15 Mayıs 2015 Cuma

Galatasaray Sayesinde Şampiyonlar Ligi'nde Oynama Şansım Oldu; Marcelo Carrusca

Galatasaray'a birçok yıldız adayı geldi, çoğu da beklentinin uzağındaydı. Fabio Pinto'yu hatırlarız, büyük hayal kırıklığı yaratan. Sonrasında da Marcelo Adrian Carrusca deriz. Biri Brezilya'nın, diğeri Arjantin'in Genç Milli Takım'larında boy göstermiş isimler, şimdi nerede olduklarını bilemiyoruz bile. Carrusca'ya ulaştık, kendisiyle Galatasaray'a transfer sürecini, Galatasaray kariyerini, Arda Turan'ın ortaya çıktığı dönemi ve şimdilerde ne yaptığını konuştuk. Tabii ki sevgili Chica'ya bir teşekkür, çeviri yine kendisine ait..


Galatasaray'a transfer olma sürecinizle başlayalım. Size teklif kim tarafından getirildi ve Galatasaray sizi transfer etmek istediğinizde neler düşündünüz? Transfer olmadan önce Galatasaray hakkında neler biliyordunuz?

Marcelo Adrian Carrusca: Menajerime teklifi o dönemin futbol direktörü Mustafa Turgun yapmıştı. Başta mutlu oldum ama Türk futbolu hakkında pek bir şey bilmiyordum. Tek bildiğim Galatasaray’ın Türkiye’nin en büyük takımı olduğuydu, Hakan Şükür ve Hasan Şaş’ın orada oynadığı ve UEFA kupasını kazanmış olduklarıydı. Onlarla birlikte oynayacağımı düşündükçe kendimle gurur duymuştum.

Arjantin U20 takımında oynarken potansiyeliniz ne ölçüde ifade ediliyordu, kimlerle kıyaslanıyordunuz ve Galatasaray'la birlikte sizi transfer etmek isteyen takımlar var mıydı? Çeşitli takımlar arasından mı Galatasaray'ı tercih ettiniz?

Marcelo Carrusca: Kendimden bahsetmeyi pek sevmem. Arjantin U20 takımıyla çok güzel anılarım oldu. Uruguay’daki Güney Amerika Turnuvası’nı kazandık ve Emirates United Turnuvası’nda oynama şansı elde ettik. Sol açık oynuyordum ve birkaç gol de attım, kariyerimdeki en yüksek seviyeye ulaştım diyebilirim. Tabii ki çok iyi bir takımdık, çoğu oyuncumuz şu an Avrupa’da çok iyi kariyer yapmış durumdalar. O dönem diğer tercihim İtalya / Catania olabilirdi ama Galatasaray sayesinde UEFA ve Şampiyonlar Ligi’nde oynama şansım oldu. Bunları asla unutamam.

O dönem önemli bir yıldız adayı durumundaydınız, gelecek açısından önemli bir hamleydi sizin transferiniz. Galatasaray'a geldiğinizde neler gördünüz, nasıl bir takım vardı karşınızda ve Galatasaray'a transferinizle ilgili hiç pişmanlığınız oldu mu?

Marcelo Carrusca: Bu kararı kariyerim için en doğrusu olacağını düşündüğüm için verdim. Yaşım genç olduğu için uyum sağlamakta zorlandım. Ailemi ve Arjantin’i geride bırakmıştım. Türkiye’de bambaşka bir kültür var, benim için çok zorlayıcı oldu ama hiç pişman olmadım.

Sizin transfer olduğunuz sezon Arda Turan'ın da çıkış yaptığı, piyasaya çıktığı dönemdir ve siz de Arda Turan'la aynı pozisyonda oynuyordunuz. Arda Turan'ın bu çıkışının sizin Galatasaray kariyeriniz açısından bir etkisi oldu mu, o dönemi anlatmak gerekirse neler söylersiniz?

Marcelo Carrusca: Bunu söylemek zor. İkimiz aynı anda ve aynı pozisyonda başladık. Ama teknik direktör sizi iyi bulduktan sonra takımda yer bulabileceğiniz 9 pozisyon daha var. Doğrusu Arda da bir etkendi ama fazla oynamamamın asıl nedeni, Gerets'in beni pek tutmamasıydı. Çünkü potansiyelimi fazla gösteremiyordum. Futboldur, böyle şeyler olur. Bu yüzden ikinci yılımın ardından Meksika’ya taşındım.

Feldkamp, Galatasaray'a geldiğinde ise şans buldunuz aslında, o dönemde de kazanılan bir şampiyonluk var. O sezon sizin adınıza nasıl geçti ve Gerets ile Feldkamp gibi isimler sizin için ne ifade etti?

Marcelo Carrusca: Evet, şampiyon olduk. İnanılmazdı. Çok zor bir sezon olduğunu hatırlıyorum, ama çok iyi oyunculardık ve çok üst seviye bir oyunumuz vardı. Gerets ve Feldkamp iyi teknik adamlardı ama onlardan pek bir şey öğrenemedim. Bilmiyorum belki yaşım gençti diyedir.

Sonrasında Cruz Azul'a kiralandınız ve Galatasaray'a dönüşünüz bir daha gerçekleşmedi, devamında da sözleşmeniz karşılıklı olarak fesh edildi. Galatasaray'da sizce neden yapamadınız, Galatasaray kariyeriniz neden olmadı sizce?

Marcelo Carrusca: Cruz Azul’a geçtim. Ben de her futbolcu gibi oynamak istiyordum ama Türkiye’de bu şansı pek bulamadım. 1 yıl Meksika’da oynadım ve sonra tatile çıktım. Sabella Estudiantes de la Plata’nın antrenörü o sırada beni geri dönmeye ikna etti. Galatasaray’la sözleşmemi feshettim ve yuvama döndüm. Onlarla Dünya Kupası’nda oynadım. Bu da unutamayacağım bir diğer anım.


Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra neler yaptınız ve bilmeyenler için sormak gerekirse, şu an hangi takımın formasını giyiyorsunuz, futbol hayatınız ne ölçüde ilerliyor?

Marcelo Carrusca: Galatasaray’dan sonra Cruz Azul’a, oradan da ilk takımım Estudiantes de la Plata’ya döndüm. Sonra bir yıl Banfield FC’de ve San Martin de San Juan’da oynadım. En sonunda Avusturalya’ya geldim. 2012’den beri Adelaide United’da oynuyorum. Şu anda her şey harika. Futbol oynuyorum, güzel bir ailem, bir eşim ve iki çocuğum var. Dünyanın en iyi ülkelerinden birinde yaşıyorum. Bir şikayetim yok.

Galatasaray günlerinize baktığınızda en çok mutlu olduğunuz ve en üzüldüğünüz zamanlar veya olaylar hangileriydi?

Marcelo Carrusca: Dönüp baktığımda en mutlu anlarım Şampiyonlar Ligi’nde oynamam ve Süper Lig’i kazanmış olmamızdı diyorum. En üzüldüğüm an ise sakatlandıktan sonra geri döndüğüm haftasonu oynayamamış olmamdı.

Son olarak biz Galatasaray taraftarları için ne söylemek istersiniz?

Marcelo Carrusca: Hepsine çok teşekkür ederim. 2 yıl boyunca bana çok iyi davrandınız ve hep destek verdiniz. “Seni Seviyorum Carrusca” şarkısını hala hatırlıyorum. Kalbimin bir parçası sizin. Siz herşeyin en iyisine layıksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir