8 Ocak 2017 Pazar

Nicolas Lombaerts & Galatasaray, son 2-3 yılın 1 numaralı stoper gündemi


Stoper konusu gündeme geldiğinde hep söylediğim gibi, benim için bu konuda 4 tane kriter var. Sol stoper olması, geriden iyi oyun kurabilmesi, lider özelliği bulunması ve savunmaya sertlik, agresiflik katması. Vitor Hugo bu 4 kriteri de karşılıyordu mesela ve 25 yaşında olması gelecek adına da çok iyi bir hareket olacaktı. Pahalı ama, zor bir transfer. Uğraşıldığını biliyorum, ilk hedef o ama Podolski'nin satışı olmadan bu transferi gerçekleştirmek zor görünüyor.

Galatasaray'ın 2 stoper ihtiyacı var, 2 stoperin de alınmasını bekliyorum. Ahmet Çalık için gündem duruldu ama onun için bazı gelişmeler olmasını bekliyorum. Diğer stoper ise en önemlisi, sol stoper oynamasını, liderlik yapmasını beklediğimiz bir ismi arıyoruz. Vitor Hugo olmayabilir, diğer alternatifleri de hazır bulundurmak gerekiyor. Nicolas Lombaerts'in bu yönde bir düşünce olduğunu düşünüyorum, Galatasaray için sol stoper denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri.

Son 2-3 yıla baktığımda sürekli gündemde, yazılıyor, çiziliyor. Zenit satmamıştı geçen sezon, bu sefer işler biraz daha değişti, çünkü Lombaerts'in gözden düşmeye başladığı zamanlara geldik. Lucescu'nun aşırı tuttuğu bir isim değil, bu sezon çok fazla şans bulamadığını görüyoruz. Geriliyor oyunu, eski havasının kaldığını söyleyemem. Düşüncemi sorarsanız, hiç stoper bulamasak ve sezon sonuna kadar idareten gelecek bir Lombaerts'e hayır diyemem ama şu görüntüsüyle de çok fazla iş yapabileceğini düşünmüyorum.

Sol stoper, bek özelliği de olan bir futbolcu ama Hakan Balta misali her sezon daha da ağırlaşıyor. Bek özelliğini kaybetti bu noktada. Teknik bir oyuncu, bu noktada da Meira'ya benzer, geriden oyunu iyi kurar, 1.88 boyu var ve havadan da iyi bir isim, liderlikte eder ama ağır bir isim, beli kolay dönmemeye başladı. Havadan savunmayı sertleştiririz, iyileştiririz belki ama açık alanda madara da olabiliriz. Lombaerts'in yanında oynayan isim fazlasıyla hızlı ve hareketli olmak zorunda, Lombaerts'in arkasını toparlamak zorunda. Bu profilde de bir stoperimiz yok, Denayer olsa bir derece diyeceğim.

Büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum, başka alternatifler varsa onlara yönelmek lazım. Israrla sol stoper aranması güzel tabii, ihtiyaç olan o. Lider bir profil bakıyorlar ama bu dönemde transfer gerçekten zor. Zenit'in Lombaerts konusunda zorluk çıkaracağına inanmıyorum, gözden çıkardıkları bir futbolcu. Kimseyi alamazsak eğer, sezon sonuna kadar kiralama yöntemi kötü hareket olmaz. 

Bonservisini almamız durumunda ise çok akılcı bir iş yaptık diyemem. Tarz anlamında bazı noktalarda profile uyuyor ama hız ve agresiflik noktasında iyi durumda olduğunu söyleyemem. Hele ki Vitor Hugo misali isimleri konuşmamızın ardından gelen Lombaerts'e burun kıvırmak durumundayım.

7 yorum:

  1. hocam o değilde boluspor hollanda dan vrede yı almış.istatistiklerine baktım fena değil.1.91 boy. santrafor.sözleşmesi bitiyormuş 2017 de.ondan almışlar sanırım.çoh enteresan .

    http://www.transfermarkt.de/mitchell-te-vrede/detaillierteleistungsdaten/spieler/79127

    bu arada nargingh inde sözleşmesi bitiyormuş.gol ve asist sayıları oldukça dengeli.solda bruma sağda narsigh ortada sneijder.ileride rodellega :) harika bir dörtlü olur aga

    YanıtlaSil
  2. bu arada garry yi alacağına narsingh i alsana aga.bu arada gerry yi izlemedim ama narsingh daha garanti transfer olurdu.çünkü hem pasör hemde golcü.pas opsiyonu olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu ben yazdım ama kaçırdın galiba :)

      Sil
    2. bu aralar fazla giremedim bloga.doğrudur. :)

      Sil
    3. Lombarets Serdar ikilisi Serdar olsaydı çok mantıklı olurdu bence

      Sil
  3. Semih-Lomboaerts yapsak olmaz mı?
    Semih kesici oynasa.
    Ujfa-Semih gibi.Elimizdeki saglam tek hareketli stoper o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Lombaerts, Ujfa ağırlığında bir lider değil ve Ujfalusi sağ bek orjinliydi, yaşına göre hızlıydı da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir