7 Aralık 2016 Çarşamba

Guard zehirlenmesi


Guard zehirlenmesi yaşadığım için böyle bir başlık kullanmak durumundayım. Galatasaray'ın guard tercihleri noktasında attığı adımlara yetişemiyorum artık. Russ Smith'le lige başladık, sonrasında lig lisansı iptal oldu, Dentmon'a lig lisansı geldi, bir ara Dentmon'dan katkı alınıyordu ama sonrasında o da kesildi, Litvanya deplasmanı sonrası ikisi de kadro dışı kaldı, devamında Dentmon geri döndü, o arada Ergin Ataman'ın eski düzene döndüğünü gördük (2, 3, 4 numaralara oyun kurdurmak üzerine), şimdi de Russ Smith takıma katıldı ve Dentmon'la yollar ayrılıyor. 

Arada da yediğimiz 1 aylık transfer yasağı oldu, onun da son günlerine gelmek üzereyiz. Guard konusunun özeti budur arkadaşlar, sezon başladığından bu yana yaşadığımız şeyler bunlar.

Russ Smith'den bu kadar erken vazgeçmek noktasında Ergin Ataman'a katılmamıştım, evrilebilecek, üzerine gidilebilecek bir isimdi. Transfer ettiğinde de "Avrupa yeni bir yıldız kazanıyor" demişti ama bu kadar güvendiği bir isimden neden çabuk vazgeçtiğini anlamamıştım. Son alınan karar doğru yani, Russ Smith'e bir şans daha vermek gerekiyordu. 

Dentmon'la da yollar ayrılacak, bu konuda önemli bir mesafe kat edilmiş. Umarım çok büyük bir maddi zararı olmaz. Dentmon'la olmayacağı belliydi, gördük ki transferi de hata oldu. Kendi skorundan ziyade, oyunu yönlendirebilecek, savunma yanı iyi, penetre silahı olan bir guard gerekti. Russ Smith'den beklenti buydu, penetre noktasında Sinan Güler dışında 2. bir ismimiz yok. 

Dentmon da o isim olamadı, istikrar gösteremedi. Russ Smith ile belli noktaları doldurmak mümkün, önemli bir patlayıcı güç ama çok savruk. Takım oyununa uyum sağladığı noktada katkı alabiliriz diye düşünüyorum, sezonu kurtarmak adına da önemli bir adım.

Yine de Galatasaray'ın bir oyun kurucu hamlesi daha yapabileceğini düşünüyorum, yukarıda saydığım bazı özellikler noktasında. Russ Smith denenecektir, kadroda da kalmalı ama ne derece istikrar göstereceğini de izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir