2 Temmuz 2015 Perşembe

Yine, Yeniden Kurduğum Bir Galatasaray Kadrosu


Sezon bittiğinden beri kadrolar kuruyorum, üzerine düşünmek ve sizlerin de yorumunu almak için. Yazdığım kaçıncı farklı kadro olduğunu da unuttum, belki yarın daha değişik bir kadro da yazabilirim ama bugünün şartları itibariyle böyle bir 11 oluşturma isteği içimden geldi.

Savunma hattıyla başlayalım, en çok konuşulan pozisyonlardan biri sağ bek. Maxi Pereira hala bir takımla anlaşmadı, Porto diyorlar ama oraya imza atmadığı her dakika benim için umut. Önceliğim de o olurdu, büyük fark yaratır. Alternatifi ise Isla. Çok büyük bir joker Isla, oynayabildiği çok fazla pozisyon var. Qpr ile kiralık sözleşmesi bitti, Juventus da devam etmez diye tahmin ediyorum. Kiralamak mümkün olabilir, düşünmek lazım.

Stoper hattında ise Chedjou ve Semih bu yolun sonunda birlikte de oynayabilir, belki Doria misali bu ikilinin arkasına bir alternatif alınır ama lider bir stoper ihtiyacı var. Spahic'i kimse konuşmuyor, oysa yaşa aldırmadan en az bir sezon Ujfalusi etkisi demekti, nedense düşünülmedi. Vlaar olabilir, o da hala bir takımla imzalamadı. Telles'e ise bir alternatif yaratmak gerekecek, onu da ekleyelim.

Melo'nun ayrılığı da bana göre kesinleşti, Hamza Hoca da gitmek istediğini söyledi, bu saatten sonra Melo'dan çok umutlu değilim. Alternatif olarak ise Sandro'nun adı geçiyor, iyi bir orta saha. Tottenham günlerinden biliriz ve çalışma izni mevzusu sorunu olmasa Qpr'dan da ayrılmazdı, şimdi ihtimal doğdu. Düşünmek mümkün. O pozisyonun kızıl elması ise Medel. Inter'in Medel'den vazgeçebileceğini düşünüyorum, Melo'nun da üzerine az para koyup Medel hamlesini gerçekleştirmek mümkün.

Podolski'nin geleceğini düşünüyorum ve Burak Yılmaz'ın da üzerinde bir forvet bence alınmayacak. Bu anlamda kanatlar önemli ve özellikle sağ kanat için kimin düşünüldüğü. Arda Turan'ın Barcelona transferi sonrası 6 aylığına bize kiralanması düşüncesi doğdu, bence mantıklı. Bu 6 ayın sonunda Dzsudzsak'ın sözleşmesi bitiyor, şimdiden onunla anlaşıp Arda Turan sonrası da kurgulanabilirdi ama ben yazmadım yine de, beklemek lazım. Boateng'i konuşuyoruz, Melo sonrası da böyle ateşleyici bir isim gerekli, sağ taraf için onu düşünürdüm.

7 yorum:

  1. Kesinlikle akıllıca kadro.. Yalnız Boateng kanat oyuncu değil.. Hatta kanat yan mevkisi bile değil. Orta saha-önlibero.

    YanıtlaSil
  2. Yazdığın kadroda gelecek 5 as isim var oysa hoca 2 dedi Melo da ekstradan cikti dersek 3 isim olur birisi Podolski ise digeri sag bek olmalıdır ki 3. Isim Melo 'nun yerine gelsin. Ki alternatif anlaminda Bilal Jem kesin ise bu Takımı'n yedek forveti Umut olmamalıdır sol tarafı Telles - Olcan önlerinde Podolski - Yasin le kurarsak sag tarafta güven veren bir sol bekin önünde Bruma çok daha etkili olacaktır. Chedjou - Balta - Semih - Dany dörtlüsü stoper anlaminda rakip takıma göre oynatılırsa defansif açıdan iyi bir noktaya gelebiliriz çünkü eğer yeni bir stoper alınırsa Chedjou lüks olur satılıp gelir elde edilmesi gerekir. Son olarak Umut Bulut yerine Niasse gelecekse hic Tereddüt etmeden kabulümdür.

    YanıtlaSil
  3. - Huntelaar

    Konoplyanka Sneijder Dzsudzsak

    Medel(Sandro) Selçuk

    Telles Glik Chedjou Maxi Perreira
    (Jordan Amavi)
    Muslera

    Burak abi bu kadro bence ideal uğraşırsak bence Konoplyanka ve Dzsudzdak i imza parasiyla bağlayabiliriz sonuçta ikiside serbest.Ayrıca Glik i Dzemaili+bir miktar paraya alabiliriz.Ben Telles satilirsa yerine defansif ozelligi daha iyi oldugu için Amavi yi koydum Maxi Perreira zaten muhteşem bir sağ bek. Medel ve Sandro karsilastirmasi yapabilirmisin? Bence bu kadro Şampiyonlar Liginde iş yapar.Hayirli Ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben makul yoldan yürüdüm. Konoplyanka Atletico'ya gidiyor. Glik ise 15 milyon avro, Dzemaili'yi versen bile yine 10 milyon avro gözden çıkarmak zorundasın. İmkansız is. Huntelaar büyük maliyet, zor görünüyor.

      Medel daha Suat Kaya tarzı bir adam. Müthiş bir enerjisi ve savunma anlamında agresif yapısı var. Boyu kısa, bu handikap diyen var ama katılmam. Sandro ise Melo'ya benziyor biraz daha ama çıkışta bir isim değil. 2 sene sakatlık sorunu gördü, Tottenham günleri iyiydi, bu sezon Qpr'da da iş yaptı.

      Sil
  4. Usta naptin boateng ön libero zorlasan 10 numara oynar anca:) Cek onu selcugun yanina koy yerine patoyu solda poldi sagda pato aralarinda burak arkalarinda sino sag bek maxi göbekte semih chedjou bunlara backup olarakta emir spahic mutlaka elde bulundurulmali bu sezon samp ligi dahil bütün maclarda oynadi leverkusende ömer toprakla.kimse yasını bahane etmesin ujfayada yasli dendi bi yilda efsane oldu gitti ayriyeten semih gibi bi pirlantanin pismesini sagladi bizim icin. Sol beke cok enteresan bi isim önercem abi.sakatlik yasamasa suan alman milli takiminda sol taraf tartismasiz marcell jansen'e emanetti. Hamburgda oynuyo ve maliyeti düsük bi futbolcu kesinlikle alinabilir ve en az 5 sene sol bek sikintisi cekmeyiz hatta ve hatta kanatta bile cok güzel maclar cikardi.
    almanyadan saygilar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boateng'in Milan'da efsane olduğu yıllar sağ kanatta oynadığı zamanda yaşandı. Boateng 10 numara ana sağ kanatta da müthiş oynar. On libero onun ekstrası ve uzun vadede sorun yaratır. Melo'nun yerine gelecek isim değil.

      Sil
  5. Bu kadro fazla hayali olmuş ben yasinin takımdan kesileceğini sanmıyorum. eğer ki geçen sezon ki performansını devam ettirirse. ched olsun dany olsun saatli bomba mutlaka bir stoper alınmalı fakat öyle bir görüntü yok. melo gitmek istemiş geç bile kaldı bence. yeri elbet dolar kimler gitmedi ki bu takımdan. burakın yedeği olarak ise berk ismail umuttan daha iyi iş yapar bence takımda kalmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir