27 Temmuz 2015 Pazartesi

Son 5 Sezonda 3. Kez, Ekigho Ehiosun Samsunspor'da

 
2011-2012 sezonunda Samsunspor, Süper Lig'e çıktığı sezon giriştiği büyük transfer harekatına girişmişti. Teknik direktör için Petkoviç gibi iddialı bir isimle anlaştılar, Bance gibi bir forvet takıma katıldı, Petkoviç'in eski öğrencilerinden Dominguez derken o hücum hattı Ekigho Ehiosun ile tamamlanmıştı. O dönem 21 yaşında, genç bir potansiyeldi. Warri Wolves diye bir takımdan kiralanmıştı ve o sezona yönelik Ekigho için aklımda kalan şey ise Kayserispor deplasmanında boş kaleye kaçırdığı gol oldu. Bir de coştuğu Galatasaray maçı var. Herkes potansiyel diye bahsediyordu ama ben karşıydım bu duruma.

Bu potansiyele inanıp 2012-2013 sezonunda Gençlerbirliği, Ekigho'nun bonservisini aldı. Çoğunluğun düşüncesi Ekigho'nun yeni bir yıldız olabileceği, Gençlerbirliği'nin iyi bir iş yaptığı yönündeydi ama Ekigho'dan olmadı, o sezonu hayal kırıklığı ile sonuçlandı. 

 
2013-2014 sezonunda ise Ekigho kiralık olarak Samsunspor'a geri döndü. Ekigho bir anda Süper Lig klasmanından bir alt lige düşmüş oldu ama o sezon play-off finali oynadı Samsunspor ve o başarıda da Ekigho'nun katkı gösterdiğine inanıyorum. Kendisi adına en iyi performastı. Adiloviç ile iyi bir ikili oldular (Ofoedu & Mbilla kadar olmasa bile), Süper Lig'i zorladılar ama finalde Mersin İdman Yurdu'na kaybedildi.
 
Bir sonraki sezon ise Gençlerbirliği, Ekigho'yu Azerbaycan'ın FK Gabala takımına kiraladı. Orada ne yaptı, etti bilemem, takip etmedim. Samsunspor kendisiyle yeni sezonda devam etmek istemedi, Gençlerbirliği ile olan anlaşmasından ötürü de maliyetli bir futbolcu konumuna gelmişti. İşin özü, o sezonu da Azerbaycan'da geçirdi, Samsunspor yine playoff finali oynadı ama Süper Lig gelmedi. Sezon sonunda da Mbilla Antalyaspor yolunu tutunca Samsunspor'un forvet ihtiyacı doğdu.

 
Geldik 2015-2016 sezonuna, Ekigho artık 25 yaşında ve kendisi yeniden Samsunspor'da. Gençlerbirliği ile olan sözleşmesi bitti, bu sefer bonservisini almış bir şekilde ama piyasası da düşen bir durumda transfer oldu. Ne yapar, ne eder yeni sezonda göreceğiz ama Samsun'a bu kadar yakın olmama rağmen ben bile bu kadar sık Samsun'a gitmiyorum. 

Ekigho'nun son 5 sezonda 3. kez Samsunspor'a transferi bu. Bir anlamda rekor da olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir