17 Mart 2016 Perşembe

Bülent Korkmaz Büyük Bir Galatasaray Kahramanı Ama Teknik Direktörlük Farklı Bir Konu


Beni Galatasaraylı yapan isimlerin başında Bülent Korkmaz gelir. Böyle de bir Galatasaray kariyeri yok, bana sorarsanız açık ara en büyük Galatasaray kariyeri de kendisinin. Altyapısından yetiştiği Galatasaray dışında başka hiçbir takımda forma giymeden kazandığı sayısız kupa. Saymaya kalksak yazı çok başka noktalara gelir. Özellikle de benim jenerasyonum açısından Bülent Korkmaz büyük bir kahraman ama teknik direktörlük farklı bir konu. 

Futbolculuk döneminden gelen bir kredi elbette olacak ki o kredi sayesinde yeniden Galatasaray'ın gündemine geliyorsunuz. İlk Kayseri Erciyesspor dönemini başarılı sayıyorum. Belki küme düştüler ama imkansız içerisinde yarattıkları imkan ve Türkiye Kupası'nda da final oynamaları çok büyük işti. Sonrası başarısızlıklar içeriyor. Galatasaray dönemi başarısızdı, hadi tecrübesizdi diyelim. Diğer Anadolu kulüplerinde de bir harikasını göremedim, farklılığı nedir bilmiyorum. Ama hala genç bir teknik adam, belki ileride büyük işler yapar, bilemem. Büyük de bir Galatasaraylı ki şu tabloda Galatasaray'ın gündemine gelmiş olması beni ilk etapta şaşırttı.

Burada iki hata var. Yönetimin olası seçim kararı alma durumuna karşı bağlayıcı bir sözleşme yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, istatistiksel, bilimsel, şöyle böyle gibi kriterler koyduktan sonra Bülent Korkmaz'la 1.5 yıllık sözleşme yapmak büyük hayal kırıklığıydı. Teklif sezon sonuna kadar olmalıydı, sonrasında iş ona dönmüş ama ilk etapta 1.5 yıl dedikten sonra da sözleşmenin sezon sonuna kadar değiştirilmesi Bülent Korkmaz'ı vazgeçirmiş olabilir, saygı duyarım.

Ama üzüldüm. Bülent Korkmaz'ın şu şartlarda Galatasaray'dan daha iyi bir takım çalıştırma ihtimali kısa vadede yok. 3-4 maçlığına olsa bile görevi kabul edersiniz ve olası iyi performansınız size yeni kariyer kapıları açabilir. Bakınız İsmail Kartal. Kötü bir teknik adam ama bugün her Anadolu kulübünün gündemine gelebiliyor, çünkü Fenerbahçe geçmişi çok yeni. Bülent Korkmaz'ın da bunu düşünerek sezon sonuna kadar bile olsa gelmesi gerekirdi.

Diğer konu da şu, hani zor günlerin adamıydık. Takım zor durumda, sen de Bülent Korkmaz'ın. Galatasaray'ın efsane kaptanlarından, futbolcularından biri, hatta en başındasın. Profesyonelliğe saygım var ama bazı şeyler vefa gerektirir, gözü kara ateşe atlarsınız. En azından Bülent Korkmaz'dan beklediğim buydu, yapmadı. Yönetime kırıldı belki de ya da güvenemedi, bilemiyorum. Saygım var ama beklediğim hareket bu değildi.

Temele inersek, Bülent Ünder & Bülent Korkmaz gibi isimlere teklif yapmak yanlış, o ayrı konu. Ben teklif yapıldıktan sonraki sürece bakıyorum. Riekerink'le devam etmek doğru hareketti, geç kalındı.

Daha sonra Hasan Şaş'a falan da teklif yapıldığını öğrendik. Anlaşılan Galatasaray yönetimi hemen hemen tüm eski Galatasaraylılara teklif yapmış. Dediğim gibi, her şey Fenerbahçe maçı için, günah keçisi arıyorlar, ihaleyi bırakmak anlamında. Neden 3-4 hafta önce olmuyor da bunlar, Fenerbahçe derbisinden 1 hafta önce yaşanıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir