23 Şubat 2017 Perşembe

Muslera Simovic'in rekorunu kıracak, peki Muslera'nın rekorunu?


Fotoğrafı ntvspor.net'den aldım, onu en başta belirteyim. Konu ise şu, Muslera'nın Beşiktaş karşısında forma giymesi durumunda Simovic'in 27 yıllık rekorunu egale etmesi. Simovic, Galatasaray'da 188 lig maçıyla, ligde Galatasaray formasını en çok giyen yabancı futbolcu durumunda. Muslera da Beşiktaş karşısında 188. lig maçını oynayacak, sonrasında bur rekor da tarihe karışacak.

Simovic dönemine yetişemedim, sadece anlatılanlar ve okuduklarımla bildiğim bir isim. Gerçek bir Galatasaray efsanesidir, hatta Galatasaray'da yabancı kaleci kültürünü oturtmuştur. Simovic sonrası kaç tane yerli kaleci sayabiliriz, istikrar sağlamış. Ama Simovic sonrasında Taffarel, Mondragon ve Muslera gibi istikrarlı yabancılar var. Galatasaray'da yerli kaleci yapamıyor, yabancı noktasında ise sağlanan büyük bir istikrar söz konusu.

Simovic Galatasaray'a 30 yaşında gelmiş, Muslera ise çok daha genç yaşta geldi ve henüz 30 yaşına yeni girdi. Muslera'nın Galatasaray'da 6. sezonu ayrıca, eminim ki daha nice sezonlar yaşayacak. 188. lig maçı ile bu rekor egale edilecek, devamında da kırılacak ama Muslera'nın yakaladığı seviyeyi de bir daha herhangi bir yabancının yakalaması çok zor olacak. 200'ü zaten devirecek, 300 bandını da geçecek diye düşünüyorum. 

Muslera'nın Galatasaray'da uzun yılları var. Kulübü ve ülkeyi seven, sahiplenen bir futbolcu. Keşke herkes onun gibi olabilse dediğimiz isimlerden işte, Muslera'yı anlatmaya gerek yok. Kalite noktasına zaten girmiyorum, ülkenin en iyisi, fark taratan adamı. Transferi noktasında ise Muslera adına o trenin kaçtığını düşünenlerdenim, büyük kaleci ama Avrupa'da Muslera'yı pek düşünmez oldum. En azından Galatasaray'ın beklediği, hayal ettiği bonservisler imkansız. Böyle bir noktada da Muslera'dan neden vazgeçilsin? Ya da ben kalmasını çok istiyorum, ondan bu yorumum. Muslera uğruna duygusal düşünülecek bir isim.

Yazmak istediğim şu aslında, Simovic bu maç için TT Arena'ya getirilebilir, kendisini onore etmemiz şık bir hareket olur. Muslera adına da güzel bir yaklaşım, umarım düşünülür ve davet edilir. Simovic'in Muslera ve Galatasaray hakkında yorumlarını da okudum, böyle değerli bir isimden yıllar içinde fayda sağlayamamak ise ayrı bir konu. Simovic, Prekazi gibi isimlerin tecrübelerinden bu takım aktif futbol hayatları sonrasında da faydalanabilirlerdi ama Simovic'in de dediği gibi herkes kendi adamını getirdi ve sonuç bu. 

Yerli kaleci kültürü yok, geliştiremiyoruz diyoruz ya, biraz da bu yüzden. Geliştiricin yok ki, yoksa bu takıma çok potansiyelli yerli kaleciler de geldi ama bir adım ileriye gidemedi. Ufuk Ceylan, Fevzi Elmas gibi mesela, bunlar döneminin Ümit Milli kalecileriydi, önemli potansiyellerdi. Bunlar ilk örnek, bu sayıyı arttırabilirim ama olmadı işte, istikrar sağlayamadılar, gelişim gösteremediler. Biz de yabancılara biraz da bu yüzden yöneldik ama neyse ki o konuda istikrarımız bir hayli iyi. Arada Zapata ve Leo Franco gibi hayal kırıklıkları yaşasak bile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir