4 Temmuz 2014 Cuma

Luiz Suarez -> Barcelona


Barcelona'ya uyum sağlayamama nedenlerimden biri de bu. Luis Suarez'i bu paraya transfer eden takım Real Madrid olsaydı bugün futbolun endüstriyel boyutu üzerine roman yazılıyor olurdu ama söz konusu Barcelona olduğunda herkes işin saha boyutuna iniyor. Oysa Barcelona'nın da bir farkı yok, günümüz futbol dünyasında tüm devler aynı.

Bu sezon transfer piyasası oldukça hareketli. Finansal fair-play'den bahsedilen şu günlerde finansal fair-play'ın yanından geçmeyecek hamleleri hep birlikte izliyoruz. Barcelona da bu yaz döneminin en aktif takımı belki de. 

Yıllarca futbol dünyasına oynadıkları futbolla hükmettiler ama her devrin olduğu gibi onların da devrinin son bulmasının ardından yeniden yapılanıyorlar. Kadro neredeyse sil baştan değişmiş durumda ve yaptıkları hamleler de oldukça pahalı. Çok büyük bonservisler konuşuyoruz ama bir yandan da eldeki isimleri iyi paralara satıyorlar. Fabregas'ın Chelsea'e gidişi veya yakında duyacağımız Alexis Sanchez transferi gibi.

Luis Suarez ise bu transfer harekatının en yüksek noktası oldu. 94 milyon avro gibi bir bonservisten bahsediliyor, bu rekor mudur bilmem ama bu paranın peşin olarak ödenecek olması için daha çıldırtıcı boyutu. Luis Suarez şu an alınabilecek en değerli gol silahı ama böyle paraları konuşmak gerçekten inanılmaz. 

Bizler yaptığımız transferlerin ücretini böldüğümüz ay sayısı kadar sevinen bir kesim olduğumuz için, böyle paraları görünce gerçekten biz kimlerle yarışıyoruz demek geliyor içimden.

Bakalım daha nelere şahit olacağız. Bu hareketlilik devam edeceğe benziyor, henüz Real Madrid'in hamleleri de gelmedi, Toni Kroos & Di Maria takasından söz ediliyor orada da. Ancelotti'nin Di Maria'dan maksimumu aldığını görmüştük ama Toni Kroos söz konusu olunca iş değişiyor. Ayrıca Luis Suarez'i kaptırdılar, Falcao'ya sulanacaklarını düşünüyorum. Dünya Kupas'nın yıldızı James Rodriguez'de en büyük gözdeleri..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir