7 Ocak 2017 Cumartesi

Sebastian Andersson & Galatasaray, "Yeni Elmander" le o kadar alakası yok ki


Sebastian Andersson hakkında iddialı yorumlar yapacak bir bilgim yok ve tablo ön yargılı yaklaşmak adına yaratılmış gibi. Podolski'nin Çin'e transferiyle ilgili gelişmeler var, gidecek mi kalacak mı diye bekliyoruz. Galatasaray cephesinde sıkıntı yok, 8 - 10 milyon avro arası bir bonservis bekliyorum, iş Podolski'nin anlaşmasında. Yüzde 50 görüyorum bu işi, yaz dönemi kesin ayrılacaktır ama Ocak ayı bu transferin gerçekleşip gerçekleşmeme ihtimali eşit.

Bu planlamaları daha önce yapmak lazım ama. Serdar Aziz'in sakatlığı vardı mesela ve Galatasaray'ın Serdar Aziz sakatlanmasa bile stopere ihtiyacı vardı. Bu isimleri ilk etaptan belirlemek zorundaydık, belirleyemedik. Podolski için de bu geçerli, Sightorsson'u da göndereceğimiz kesindi ki forvet alternatifini çok daha önceden ayarlamak lazımdı ama Ocak ayının içinde bu isimleri aramak zorunda kalıyoruz. Ocak ayında transfer zor, iddialı isim almak daha da zor. Ama şunu biliyorum, Podolski'nin alternatifi Sebastian Andersson olamaz.

Daha önce de yazdığımı hatırlıyorum, "yeni" kavramını sevmiyorum. Yıllarımız böyle geçti, yeni şu yeni bu gibisinden. İsveçli bir forvet denildiğinde de yaratılan algı "yeni Elmander" oluyor. Sebastian Andersson için de bu yazılacak ama oyun tarzıyla da Elmander'le o kadar alakası yok ki. Bizim Emrah Çetin (https://twitter.com/Jumanjiyo) bu ismi en iyi tanıyanlardan, en detaylı bilgiyi ondan almak mümkün ve twitter'da da bir flood yazdı. Hem ondan takip ettiğim, hem de görüntülerden gördüğüm kadarıyla konuşuyorum.

Podolski'nin yerini dolduracak isim değil, Galatasaray seviyesinde de olduğunu düşünmüyorum. 25 yaşında, ülkesinden henüz çıkmamış bir futbolcu. Ortada bir yetenek ya da yatırım durumu da yok ama doğru bir iş olmayacak gibi. Kim izledi, ne gördü de önerdi bilmiyorum, futbolcuyu da çok tanımadığım için uzun uzun yazamıyorum. Ön yargıyla bakıyorum tamamen, kendi mantığım çevresinde değerlendirmek istedim. Olmaz gibi duruyor yani, hele ki Podolski'nin yerine o boşluğu dolduracak isim asla değil.

Galatasaray'ın Podolski'nin gitmesi durumunda golcü bir santrafora ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Eren Derdiyok pivot santrafor, Sebastian Andersson da fizik itibariyle ona yakın. Pek pivot gibi oynamıyor ama tarz yakınlığı var. Eto'o ismini yazmam bu yüzdendi, yaşa aldanmadan, vereceği garanti katkıyı bildiğimiz bir isim. Golcü en başında, gol noktasında seni taşıyacak isim. Podolski sahadayken bunu yapıyordu, Podolski sonrasında gelecek isim de bunu yapmalı.

2 yorum:

  1. Poldi her ne kadar sakat olsada su ana kadar takima skor anlaminda verdigi katki ortada. Beklenmedik anlarda muhtesem sutlar cikarip bizi bir cok kez ipten aldi. Mali kosullar dogrultusunda satilacaksa taraftar anlayislar karsilar. Tabi ki yerine bizi yarista tutabilecek biri alinirsa.

    YanıtlaSil
  2. Podolski yi satan şampi..şaka şaka aman satın gitsin. Sneijder'ide Muslera'yıda satın. Musleranın eline bir şampiyonlar ligi kupası yakışırken, bizim bu defans hattının arkasında kalması çok üzücü bir durum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir