8 Nisan 2013 Pazartesi

An Gelir, İhtiyaç Doğar


Mersin İdman Yurdu karşısında yediğimiz ilk gol kimin hatasıydı geyiğine hiç girmeyeceğim. İletişim eksikliği vardı orada ve bunlar olur, olmaya da devam edecek. İhaleyi orada, Gökhan Zan'a çıkarmıyorum bu yüzden.

Ama, Mersin İdman Yurdu karşısında oynadığı futbolu da eleştiriyorum. Özellikle ilk yarıda. Hatası, Ujfalusi vari hareket etme gereği duymasından kaynaklı. Orta sahayı topla geçme çabaları, uzun paslar, esktra işlere yönelmesi gibi.

İkinci yarıda ise toparladı, üçlü savunmada iyi görüntü verdi. Semih Kaya sağdan, Hakan Balta ise soldan hücuma destek verdiler, o da geriyi iyi süpürdü. Kendi iyi bildiğini yapınca, iyi alternatif. Bunu söylemek istiyorum.

Kayserispor maçında oynadığı futbol, Real Madrid karşısında da sergilediği görüntü oldukça iyiydi. Sezon başında ve ilerleyen dönemde, etkisiz eleman gibi görürken onu, takım içerisinde önemli bir faktör olduğunu gösterdi bana göre.

Hakan Balta bunu gösteremiyor mesela. Onun da Mersin İdman Yurdu maçında gösterdiği performans iyiydi ama bu sezon tek iyisi bu belki de. Gökhan Zan ise oynar oynamaz katkı verebiliyor, bunu çoğumuz beklemiyordu.

Emre Aşık'a gitti aklım. 20 maç oynamaz, 21. maç sahaya çıktığında da sanki 20 maçta 11 oynamış gibi bir etki gösterebilirdi. Çok mu yetenekli bir stoperdi, hayır ama tecrübesi ve profesyonelliğiyle önemli bir isimdi. Gökhan Zan da buraya doğru evriliyor sanki, bu güzel bir gelişme.

Bu yüzden de yeni sezon için kadromuzda düşünmemiz gereken bir isim bana göre. Bu takıma iyi bir stoper gerekli, 11 oynayacak ama böyle bir tecrübeyi de kadro içerisinde tutmak gerekli derim. An gelir, ihtiyaç doğar. Bu sezon doğduğu gibi.

Sezon sonunda da bitecek sözleşmesi uzatılır inşallah. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum bu konuda...

8 yorum:

  1. Sözleşmesi kesinlikle uzatılmalı. Bu sene oynadığı birçok maçta beklenenden de fazla katkı verdi. KEREM

    YanıtlaSil
  2. Yenilen golde hem Gökhan'ın hem de Muslera'nın payı vardı. Dediğiniz gibi açık bir iletişim eksikliği vardı. Ancak Gökhan'ın vuramayacağı topa hamle yapması yanlış. Bir stoperin bunu ayarlayıp orda hamleyi yapması gerekir bence.

    Onun dışında oynamamanın verdiği eksiklik kesinlikle vardır. Ama bunu birkaç maçta hemen atlattı. Terim'in en iyi yaptığı şeylerden biri de bu sanırım. Bütün oyuncuları her zaman hazır tutması. En fazla 2 maç oynayınca oyuncular kendini buluyor. ( Sneijder bunun dışında tabiki o ayrı bir mevzu)

    Ujfalusi'nin rolünü üstlenmeye çalıştığını söylemişsiniz. Kesinlikle buna katılıyorum. Topla birlikte çıktığı zaman çok anlamsız paslar atabiliyor. Daha doğrusu top hedefe ulaşmadığı için bunlara pas diyemeyiz zaten. Niyet iyi ama yapamıyor, olmuyor işte. Bir önceki yazınızda ikinci yarıda bu işi Melo'nun üstlenmesi ile bu krizin aşıldığından bahsetmiştiniz. Kesinlikle doğru olan da buydu zaten.

    Asıl konuya dönersek, Gökhan, Emre örneğinde olduğu gibi her an ihtiyaç duyulabilecek bir isim. Tecrübesi ile olsun özverisi ile olsun her zaman bize lazım. Ben sözleşmenin yenileneceğini düşünüyorum. Kesinlikle kalmalı.

    YanıtlaSil
  3. Gökhan Zan olur olmaz; olabilir ama muhim olan çok iyi bir stoper alınıp alınmayacağı. yeni stoperle birlikte gökhan zan 4. stoperi olur bu takımın. olsa da olur olmasa da.
    şimdi yabancı kontenjanı sıkıntısından dolayı ben yerli stoper alınsın diyorum ama Serdar Taşçı dışında da hem tecrübeli, hem klas, başka bir yerli de aklıma gelmiyor. Serdar aziz, ömer toprak gibi çocukların Semih'ten farkı yok.

    YanıtlaSil
  4. Gökhan herhalde kalır jübilesini de bize yapar gibi geliyor bana.(gerçi lafın gelişi jubile dedim bizde pek yapılan bi olay değil nitekim)Onun bu sene verdiği katkı ona yeni bir kontratın kapısını açacaktır zaten bir tek futbolcu hep oynamak ister Geyiği vardır ya gerçi geyik değil gerçek belki bu bir sıkıntı doğurabilir performansını gören orta sınıf takımlardan teklif alabilir transfer için ama bana kalırsa şuan mutlu ve huzurlu Galatasaray'da ve çok büyük beklentileri de yok bu yüzden yeni bir teklif alacaktır...

    YanıtlaSil
  5. Mevkii itibariyle olgunluk çağında, özgeçmişinde pek çok başarı mevcut. Ayrıca sözleşmesinin son aylarında, yeni bir tanesini koparabilmek için sahada elinden geleni yapıyor. Bence rotasayonda bulundurulabilecek değerli bir parça, gelecek sezonda takımda olması takım adına faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  6. bence sakatlanana kadar Gökhan-Dany ikilisinde ısrar edilmeli, Semih milli takım, Real Madrid vs derken çok yıprandı. Dinlenmesi geleceği açısından çok faydalı. Hatta keşke yaşı kadar gençken İngiltere veya Almanya'nın orta-alt takımlarından birine kiraya verebilsek de temel bilgisi gelişse. Gerçi Bu yaşta bu kadar ağır maçları kaldırmak çok kolay değil diyeceğim ancak Madrid'de bir Varane'yi de gördük.Drogba bile saygı duyduğunu söyledi çocuğa

    Önümüzdeki sezon futbol bilgisi yüksek bir yabancı defans almalıyız. Popescu gibi, Ujfa gibi Çünkü Türkiye'de yetişen savunmacıların temel bilgi yetersizliği çok açık. Rakip takım set hücumu yaptığında topa bakmaktan adamı kaçırıyorlar. Duracakları yeri bilemiyorlar, Birebirde bence tüm savunmacılarımız etkili. Fakat takım savunmasında çok zayıfız. Bu açığı kapatmamız gerekli.

    Gökhan'ın d kesinlikle kalmasından yanayım. Umarım Emre Aşık misali bir etkiyi kalıcı olarak bırakır

    YanıtlaSil
  7. semih kendini geliştirmiyor. hatasından yediğimiz kaçıncı gol bilmiyorum. milli maç, 2 real madrid maçı ve ligdeki birçok maç. sabretme ve göz yumma işini fazla abarttığımızı düşünüyorum. dany ve gökhan zan sezon sonuna kadar takımın defans hattı olmalı. semih'te bu vakitten sonra iyi bir defans rotasyonu olur bizim için.

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle kalması gereken bir adam. Zaten Beşiktaş'tayken de iyi bir stoperdi fakat sıkıntısı çok sakatlanmaktı (özellikle omuz sakatlığı), burada pek sakatlanmıyor zaten. İyi olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir