12 Mayıs 2016 Perşembe

Denayer İçin Galatasaray'a Rağmen Euro 2016'da Diyebilir Miyiz?


Denayer'in Galatasaray'da beklediğini bulduğunu söyleyemem. Şampiyonlar Ligi için geldi, Celtic sonrası bir üst seviye adına ama Galatasaray'ın yaz dönemindeki kötü kadro planlaması Denayer'i sağ beke itti. İyi de oynadı, o ayrı nokta ama Denayer'in sağ bek oynatılması kadro planlamasının iflası anlamına geldi.

Sonrasında da sık sakatlıklar, bir türlü toparlayamadı. Tek sakatlanan o değil tabii, kadroda bulunan birçok futbolcu arka adalesini tuttu, bazıları birkaç tur döndü bu sakatlıkta. Denayer de o isimlerden biri. Bir önceki sezon veya geçmiş yıllarda böyle bir durum yaşamadı, bu da Galatasaray'ın yine yaz döneminde doğru yüklemeyi yapamadığına ve iyi idman yapamadığına işaretti.

Şimdilerde yeni yeni oynamaya başladı, ısrar ediliyor. Riekerink kendisini tuttu ve stoper oynatıyor. Riekerink'in doğru işlerinden biri, Semih Kaya'yı sağ beke çekmesi gibi. Chedjou'yla birlikte izlemek isterdim tabii, bu ikili bir türlü birlikte göremedik. Belki de ligin en iyi savunma tandemi olacaktı ama gelin görün ki önce adaletsiz düzen, sonra kahrolası sakatlıklar. 

Tüm bu yaşananlara rağmen Denayer'in Belçika Milli Takım'ında yerini kaybetmediğini görüyoruz. Şu an Dünya sıralamasında 1. olan ekipten bahsediyoruz, Denayer de o takımın parçalarından biri. Euro 2016 kadrosunda da yerini aldı, oysa kendisi adına geçen müthiş bir sezon yok. Galatasaray'da beklediği ortam yoktu ama bu durum da Denayer'in potansiyelini, kalitesini gösteriyor.

Dış basında bir haber yer almıştı, Guardiola'nın Manchester City'de istemediği futbolcular diye. Bu isimlerin içerisinde Denayer de var, yine de ben bu kadar vazgeçeceklerini düşünmüyorum. Belki yine kiralık gider, keşke Galatasaray'da kalsa derim ama bu sezondan sonra imkansız. Korkum şu, umarım Fenerbahçe veya Beşiktaş'ta kendisini izlemem. Çünkü her iki takımın da aradığı stoper aslında o..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir