13 Aralık 2016 Salı

SC nostalji #67; Blerim Dzemaili


2014 - 2015 sezonunun yaz transfer döneminin son günleri. O dönem Prandelli'nin istedikleri ne ölçüde gerçekleşti bilemem, bazı isimler gündemdeydi ama alınamadı, ffp ön plana çıkarılarak. Oysa Prandelli'ye ne gibi sözler verilmişti, bunu bilemiyorum. İşte o son günlerde Napoli'den Dzemaili & Pandev ikilisi gündeme girdi,
Tarık Çamdal'ı da bonus olarak ekleyelim ama ffp dedikten sonra bu üç ismin maliyetini düşündüm de. Neyse, bizim konumuz Dzemaili.

Kariyerli bir adam, kim ne derse desin. Sevdiğim bir futbolcuydu da, doğal olarak beklentim de çok yüksekti. Hatırlıyorum, 5+3'lü yabancı kontenjanı kombinasyonları yazıyordum, çoğu yabancıya yer bulmak zor oluyordu ama Prandelli de Pandev'e çok fazla şans vermiyordu, Dzemaili ise 11'den neredeyse hiç kopmadı. Futbolu beklentiyi karşılamadı ama yükseliyordu, tam o yükseliş esnasında da şanssız bir sakatlık geçirdi, devamında ligin ilk yarısını kapattı.

Hamza Hamzaoğlu'nun giydiği ateşten gömlekti, orası net. Sezon itibariyle de başarılı oldu ama Hamza Hoca döneminde de mesela Dzemaili'nin Pandev kadar bile şans bulamadığını gördük. Ligin ilk yarısında zaten forma giyemedi, devre arası kampını da kaçırdı derken döndüğünde şans bulması çok zor oldu, kupa maçları haricinde de yüzüne pek bakılmadı. O sezon neden oynatılmadı diyemem, oturmuş bir takım vardı ama Başakşehir maçı 2-0'ken Yasin Öztekin'in oyuna girmesindeki ihalenin Dzemaili'ye kalması hatadır, Hamzaoğlu'nun hatasıydı. Maalesef ki Dzemaili'nin kırılma noktasıdır o maç.

Ertesi sezon adına ise zaten düşünülmedi, hazırlık kampına katıldı ama gönderileceği o kadar belliydi ki. Bir hata da orada, 14 yabancılı düzene 7 yabancıyla girdik mesela. Melo ısrarla gidiyorum derken bir alternatif yaratmadık, bunun üstüne Melo son gün satıldı, Dzemaili de kiralandı. Üstelik ücretinin yüzde 70'ini Galatasaray ödedi, bakın bu büyük bir transfer fiyaskosudur. Kendisini hiç düşünmemek hata, bu şartlarda göndermek daha büyük bir hata.

Genoa performansı ise Dzemaili'nin geri dönüşü oldu, özellikle de 2015-2016 sezonunun Ocak ayından itibaren iyi bir performans gösterdi, beraberinde Euro 2016 derken Galatasaray'a döndü. Yine beklentim vardı, Riekerink de düşündü aslında, hazırlık maçlarında şans tanıdı ama 6 numara değil işte bu adam. 10 numara bence, Sneijder'in oynadığı pozisyonda oynamalıydı veya 4-3-3'ün hücuma bakan yüzü olmalıydı ama böyle bir imkan oluşmadı, Bologna'dan da iyi bir teklif gelince satıldı. O teklife neden satıldı diyemem, bu sezonun kadrosunda cidden yer olmadı. Önemli bir yıllık ücreti vardı ve bonservis iyiydi, bu da bir transfer artısı mesela.

Bologna performansını pek fazla izleyemedim ama proje hamlesiydi kendisi, Ocak ayından itibaren Montreal formasını giyecek. Bir noktada geleceğini garanti altına aldı, kendisi açısından da değerli bir imza oldu bu, kariyerinin son düzlüğüne girmeden önce. Galatasaray günleri ise maalesef hayal kırıklığı oldu, daha iyisini beklerdim ama arkasından kötü konuşacağım bir isim asla değil. Olabilirdi, şartlar zorlanmadı diyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir