4 Nisan 2013 Perşembe

Küstürmeyelim Bu Adamı, Hakkını Verelim


Tekrar olacak belki ama yine yazıyorum. Aynı şey olmaya devam ettiği sürece de yazmaya devam edeceğim. Drogba bu ya da Sneijder bu, bu adamlar varsa elbette onlar frikiği kullanacak gibi bir görüşe asla katılmam.

Gerçi Sneijder'le bu sorun pek yaşanmıyor, bir paylaşım oluyor ama Drogba istisnasız her frikiğin başında. İyi de bir frikikçi ama Türkiye'de şu ana kadar kaleyi bulmuş değil, golü geçtim. Penaltı da dahil buna. Geçmişine baktığımızda bu tip çok golleri var, yine atar ama yapılan büyük bir haksızlık var.

Selçuk İnan'ın hakkı yeniyor. Değil Drogba, Beckham olsa şu takımda frikiği kimin kullanacağına Selçuk İnan karar vermeli. O vuruyorsa o, vurmak istemiyorsa başkası, orasını bilemem.

Real Madrid karşısında 89. dakikada kullanılan frikikte o topun başına Selçuk İnan gelmeli, kader anını o tayin etmeliydi. Geçtiğimiz sezonu düşünüyorum, bu sezonun ilk yarısını düşünüyorum ve Selçuk İnan yani. Galatasaray'ı ipten çok aldı ve bu özelliğiyle de takımın lideri oldu.

Ama haksızlık ediyoruz. Israrla söylüyorum, bu tip durumlar Selçuk İnan'ı küstürmez, öyle bir insan değil o, mükemmel bir karaktere sahip ama o da bir insan, üzülüyordur elbette. Bunu dile getirmez ama biliyoruz ne olduğunu, anlıyoruz.

Küstürmeyelim bu adamı, hakkını verelim.

6 yorum:

  1. Fatih hoca bu maçtan itibaren frikik olayına da el koyacaktır cünkü Eskişehir macındada aynı olay yaşanmıştı bir üçüncüsü olmaz diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. o hallolur hacı, mesele frikik meselesi değil, o 4.-5. konu. mesele defans meselesi. bu takıma defans lazım hatta orta sahaya bile defans lazım.

    YanıtlaSil
  3. Bu takıma 10 tane oyuncu da transfer etsen, PSG kadar parası da olsa olmaz. Bu takıma sistem lazım..

    YanıtlaSil
  4. Küsme kesinlikle olmaz bu tür konularda ama kafa rahat olmazsa atacağı frikikten de hayır gelmez Fatih Terim kesinlikle açıkça belirtmeli kimin nerde olacağını ve bence bu konuda geçikmiş durumda bu saatten sonra Selçuk üzerinde anlamsız bir baskı olacak...

    YanıtlaSil
  5. Bence burada asıl konu bu tercihlere Fatih Terim'in müdahale edip etmediği. Drogba'nın liderlik vasıflarından öğrenecek çok şey var ama bazı konularda takımın dinamikleri bozulmamalı diye düşünüyorum. Neticede Sneijder'in de dahil olduğu bu frikikçi grubunda ilk sıra hep Selçuk İnan'ın ve buna bir şekilde karar verilmesi lazım. Acaba bu kararı Fatih Terim kendisi mi alıyor yoksa takımın kendi oyun içi dinamiklerine mi bırakıyor.

    YanıtlaSil
  6. Keşke rövanş için biraz umut olsa...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir