15 Temmuz 2014 Salı

Serdar Eylik Samsunspor'da


Hala Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu olduğunu o transfer olduğunda öğreniyoruz aslında. Cafercan Aksu'da da vardı bu durum, yıllar yılı kiralık olarak birçok takımda forma giymişti ama her dönem kadroya baktığımızda onun hala Galatasaray'la sözleşmesi olduğunu görüyorduk. Bunun adı hala beklenti olduğu değildi elbette, bu transferi yapan kulüplerin o maliyete girmek istememesinden kaynaklıdır ama Serdar Eylik'te de sorun çözüldü ve Samsunspor'a bonservisiyle birlikte verildi.

Rijkaard'ın ilk olarak bizlere sunduğu bir yetenek. Rijkaard denildiğinde zaten 4-3-3 ve total futbol kadar genç yetenekleri parlatmasıyla da çeşitli hayaller içerisindeydik. Aydın Yılmaz'ın Avrupa Ligi ön eleme maçlarında parlaması ve Serdar Eylik'in de şans bulmasıyla bir acaba mı geldi ama sezonun ilerleyen döneminde Serdar Eylik'i de kaybettik. Rijkaard'ın da ömrü zaten çok uzun olmadı.

İlerleyen sezonlarda ise Orduspor, Denizlispor, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor ve Ankaraspor formalarını kiralık olarak giydi. Mini bir Anadolu turu diyebiliriz buna. Şu genç yaşında istikrar anlamında bir adım atamadı maalesef, her sezon bir takım değiştirdi, her sezon formasını giydiği takım ondan vazgeçti. Hala yaşı 24 ve bu şansı var. Serdar Eylik'in öncelikle yenmesi gereken şu istikrar mevzusudur. Galatasaray'la bağları da koptu ve bu anlamda ilk adımı attı aslında.

Serdar Eylik'in şu zamana kadar bize sunduğu izlenim ise, PTT 1.Lig adına iyi bir isim olduğu. İddialı, Süper Lig adına oynayan takımların kadrolarında mutlaka bulundurduğu bir isim oldu hep. Bir üst seviye için hala yetersiz ama Samsunspor adına iyi bir transfer. Her iki kanatta oynayabilen, hızlı ve teknik bir futbolcu. Galatasaray'dan potansiyelini hatırlıyoruz zaten, bu potansiyeli göstermesi artık zor ama Samsunspor'a da faydalı olacaktır.

Galatasaray için ise ilerleyen zamanda da anacağımız bir kayıp yetenek diyebiliriz kendisi için, o havuzda Serdar Eylik'in de adı var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir