8 Şubat 2017 Çarşamba

Bir taraf Hakan Çalhanoğlu, bizim taraf Hamit Altıntop


Bu konuda bir şeyler yazmak istemiyordum ama kısaca karalayalım. Hazır olayın da üzeri biraz olsun soğumuşken. Hakan Çalhanoğlu'nu severim, hem beğendiğim bir futbolcu hem de iyi bir karakterdir. Türk Milli Takım'ı için de önemli bir isim, bundan sonra da öyle olacak. Bu konuda da suçlu değildir ama mağdur taraf o değil de Leverkusen. Trabzonspor cephesinden bakarsak, bence haklılar, haklarını aradılar. Vicdani bir durum yok, geçmişle alakalı bir hesaptı ve kapanması gerekiyordu.

Takip ettiğim kadarıyla olay şöyle, eksik yazdığımı bilenler düzeltsin. Hikaye şu, Hakan Çalhanoğlu 17 yaşında ve reşit değil, transferle alakalı konulara da babası bakıyor. Karlsruhe futbolcusu o dönem ve sözleşmesinin bitmesine yakın Hakan Çalhanoğlu'nun babası Trabzonspor'la anlaşıyor, sözleşme imzalıyorlar ve 100 bin avro'luk bir ödeme alıyorlar. Ama Karlsruhe'nin opsiyon hakkı olduğundan Trabzonspor'un haberi yok ve Karlsruhe o opsiyonu kullanınca da Trabzonspor'la imzaladıkları sözleşme iptal oluyor ama babası aldığı parayı da geri iade etmiyor. O 100 bin avro şu zamana kadar iade edilse bugün bu sorunlar yaşanmayacak aslında.

Hakan Çalhanoğlu da şu süreye kadar belli ki avukatları ya da babası tarafından kandırılıyor, haklı olan taraf biz gibiyiz gibisinden. Süreçte uzayınca zaman aşımı bekliyorlar belki de ama Fifa'nın verdiği karar 4 aylık hak mahrumiyeti oluyor. Sezonu kapattı yani Hakan Çalhanoğlu, en iyi dönemlerinden birindeyken. Burada mağdur Leverkusen, Çalhanoğlu'ndan faydalanamayacaklar. Türk Milli Takım'ı da mağdur, Finlandiya karşısında Çalhanoğlu yok. Çalhanoğlu da mağdur, 4 ay futbol oynayamayacak, babasının veya çevresindekilerin aklını dinlediği için. 

Ama Trabzonspor haklı, hakkını aradı. Aradan yıllar geçti, şu sürede anlaşma olabilirdi, o para iade edilmiş olsa bunlar yaşanmayacak. 100 bin avro yüzünden olanlar oldu, eminim ki Hakan Çalhanoğlu da pişman, umarım bundan sonraki süreçte kararlarını daha farklı alır. Vicdani bir durum yok ya da ortada başka bir şey yok. Hak meselesidir bu, Trabzonspor'un hakkıdır.

Gelelim esas meseleye, şu 4 aylık süreçte Hakan Çalhanoğlu kendi isteğiyle Leverkusen'den para veya prim almayacak. Kendisi istedi bunu, doğrusudur da bu hareketi. Hamit Altıntop'a bağlanacak bu konu, Real Madrid'de sakatlığı döneminde böyle bir hareketi vardı çünkü. Galatasaray'da ise 4.5 sezonun 2'sinde sakattı, o 2 sezon verdiği katkı 0'dı. Biz ise kendisini alkışlarla, plaketlerle uğurladık. Büyük futbolcu Hakan Çalhanoğlu gibi oluyor, Hamit Altıntop ise çok daha başka hatırlanacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir