11 Nisan 2015 Cumartesi

2005-2006, Rekor Puan ve Forvet Rotasyonu


Madem futbola ara verildi, ben de bu süreyi ağırlıklı olarak nostalji yazılarıyla geçirmek istiyorum. Yazmaktan da, paylaşmaktan da en çok keyif alıyorum, özellikle de 2000 sonrası Galatasaray'ı adına. 

Galatasaray tarihinin görüp görebileceği en iyi forvet rotasyonlarından biri. Ülkenin en iyi forvetlerinden dördü o dönemler Galatasaray formasını giyiyordu. Şu dörtlü içerisinde belki en az göze batan isim Hasan Kabze'dir ama onun da Galatasaray tarihinde bıraktığı izin asla unutmayacağız.

Hasan Kabze, Çanakkale Dardenelspor'dan gelmişti. 2004-2005 sezonunun devre arasıydı, Hagi'nin Ümit Karan'a yol vermesi sonrasında Hasan Kabze'ye yer açılmıştı ve Hagi de Hasan Kabze'yi fazlasıyla kullandı, o da başarılı oldu. Bir alt ligden geldim, uyumdu, gençlikti demeden geldiğinin ertesi katkı veren ender isimlerden. 

Necati Ateş ise 2003-2004 sezonunun devre arasında Galatasaray'a geldi, Fatih Terim transferidir ama Fatih Terim'in ömrü çok uzun olmamıştı. Onu da Hagi, 1.5 sezon boyunca fazlasıyla kullandı, Necati Ateş de o dönem büyük bir sorumluluk alarak kimsenin giymek istemediği (doğan algı sonrasında) 10 numarayı sırtına geçirdi. Büyük özgüvendi, zaten kariyeri boyunca hep özgüvenli oldu. Haliyle de Galatasaray'dan ayrıldıktan yıllar sonra geri döndü ve kazanılan şampiyonluğun en önemli isimlerinden biriydi.

Ümit Karan'ı ise iyi hatırlamak isterdim, maalesef hatırlayamam. Yıllarca Galatasaray forması giydi, formanın da hakkını verdi, kimse inkar edemez. Zirve sezonu 2005-2006 sezonudur, Gerets ondan inanılmaz bir katkı almıştı, geçmiş yıllarda ise Hagi'nin yıldızı barışmamıştı. Kalli takım içerisinde Hasan Kabze ve Necati Ateş gibi isimlerin biletini keserken ona dokunmamıştı, hatta takımda da kalmasını sağlamıştı. Tek vuruş forvet olayının da ülkemizde son temsilcisiydi belki. Maalesef bazı konularda adı geçti, ceza aldı, çıktı falan filan. O topa girmek istemiyorum ama Ümit Karan denildiğinde de önce futbolculuğunu, Galatasaray günlerini hatırlayamıyorum.

Hakan Şükür'ü ise anlatmama gerek yok, Kral'ı anlatmaya benim gücüm yetmez.

Bu dörtlü bir arada iki sezon oynayabildi. Gerets'in iki sezonu. İlk sezonda şampiyonluk geldi, Necati Ateş & Ümit Karam ikilisinin ardında Hakan Şükür ve Hasan Kabze müthiş alternatiflerdi. Sezon içerisinde Ümit Karan sakatlandı, topa Hakan Şükür ve Kabze girdi, Kabze'nin Beşiktaş'a attığı gollerdir şampiyonluğu getiren. Sonraki sezonda Necati Ateş'in sakatlık sorunları ortaya çıktı, Hasan Kabze de sakatlıklarla uğraştı, sezonda istenilen gibi geçmedi belki ama tek tek değil de bir bütün olarak baktığımızda bu dörtlü gibi bir forvet rotasyonu az görürüz.

Gerets de zaten hücum oynatmayı severdi, o dönem İliç'i dahi gol ayağı olarak sayabiliriz, hatta forvet. İliç'i de dahil ederek üç forvetle sahaya çıkardı Gerets, Saidou tek ön libero ve kimsenin kolay kolay gösteremeyeceği bir cesaret bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir