16 Eylül 2016 Cuma

Fotoğrafı Nasıl Tanımlarsınız?


Galatasaray'da sorun mu vardı, kulübü Sneijder mi yoksa Selçuk İnan mı yönetiyordu ya da bundan rahatsız olan Muslera daha mı çok söz sahibi olmak istiyordu.. Her gün çıkan haberler böyle, her gün biri yönetiyor Galatasaray'ı. Disiplinden uzak, otoritenin yanından geçmeyen bir kulüp imajı veriliyor ki basının bu yönde saldırısı çok büyük.

Yönetimden kaynaklanıyor tabii, bu boşluğu onlar yaratıyor ve yaptırım uygulamıyorlar. Ntvspor'u cezalandırmak yetmiyor işte, herkes saldırıyor. Bu haberlere izin vermemek, daha ağır yaptırımlar uygulamak gerekiyor. Taraftarın da pusuda olduğunu düşünüyorum, sevmedikleri isme yönelik çıkan ilk haberde isyan ediliyor. Taraftarın da bu suni gündeme kapılması çok büyük bir hata.

Selçuk İnan üzerinden kaynaklanıyor tabii bu haberler, 2 örnek vereyim. Selçuk İnan'ın Kayserispor maçında 45. dakikada oyundan çıkmasından kaynaklı yaşanan sorunları okuyoruz günlerdir. Oysa işin doğrusu şu, Selçuk İnan duşunu almış ve 2. yarıda kulübede yerini almış. Doğrusu da bu zaten, anormal nokta ise Selçuk İnan eğer tribüne çıkmış olsa yaşanacaklardı. Normal olan haber yapılmıyor ve suni bir gündem yaratılıyor.

2. örnek ise, idmanın ilk 15 dakikası basına açıktı ve Selçuk İnan tecrübesiz isimlerle pas çalışması yapmış, normalde tecrübeli isimlerle bunu yaparmış. Bu haber yapılıyor, üstelik inanılmaz başlıklarla. Taraftar da maalesef pusuda, Selçuk İnan aleyhine bir haber çıksa da onu vursak özelinde. Bu çok üzücü.

Severiz, sevmeyiz, beğenmeyiz, beğeniriz ayrı konu. Selçuk İnan'ın Galatasaray geçmişine herkes saygı duymalı ki Galatasaray'a imza attığı günden itibaren Türk futboluna yön vermiş bir futbolcudur. Bugün formsuz ve benim için de kimse vazgeçilmez değil, ortam oluşur ve ayrılır, o da ayrı nokta. Ama şunu düşünüyorum, Selçuk İnan'ı beğenmiyorum diye gezinen %70'lik kesimin sırf Selçuk İnan'ı sevmemesinden kaynaklı onu beğenmiyorum demesi. Acı gerçektir bu, bazı nefret ve sevgisizlikler saha içine de yansımış, ön yargı yaratmıştır.

Riekerink bu süreci iyi yönetiyor ama Riekerink'e de basının duyduğu saygı sıfır. Aynı maksatlı haberler onun için de çıkıyor, 11'i Sneijder'le birlikte kuruyorlar gibisinden ve bu basın toplantısında bir de soruluyor. Ne denir ki, bu baskı ortamında iyi bile ayaktayız. Geçen sezon erken yıkıldık, sırf bu yüzden. Şimdi dayanıyoruz, daha güçlüyüz. En azından bir taraftar desteği var ama onlar da suni gündeme öylesine kapılıyorlar ki..

1 yorum:

  1. Birakalim konusmaya devam etsinler, kendisinin de soyledigi gibi sezon sonu sampiyonluk gelince Riekerink BEY diye yazacaklar mansetlerinde seve seve

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir