26 Ocak 2017 Perşembe

Abdullah Avcı denildiğinde aklıma gelen ilk iki isim


Abdullah Avcı denildiğinde aklıma gelen ilk iki isim, Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun. İkisi de Galatasaray çıkışlı, çok şeyler beklediğimiz 86-87-88 jenerasyonunun en önemli parçalarından. Abdullah Avcı'nın en önemli özelliklerinden biri, sevdiği ve iyi tanıdığı futbolcularla yürümeyi seviyor. Galatasaray altyapısında görevliyken onun tedrisatından geçen futbolcular bunlar, şimdi de Başakşehir formasıyla bu isimlerle şampiyonluk mücadelesi vermekte.

En azından rotasyonunu parçaları, takımında mutlaka tutmak istediği isimler ki her ikisinin de sözleşmeleri 2020 yılına kadar uzatılmış. Abdullah Avcı olmasaydı nerede olurlardı, onu konuşmak lazım. Galatasaray döneminde potansiyelleri bu durumu öngörüyordu aslında, Mehmet Güven için de aynısı geçerli. Bu üç isim de bugün Türkiye Ligi'nin önemli yerli futbolcularından. Galatasaray sonrası düşüş yaşamışlar ama doğru teknik adamla çalışmaya başladıkları zamandan itibaren (son 2-3 yıl) beklentiyi karşılamaya başlamışlar.

Galatasaray dönemlerinde de şans buluyorlardı, en azından rotasyonun parçası olmayı başarmış isimlerdi. Daha iyisi de olabilirdi, uzun yıllar geçirebilirlerdi ama şanssız dönemler var. En ağırını da Uğur Uçar yaşadı, Konya deplasmanı yaşadığı sakatlık gibi. Kalli'nin tuttuğu bir isimdi, ilk 11 noktasında ısrar ediyordu ve Sabri Sarıoğlu'nun önüne koymuştu. Sakatlandı, sezonu kapattı. Belki o sezon Euro 2008 kadrosunda da yer alabilirdi, hak ediyordu. Çok bekledik, umutlandık ama iyi dönemedi, devamında da satıldı.

Ferhat Öztorun da şans bulan isimlerden biriydi, özellikle de Gerets döneminde. Eksikleri vardı elbette ama Hakan Balta transferinde takasta kullanıldı. O dönem alınan iki sol bek var, Volkan Yaman ve Hakan Balta. Ferhat Öztorun gözden çıktı, yine Kalli dönemiydi. Uğur Uçar'ı tutuyordu ama Ferhat Öztorun'u çok tutmadı mesela. Sonrasında bir Trabzonspor dönemi var, orada da zirve yarışındaydı ama Başakşehir'e transfer olana kadar ki dönemi düşüşte.

Abdullah Avcı tekrar Başakşehir'e döndüğünde ilk transferleri bu isimler olmuştu, bildiği isimlere yöneldi ve bir istikrar yakaladı. Bir alt ligden gelen kadroyu da çok bozmadı aslında, o alışık olduğumuz tüm kadronun sıfırlanması olayı orada yaşanmadı. Kademe kademe bir kadro kuruldu, değişim yaşandı ama iskelet aynı, değişmiyor. Hocayı tebrik etmek lazım, bildiği ve tanıdığı isimlerden maksimumu almayı başarıyor. Başka takımda bu kazanım olmazdı belki, yüzlerine bakılmazdı ama o istediğini alıyor, şampiyonluk yarışı verebiliyor.

1 yorum:

  1. Mehmet Battal'ı da unutmamak lazım. Karabükte çok maçını izledim. Gamsız bir futbolcu iken, doğru takım, doğru hoca ve taktikle ulaştığı seviye gerçekten kutlanılası.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir