21 Kasım 2016 Pazartesi

Korkum o ki bu insanlar Galatasaray'ı yönetmeye devam edecekler


Selçuk İnan'a yapılanın adı "operasyon", bu bir gerçek. Maalesef ki futbolcuya dayalı düzen devam etmekte ve yaşananlarda da Sabri Sarıoğlu faktörü olduğunu düşünüyorum. Geçmişte de Selçuk İnan kaynaklı bazı operasyonlar yapılırdı, şimdi tersine döndü. Bunun adı futbolcuya dayalı düzen ve bu düzene sonuna kadar karşıyım. Fatih Terim'den bu yana da devam etmekte olan, kolay kolay yıkılmaz gibi görünen bir şey bu. Galatasaray'ın da en büyük sorunlarından biri, belki de ilki.

Dün yaşananları özet geçmek gerekirse, oyuna giremeyen Selçuk İnan'la Ayhan Akman tartışmış. 30 dakika ısındı Selçuk İnan, 1-0 geridesiniz ve forvetiniz sakatlandığında tercihiniz Cavanda oluyor. Selçuk İnan da bu durumu sorguluyor, takım kaptanı olarak hakkı olduğunu düşünüyorum. Adanaspor deplasmanında da Yasin Öztekin'in tepkisi haklıydı mesela, yine odak noktada Ayhan Akman vardı. Selçuk İnan'ın 11 başlamaması da hata bu arada, sevin sevmeyin ama elinizdeki tek 8 numara.


Bu fotoğrafı hatırlayanınız vardır, adı "Skibbe'yi yeme operasyonu". Bir rakı masası ve masanın etrafında eski ve faal bazı Galatasaraylılar var. En önemlisi de Bülent Korkmaz, bu fotoğraftan birkaç gün sonra Galatasaray'ın teknik direktörü olarak açıklanmıştı. Yine böyle bir tablo var, bu sefer Sabri Sarıoğlu, Mehmet Özbek ve Ayhan Akman gibi isimler bir masa etrafında, kulübü yönetme derdinde. Olası Selçuk İnan operasyonunu da bunun üzerinden değerlendirmek lazım. Ayhan Akman'ın yardımcı antrenörlüğü budur işte arkadaşlar.

Riekerink'in bir vasfının kaldığını düşünmüyorum, göstermelik teknik adam durumunda. Saha içini konuşuyoruz ama saha dışında da herhangi bir etkisi kalmamış durumda. Yönetiyorlar onu, o da her denilene "evet" demek durumunda. Bir daha Galatasaray gibi bir camiayı nereden bulacak, kendini buna mecbur görmesi acı verici olan değil mi?

Semih Kaya'yı 11 düşünüyordu mesela, baskılar sonucu Serdar Aziz oynadı. İyi de oldu, o ayrı nokta da kendi düşüncesinden böyle geri adım atabiliyor. Linnes'i 35 dakikada silip atabiliyor ama Sabri Sarıoğlu formayı aldığı gibi bir daha bırakmıyor. Son nokta da Selçuk İnan. Onun üzerinden dönen bir operasyon ve Selçuk İnan'ın haklı olduğu bir tablo.

Selçuk İnan'a gelene kadar şu takım içerisinde kadro dışı kalması gereken birçok isim sayabilirim, en başında da Sneijder gibi isimler gelir. Kim ne yapıyor ki ihale Selçuk İnan'ın üzerinde. Riekerink'in de son demleri ama korkum şu ki bu insanlar Galatasaray'ı yönetmeye devam edecek ve diledikleri teknik adamı göreve getirecekler. Bu görüntüde de değişecek bir şey olmayacak yani..

1 yorum:

  1. "diledikleri teknik adam" özetle bu aslında...selcuk meselesini ilk duydugumda, terim is loading demiştim..populer bir tanimlama var algı operasyonu diye.Ortamın ve taraftarın terim e hazirlanmasi gerekli önce, sonra naz niyaz faslı, en sonda da "yuksek kontrat".Kontratlar, sozlesmeler,savrulan sacilan paralar, apartman yoneticisi olamayacak adamların elinde sürünüyor güzelim kulüp.Valla terim gelsin ama ferguson gibi olacaksa gelsin.Futbolcu üretelim abi dedikodu degil...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir