31 Ekim 2015 Cumartesi

Bakambu 7 Maç 4 Gol, Ya Bruma?


Galatasaray Bruma'yı 10 küsür milyon avro gibi bir rakama aldı. Futbolcu büyük potansiyeldi de, böyle bir isme bu parayı verdiğinizde de o futbolcunun gençliği, gelişim süreci düşünülemez, hemen katkı beklenir. Bu paraları böyle genç futbolculara Avrupa'nın maddi anlamda dev kulüpleri verir, Galatasaray açısından lüks bir durumdu ve geldiğimiz günde de Bruma'dan zarar edildiği büyük bir gerçek.

Bursaspor ise Bakambu'yu 1.8 milyon avro'ya aldı diye biliyorum, kaynağım da Transfermarket. Villarreal'e satılmasından da kazanılan para 7.5 milyon avro. Sadece bir sezonda. Potansiyeli olan genç bir futbolcuya maksimum bu parayı verirsiniz, tutmasa bile zararınız olmaz. Tutması durumunda da sadece bir sezonda bu paraları kazanmak mümkün. Galatasaray da Bruma'yı bu hayallerle aldı, alakasız bir para verdi, zararı büyük oldu. Bursaspor ise Bakambu'dan büyük kazandı. Sevindiğim nokta ise Galatasaray'ın bu sezon itibariyle yola gelmesi ve Carole, Jose Rodriguez gibi hamleleri bu doğrultuda yapması.

Bruma'yı Real Socioedad'a kiraladık, 8 milyon avro gibi de bir satın alma opsiyonu var. Bakambu'yu ise Villarreal 7.5 milyon avro'ya transfer etti. Bakambu'nun 7 maçta 4 gol attığını görüyoruz ve Villarreal günleri mükemmel geçiyor. Bruma ise aynı ligde yedek durumda, üstelik doğru pozisyonu olan sol kanatta oynuyor daha çok. 0 gol 0 asist de istatistiği. Bu görüntüde de Sociedad'ın opsiyonu kullanması imkansız.

Bruma parlar, gelişim gösterir ve "ah, vah" deriz diye beklerken hiç ilerleyemedi. Bundan sonra ne olur bilinmez ama beklentim yok denecek kadar az. Şans da bulamıyor, ilk etapta 11 başladı, iyi bir hazırlık dönemi var derken çok keskin düştü. Galatasaray'da daha fazla şans bulurdu, en azından defansif bir kanat oyuncusu gibi bir yükselişi vardı, o yönde gelişiyordu ama gitmek istemedi kendisi açısından aldığı en yanlış karar olabilir..

4 yorum:

  1. İspanya ona futbol bilgisi anlamında birşeyler illa katıcaktır. Seneye döndüğündede buranın değerinide daha iyi anlamış olur. Zaten bize hızlı yıpratıcı ve tehdit eden kanat lazım Yasin formsuzken çokta arıyoruz bence Bruma yı seneye kadroda yeri olur illaki keşke gitmeseydi burada Hamza hoca daha fazla şans tanırdı ki kendisi üzerine Sinan la birlikte planlarıda vardı fakat gitmek istemesi büyük hata oldu. Kazım ın yaşadığı pişmanlığı yaşayordur şimdilerde.

    YanıtlaSil
  2. bruma konusunda yanılıyorsun.bence sociadad fazla süre vermesede bonservisini alacaktır.bacambu nun yapabileceklerinin sınırı belli.daha çok geniş alan oyuncusu ve topla driplingi kısıtlı.topsuz koşularını iyi.bruma öyle değil.dar alanda topla dripling i mükkemmel diyebiliriz.ters e ve düze çalım atabiliyor.buda önemli.ilerde çok ah vah edeceksin brumayı kaçırdık diye.sterling e bir bak.kaç milyon avro verdiler.bruma nın özellikleride sterling e çok benziyor.daha önce yazdım.bruma büyük takım oyuncusu.top daha çok bruma nın takımında olacakki brumanın etkinliği artsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'nın Sterling vari özellikleri pek kalmadı ama Bakambu ' nun maksimumu bu olsa bile müthiş.

      Sil
  3. Bence artık oyuncuları benzetme yapmaktan kaçınmalıyız. Brumadan sterling olmasını beklemek tavşandan çam agağıcını devırmesını beklemek gibi bişey. Her oyuncunun kendi özelliği var. Bruma hala toy bir çocuk futbolu aklı ile oynadıgında bir yerlere gelebilir. Bakambu bence bunun çok daha uzerine koyacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir