4 Mart 2017 Cumartesi

Galatasaray'dan ayrılırken "ah" alıp tutunamayanlarda bugün


Galatasaray'dan sonra tutunamayanlar diye bir olay var sahiden. Özellikle de "ah" aldılar dediğimiz isimlerin Galatasaray sonrası kariyerlerinin çakılması konuşulmalı. Hajrovic ilk örnekti, kaçtı gitti resmen, büyük bir "ah" aldı. Hakkıdır ayrı konu, bir boşluk bulmuştur ve kaçmayı tercih etmiştir. Nerede şu an, ben bilmiyorum. Werder Bremen'e gitmişti, sonrası yok. Geç de bir futbolcuydu, silindi gitti ama Galatasaray tarihinin en başarısız hamlelerinden biri olarak.

Grosskreutz da 2. isim işte, Hajrovic'in önüne geçmez bu listede ama 2. sırayı da kimseye bırakmaz. Tabii Galatasaray'ın skandalıyla başlayan bir süreç, Grosskreutz'un transferi çok doğru bir işti. Tarz noktasında beğenirdim, büyük jokerdi, oynayamadığı pozisyon yoktu. Mücadele, kat edilen mesafe, hücumda savunma yapabilme, ön alan baskısı gibi yazabileceğim türlü futbol terimleri var, Grosskreutz'un büyük katkı verebileceği. Özellikle de sol / sağ ön veya sağ bekte.

Grosskreutz manyak bir kardeşimiz, kafası kırık. Dortmund günlerini bilenler hatırlar, saha içinde oyunundan bağımsız konuları da konuşurduk. Tribünlerle bütünleşmeyi sever, milyon türlü çılgınlık yapar ve o taraftara da kendisini sevdirir. Eminim ki Galatasaray'a geldiği gibi oynayabilseydi çok tuttuğumuz bir futbolcu olabilirdi. Oynayamadı ama, takımın içine giremedi ve aradan geçen süreçte de kendini dışlanmış hissetti. Zaten manyak bir arkadaşımız, dayanamadı, karakteri o kadar güçlü değil. "Annemi özledim" diyerek ayrıldı Galatasaray'dan ama doğru transfer işte. Hiç oynatmadığınız adamdan zarar etmeyebiliyorsunuz. Keşke her transfer Grosskreutz gibi olsa.

Neyse, Grosskreutz önce Stuttgart ile küme düştü, devamında onu da kaybettim. Stuttgart'la devam ediyordu ama futbolun dışında kaldı, pek konuşmaz oldu. Taa ki 2-3 gün önceye kadar, bir skandal sonrasında futbol kariyerini bitirdiğini açıkladı. Bir bara gidiyor ve kendi çıkardığı bir kavga sonrasında da ağzı, yüzü fena şekilde dağılıyor. Yanında da U16 takımından iyi genç futbolcu var, böyle bir örnek işte. Skandal büyük, ertesinde Stuttgart sözleşmesini fesh ediyor. U16'da o çocukların da gönderileceği söyleniyor bu arada. Geri dönebilir ama zirve futbol kariyeri 28 yaşında bitti işte, hayırlısı olsun..

2 yorum:

  1. Tam tersi sanki biz onun ahını aldık bence.Lisans krizi adamın 6 ayına mal oldu üstüne de yönetimin oyuncudan bihaber tavrı adamı futboldan soğuttu. Yazık olmuş üzüldüm umarım en kısa zamanda kendine çeki düzen verip futbola döner.

    YanıtlaSil
  2. Şu adamın fiziğine baktığımızda Eboue yi yerim ben der gibi bakmakta. Acaba katkı sağlar mıydı?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir