16 Mart 2016 Çarşamba

Jan Olde Riekerink, Bu Hamleye Şaşıran Olmamıştır


Beklediğim bir gelişme, hiç şaşırmadım. Hatta olması gereken oldu. Bu yönetimin bağlayıcı bir sözleşme yapmaya hakkının olmadığını düşünüyorum, cumartesi günü mali genel kurulda muhtemel bir seçim kararı alma durumu var. Galatasaray'ın çıkmazda olduğunu ve çok kötü yönetildiğini düşünenlerdenim. 3 kupalı, geçen sezon 4. yıldızı takmış bir takım ertesi sezonda böylesine bir dip yapıyorsa bu yönetimin devam etmemesi gerekiyor, baş sorumlu kendileri. Yani Galatasaray'ın geldiği bu konum onların eseri.

Teknik direktör konusuna dönersek, yeni bir isimle bağlayıcı bir sözleşme yapmadan, yeni altyapı koordinatörü Jan Olde Riekerink ile sezonu tamamlamak en mantıklı hareketti. Orhan Atik'le sezonun bitmeyeceğini geçtiğimiz 3 maçta gördük, sonuçta Galatasaray adına sezon bitmedi. Alınması gereken bir Avrupa vizesi var ki ceza 1 yılla sınırlı kalsın. Bu yüzden de bir an önce ayağa kalkmak ve mücadele etmek gerekecek. Riekerink doğru bir isim midir bilmem ama en azından yerli teknik adama doymuş Galatasaray taraftarı için farklı bir yol olacak.

Ama görev tanımını da açıklamak lazım, o konuda bir şey söylenmedi. Orhan Atik'in lisans sorunu vardı, bu yüzden 4. maçta takımın başında çıkamıyor. Acaba Riekerink görüntü vermek amacıyla mı takımın başında olacak ve takımı yine Orhan Atik kuracak? Yönetimin sezon sonuna kadar bir teknik adamla anlaşmak istemesinden ötürü böyle olacağını düşünmüyorum, böyle olsa zaten ilk başta karar verilirdi.

Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz'a sezon sonuna kadar takımın başında olmaları için teklif yapıldı ama kabul etmediler. İkisi de geçmiş dönemde başarısız olmuş isimler ama Bülent Korkmaz'ın daima bir kredisi var. Kötü bir teknik direktör olduğunu, ilk Kayseri Erciyesspor macerası hariç hemen hemen her dönem başarısız olduğunu yazdım ama en azından benim için farklı bir isim, sezon sonuna kadar takımın başında olmasını isterdim. Bu yüzden de teklifi kabul etmediği için biraz üzüldüm aslında, zor şartlar ve günler derken taşın altına elini koyabilirdi ama uzun vadeli bir iş istedi. Hakkıdır, bir şey diyemem ama beklentim de çok yoktu, hatta kalan 8 maç kendi geleceği açısından da yeni kapılar açabilirdi.

Tabii yönetim bir günah keçisi arıyor Fenerbahçe karşısında. Yoksa bu teklif neden 3 hafta önce değil de Fenerbahçe derbisi öncesi yapılıyor? Aksi sonuçta tepki yönetime gelecek, yönetim de bu tepkiyi biraz olsun azaltmak adına teknik direktör kozu oynadı ama başaramadı. Kimse Riekerink'den hesap sormaz, Galatasaray yönetimi adına çok sıcak bir hafta sonu geliyor. Cumartesi günü mali genel kurul, pazar ise Fenerbahçe derbisi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir