22 Aralık 2015 Salı

Gündem Ara Transfer #1; Vedat Muriqi

Ocak ayı transfer dönemi Galatasaray için hareketli geçecek. Küçük bir değişimden de bahsedebiliriz ve olması gereken de bu. Ara transfer dönemine doğru girerken, Galatasaray'la adı geçen, gündemine gelen bazı futbolcuları konuşmak istedim. Transfermerkez yazı işleri müdürü ve Türk Ligleri sorumlusu Ahmet Hüseyin Karabacak'la Vedat Muriqi'yi konuşarak yazı dizisini başlatıyoruz..


Eskişehirspor bu adamı denedi ama beğenmedi. Sonrasında Giresunspor'a gitti ve kendini gösterdi. Sence neden beğenmemiş olabilirler, bu hikayeyle başlayalım.

Ahmet Hüseyin Karabacak: Eskişehirspor, özellikle Ertuğrul Sağlam döneminde sürekli oyuncu denedi. Ertuğrul Sağlam deneme işine çok giren bir hoca. Gurbetçi bir kaç oyuncu denemişti, Chelsea'nin ikinci takımından bir oyuncu denemişti, Danimarkalı, Fransız sürekli denediler. Hatta benim aklıma bir oyuncu daha geldi. Lucas Sebastian Rodriguez. Beklenti çok yüksekti,Boca Juniors alt yapısından getirip denemişlerdi, ama beğenmeyip gönderdiler. Şimdi Bölgesel Amatör Lig takımlarından Adıyaman 1954 Spor'da oynuyor. Geçen sezon 23 golle Dersimspor'da gol kralı olmuştu. Vedat muhabbetine gelince ben o süreçte şöyle bir şey duymuştum. Vedat, Türk statüsünde oynayabilirse transfer yapılacaktı, lisans problemi oldu, almadılar. Yani Vedat'ı yabancı kontenjanına harcayacak kadar değerli bulmadılar anlaşılan.

21 yaşında olması onu ilk etapta değerli kılan ki Türk Milli Takım'ı için de adı geçiyor, Fatih Terim'in radarında bir futbolcu. Vedat Muriqi'nin potansiyeli sence ne ölçüde ve Galatasaray gibi bir takımda nasıl bir geleceği olabilir?

Ahmet Hüseyin Karabacak: Milli Takım için çok erken sanki. Vedat yetenekli, güçlü,pivot,teknik hepsi var. Ama Galatasaray'da tutacağını sanmıyorum. Bir defa camia olarak beklenti büyük, istenilen transferler olmuyor. Ha yedek olarak alınırsa az para verileceğinden Muriç ölür, oynatılırsa o baskıyı anında kaldırabilir mi sanmıyorum.Anca üçüncü forvet olur Muriç. Kalitesine güveniyorum ama Galatasaray camiası ve Milli takım için erken olduğunu düşünüyorum. Sen Muhammet Demir'e şans verme,Vedat Muriç'i hemen getir milli takıma. Doğru da olmaz.

Bu futbolcuyu anlatmak gerekirse iyi ve kötü yanlarıyla hangi özellikleri ön plana çıkıyor?

Ahmet Hüseyin Karabacak: Havadan yerden etkili, fiziği iyi, pivot ama hantal değil, zayıf da değil kıvamında. Ayrıca solak. İyi top saklar. Özellikleri iyi, PTT 1.Lig'den Süper Lig'e transfer yapma olasılığı çok yüksek, ama Galatasaray'da başarılı olma ihtimali çok zor. Eğer sabredilirse,şans verilirse yeni Hakan Şükür olabilecek yeteneğe ve kapasiteye sahip. Giresunspor'da iyi gidiyor. Her hafta oyununu geliştiriyor. Galatasaray değil Konyaspor, Akhisarspor gibi takımlara gitse direkt kefil olunur ama Galatasaray farklı camia.

Galatasaray'ın bir Mehmet Batdal geçmişi de var ve bu futbolcu üzerinde de korkular Mehmet Batdal'ın tutmamasından kaynaklı. İkisini kıyaslarsan ortaya nasıl bir sonuç çıkar?

Ahmet Hüseyin Karabacak: Aynı korku bende de olur açıkçası. Ama Vedat'ın tekniği daha iyi Batdal'dan tartışmasız. Batdal'dan daha yetenekli oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir