25 Haziran 2015 Perşembe

SC Nostalji #24; Aydın Yılmaz

Aydın Yılmaz'ın bu kadar uzun bir Galatasaray kariyeri olacağını kimse tahmin edemezdi. Bu kadar istikrarsız bir futbolcunun da Galatasaray formasını uzun yıllar giymiş olması diğer bir konuşulacak konu. Son dönemde konuştuğumuz bir konu var, "Galatasaray'ın çocuğu" diyoruz, kimler bu çocuklar, Galatasaray'ın çocuğu nasıl olunuyor ve böyle nitelendirilmek ne olursa olsun Galatasaray formasını giymeyi mi gerektiriyor?

Galatasaray'ın meşhur bir 87-88 jenerasyonu var. Arda Turan, Cafercan Aksu, Özgürcan Özcan, Mehmet Güven, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun diye uzar liste. O jenerasyonun iddialı isimlerinden biri de Aydın Yılmaz'dı. O jenerasyondan bir tek Arda Turan çok önemli yerlere geldi ama Aydın Yılmaz'ın da bu kadar uzun bir süre Galatasaray formasını giymiş olması şaşırtıcı bir konu.

Aydın Yılmaz'ın kariyerinde kırılma noktaları var. 2005-2006 sezonu, Gerets ile gelen şampiyonluk. Konya deplasmanı vardır, 90+'da Aydın Yılmaz'ın golüyle gelen galibiyet. O dönem herkes konuştu, Aydın Yılmaz var dendi, yeni yıldız doğuyor. Yeni bir yıldız doğmadı belki ama Aydın Yılmaz o golün hatrını yıllarca kullandı, değerlendirdi ve bu uzun Galatasaray kariyerinin de en önemli noktası belki de. Oysa kariyerinin başıydı.

2004-2005 sezonunda profesyonel olmuştu, 2005-2006 sezonunda ise süre almaya başladı. Gerets çok kullandı onu, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'nde PSV karşısında ilk 11 oynatmıştı mesela. O dönem potansiyel bir isimdi, üzerine gidildi ama çok sık sakatlanıyordu, o dönemde de belli olmuştu kariyerinin nasıl şekilleneceği. 

Onun adına diğer bir kırılma noktası da 2005 yılında Peru'daki U17 Dünya Şampiyonası'nda gösterdiği performans. Abdullah Avcı'nın takımı, içerisinde Nuri Şahin, Caner Erkin gibi isimler de vardı. O dönem gösterdiği performansla zaten 2005-2006 sezonunda Gerets kendisine şans vermeye başladı.

İstanbul BB'de kiralık geçirdiği dönem var bir de, Abdullah Avcı kendisini kiralık olarak takıma katmıştı ve Galatasaray'a karşı oynadığı mükemmel bir maç vardır, o da akıllarda kaldı. Hatta sonraki sezon Galatasaray'a geri dönmesini sağladı. Abdullah Avcı kendisiyle bir sezon daha yola devam etmek istiyordu. Keşke kabul edilseydi, Galatasaray'a geri döndüğü sezonda beklentiyi karşılayamadı çünkü ve sakatlık yaşadığı dönem de oldu derken kendisini çok geriye attı. Abdullah Avcı'nın elinde bir sezon daha oynamaya devam edebilseydi belki farklı bir yerde olurdu, bu da bir kırılma anı mesela.

Sonraki sezonlar ise hayal kırıklıklarıyla geçti. Şans buldu, iyi değerlendiremedi, her kamp döneminin ve hazırlık maçlarının yıldızıydı ama sezon içerisinde yokları oynadı, sakatlandı derken Aydın Yılmaz'ın Galatasaray formasıyla tek istikrar yaşadığı döneme gelelim. 2011-2012 sezonu, o sezonun da ikinci yarısı.

Bir Mersin İdman Yurdu deplasmanıydı, Aydın Yılmaz sonradan oyuna girmiş ve 80'den sonra çevrilen maçta büyük katkı sağlamıştı. O dönemde de taraftarlar Aydın Yılmaz özelinde tepkiliydi ama Fatih Terim "bana süre verin, Aydın Yılmaz'ı kazanacağım" dediğinde de buna hep ihtimal vermiyordum, o sezon için kazandı. Aydın Yılmaz 12. adam gibiydi, oyuna girdiği her maç etki etti, hareket getirdi. Galatasaray kariyerinde de tek iyi dönemi o olmuştu.

Ondan sonraki sezon ise Braga deplasmanında attığı gol akla gelir, Şampiyonlar Ligi'nde devam biletiydi ama sezonun geneline baktığımızda da istikrarsız, kötü görüntüsü devam etti. Sezon sonunda da sözleşmesi bittiğinde istediği teklifi alamadığı için Eylül ayına kadar bekledi, o süre zarfında Erman Kılıç'ı aldı Galatasaray ama anlamadığım şekilde Aydın Yılmaz ile son gün imzalandı, Erman Kılıç ile yollar ayrıldı. Bu büyük hataydı, Erman Kılıç'a da yapılan büyük bir ayıp. O günden sonra da Aydın Yılmaz özelinde sayabileceğimiz tek iyi maç yok zaten. Üzerinden 2 sezon geçti, aklımda kalan tek bir iyi şey yok.

Bu sezonu ise hiç yazmaya gerek yok, tüm sezonu sakat geçirdi. Kitaplara ders konusudur, üniversitelerde okutulmalıdır, abartmıyorum. Aydın Yılmaz'ın bu kadar uzun bir süre Galatasaray forması giymiş olmasının bir açıklaması yoktur. Taraftar tepkisi olmasa belki bu sezon için de sözleşme yenilecekti, bilemiyoruz. Taraftar tepkisi işe yaradı ve Aydın Yılmaz ile devam edilmeyecek. Aydın Yılmaz için de tek çıkar yol Başakşehir'e gitmek, Abdullah Avcı hocası sever onu, bu yönde bir adım bekliyorum.
Öyle ki Aydın Yılmaz'dan önceki 7 numara Okan Buruk. O kadar uzun yıllar bu numarayı taşıdı. Kewell giyemedi bu formayı, ötesi yok..

1 yorum:

  1. torpille bir kulüpte nasıl kalınır ın sözlükteki karşılığı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir