunları transfer etmeyi asla düşünmez.Çünkü ismi büyük yeterince şöhretli futbolcular değilller.Ama hepsi tam bir takım oyuncusu. Dördünün toplam maliyeti eminin Grograb ve Snijde e ödenen paranın yarısı kadardır.
    Dünya üzerinde G.Saray ın izlediği transfer politikasıyla başarılı olmuş bir tane takım varmıdır.? Lucescu Shaktar Donetsk diye bir marka yarattı.Shaktar ın transferlerine bakın.Kadrolarında 1.750 bin dolardan fazla bir tane futbolcu transferi varmı.? Ama her sene UEFA da en az çeyrek finali görüyorlar.
    Hangisi doğru ? Gerşek ortada.52 bin seyircinin önünde, onca büyük aparalar harcamana rağmen 6 eksikli Alman liginin dokuzuncusuna karşı mahkum oynuyorsun.Kimse Almanya daki maça ümit bağlamasın. Almanya da değil galip gelmek bu futbol ve anlayışla çok daha hazin bir sonuç yaşanabilir.
    Hala umutlu olanlar olabilir.Zaten bu anlayış yüzünden bu yanlışlar devam ediyor ve galiba edecekte.

    YanıtlaSil
  3. @trtraveller34

    Drogba'nın daha 1 maça çıktığı takımda daha fazla ne yapmasını bekliyorsun.burak'a 3 gol pozisyonunu yoktan yarattı..ki bu maç planında hoca burak üstüne kurmuş bir çok şeyi çok net ortada..

    Sneijder'in yerine emre çolak oynamalıydı diyerek zaten "futbol dehanı" ortaya koymuşsun..senin teknik adamın gidip sneijderi en etkisiz olacağı yere sol kanada koyarsa bu adamdan performans bekleme...

    Bu adamın zaten savunması zayıf ve sen 45 dakika orada bilerek maç içerisinde de , daha 5. dakikadan itibaren sol kanadın otobana döndüğünü görerek 4-4-2'de ısrar ediyosan, burda sorun sneijder değil " ben bilirim , ben dedim oldu" zihniyetidir, başka bişi değil..

    YanıtlaSil
  4. @trtraveller34

    " Dünya üzerinde G.Saray ın izlediği transfer politikasıyla başarılı olmuş bir tane takım varmıdır.? " demişsin..

    Güldürdün yani..haklısın aslında elmanderle umutla , sol bek riera ile çok rahat CL alınabilirken salak salak yıldız transferleri yapan dünya'daki en büyük 50 takımın hepsi salak zaten..

    "Draxler, Jones, Bastos,Farfan sezon başı G.Saray bunları transfer etmeyi asla düşünmez"

    Yazmak için yazılmış bir yorum daha..farfan dediğin adam dünyadaki en sorunlu 10-15 topçudan biridir..Felix magath bile bu adamın disiplinsizliğini adam edememiştir..Canı isterse dehşet oynar, isterse yormaz kendini..Ama büyük maçlarda motive olunca oynar her türlü..16-20 milyon euro arası verirsen verirler sana farfan'ı tabi..Sezon başında bedava'ya alınacak iken fatih terim'in "disiplinsiz diye veto ettiğini" biraz araştırma ile çok rahat bulabilirdin..

    drexler'i alacan ha..19 yaşında bayern,arsenal vs adamı izliyor..adam bundesligayı bırakacak senin ligine gelecek..bonservisi 15-20 milyon euro civarından " başlar " ..tabe CL de oynadı bu sene o fiyat daha da artabilir..topçuyu ikna ettin sayıyorum..

    Galatasaray sezon başında da uğraştı ama bastos türkiye liginde oynamak istemedi..8 milyon euro istiyor lyon..

    jones'da bundesliga varken senin dandik ötesi ligine gelmez..bonservisi 5 milyon euro..5 yıldır schalke 04'de orta sahanın değişmezi konumunda adam.gelirse para için gelir anca..onada yılda 3 milyon verirsen gelir..o zamanda aynı sen şunu diceksin.."jones gibi 31 yaşında düz topçulara 3 milyon verene kadar huntelaar gibi adamlara 5 vermek lazım"

    "Dördünün toplam maliyeti eminin Grograb ve Snijde e ödenen paranın yarısı kadardır."

    Yukarıdaki 4 arkadaşın sadece BONSERVİS leri 46-52 milyon euro arası tutar..buna oyuncuların alacağı maaşlarıda ekliceksin..Ama sen drogba ve sneijder'in yarı maliyetine geleceğine eminsin !!

    "Lucescu Shaktar Donetsk diye bir marka yarattı.Shaktar ın transferlerine bakın.Kadrolarında 1.750 bin dolardan fazla bir tane futbolcu transferi varmı.?" demişsin gene..

    transfermarkt die bi site var ..bi gir bak..Ya harbiden hiç bir araştırma yapmadan nasıl sallıyorsun böyle inanılmaz..bi araştır arkadaşım..gir bak bakalım o takım hangi rakamlara almış o adamları !!!

    YanıtlaSil
  5. Keşke yorum yaparken diğer yorum yapan kişilerin görüşlerine de saygı gösterip daha ölçülü olabilsek.Sonuçta hepimiz ortak tutkumuz G.Saray ıtartışıyoruz.Beğenir veya beğenmeyebilirsiniz ama her beğenmediğiniz görüşe hoş olmayan ifadeler kullanmak ne derece doğru.
    Seviyeli ve cevap yazmaya değer olddukça bu platformada her türlü tartışmayı yapmak isterim.

    YanıtlaSil
  6. benım merak ettıgm bır konu var aynı zemınde s 04 de oynadı cokta ıyı pas yaptılar hhatta zemın oyle olmasa 2 3 gol daha atarlardı sanırım daha ne dıye zemını bahane edıyorsunuz kı sahadabızım takımın ne yaptıgını anlatabılcek bırı var mı acaba suursuzce ıkı stoperın paslasması dısın da pek de bısey soylenemez frank BAM 3 lusuyle bıle daha cok pas yaptımaya calısıyordu boyle kaos karambol futbolu oynatmıyordu zaten takımdan selcugu cıkar gol de atamaz bu takım yazık cok yazık koskoca Galatasaray nelerden medet umuyo macı ızlemesem yazılanlara ınancam aynı sahada shalke 04 takır takır pas yapıyo sagdan soldan ortadan akın akın gelıyorlar her kullandıkları korner tehlıke yaratıyo bızım takım opera seyreder gıbı seyredıyo sayın Terımde hamıtın dırekten donen topuna atıstık hareket yapıyo sanırım sayın terımın bu sezon kı en onemlı organızasyonu hamıtın dırekten donen topları sezon boyunca buna calısmıs anlasılan saka bır tarafa elinde ki oyuncuları en verımsız kullanan antrenor konumundadır suan sayın terım kımse wesleye hazır degıl mazeretı sunmasın adamı alır sol kanata koyarsan sana futbol cahılı derım derler dıyecekler bu bır sacmalıktır tutturmus bır 4 4 2 ne oynadıgı belırsız bır takım saha kenarında bır showmen ne guzel ya sadece bunlar Galatasaraylı sankı yahu bızlere yazık degıl mı haftalardır antreman yapan bır takım nasıl boyle rezıl futbol oynar bunun tek bır acıklaması var antrenor basarısızdır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir