27 Kasım 2015 Cuma

Sezona İyi Hazırlanmayan Galatasaray ve Kurtarıcı Stefano Morrone


Galatasaray'ın yaz döneminde iyi hazırlanmadığı ortadaydı ama çok fazla dillendiremedik. Yaz dönemi transfer politikasına o kadar takılı kaldık ki sezon başında takımın iyi hazırlamadığının acı faturası yeni yeni ortaya çıkıyor. 

Sezon başladığından bu yana çok fazla sakatlık verdi Galatasaray, sakatlığı yaşayan futbolcu da en az 1 ay forma giyemiyor. Daha da kötüsü, sakatlığın adı aynı. adale sakatlıkları. Chedjou, Burak Yılmaz, Carole ve son olarak Denayer. Giden en az 1 ay gelmiyor ki bugün itibariyle Denayer'in de 1 ay olmayacağı açıklandı. Selçuk İnan ve Hakan Balta ise Rizespor maçında aynı sakatlığı yaşayan isimler. O gün 3 puanı bu sakatlıklara kurban verdik ki futbolcular direkten döndü, daha uzun ayrılıklar yaşanabilirdi.

Prandelli dönemini eleştirdik, kötü geçen bir zamandı, başarısız bir Galatasaray vardı. Ama bir konuda hakkını vermeliyiz, hatta Mancini'yi de dahil edelim. Bu teknik adamların Dünyaca tanınan, alanlarında çok iyi yardımcıları vardı.

Mancini döneminde Ivan Carminati, Prandelli döneminde de Giambattista Venturati. Biz bu adamları hiç konuşmadık, onlardan maksimum faydayı nasıl alırız üzerine hiç düşünmedik. Prandelli dönemine dönelim, sezona iyi hazırlanan bir Galatasaray vardı ki Hamza Hoca da bunun artısını çok yaşadı aslında ama Prandelli döneminde geçen kötü günler yüzünden bunu da dillendiremedik. Fizik, güç ve kondisyon anlamında ayakta kalan, mücadele gücü yüksek bir takım izledik ki şampiyonluk yarışında ayakta kalmamızın da önemli nedenlerinden biri.

Bu sezon ise belki de en zayıf tarafımız. Fizik, güç ve kondisyon anlamında yeterli değiliz. Dakikalar 70'i gösterdiğinde herkesin dili dışarıda, kimsenin mücadele etmeye gücü yok ki şu son dakikada yenen gollerde de görüyoruz bunu. Yeteri kadar güçlü değiliz, Şampiyonlar Ligi temposuyla da ligi kaldıramadık ve güçsüz futbolcu da sakatlanır. Yaşadığımız sakatlıkları yukarıda yazdım, giden en az 1 ay dönmüyor.


Gelelim bugüne. Mustafa Denizli'nin yardımcı hocaları henüz açıklanmadı ama yeni kondisyoner Stefano Marrone oldu. Kendisini Beşiktaş döneminden yakından tanıyorum. Geçmişte de Everton, Manchester City gibi takımlarda çalıştı, daha öncesinde ise yine ülkemizde çalışan bir isim. Zaten Türk bir eşi var, Türkiye'de yaşıyor.

Beşiktaş dönemine bakarsak, Mustafa Denizli yine sezonun bu zamanlarında takımın başına geçmişti. Onun hazırlamadığı ve kurmadığı bir takım vardı. Ligin ilk yarısını da liderin 9 puan gerisinde, 6. sırada tamamladılar ama ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkışla şampiyon oldular, beraberinde Türkiye Kupası da geldi. O çıkışın da en önemli isimlerinden biri Stefano Marrone oldu ama çok konuşulmadı. Devre arası kamp döneminde takımı müthiş hazırladı ve her takımdan daha çok mücadele eden, koşan bir takım ortaya çıktı. Sakatlık sorunu yaşıyorlardı, bu sorun da bitti derken müthiş bir iş başardılar.

Galatasaray'da da Stefano Morrone'nin çalışacak olması beni mutlu etti. Beşiktaş'ta başardığı işi tekrar başarması gerekecek ki Mustafa Denizli'nin de en çok güvendiği isimlerden biri. Kötü hazırlandık, şu aşamada da iyi durumda değiliz. Toparlamak gerekecek, bu anlamda adres doğru.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir