8 Mart 2017 Çarşamba

Pozitifi yazmaya devam ediyoruz, sıra Josue'nin


Pozitif konuları yazmayı özledim ve Tudor'dan bu yana da gelişme kaydeden isimleri yazmaya devam ediyorum. Josue de bu isimlerden biri, henüz 2-3 maç oldu, belki erken konuşmak için ama Tudor'la birlikte gelişme beklediğim isimlerin iyi işler çıkardıklarını görmekte beni mutlu ediyor.

Josue, belki de yaz döneminde en çok konuştuğumuz konu. Transferi noktasında neler yazdığımı hatırlarsınız. Telles'in Porto'ya gidişinde ismi gündeme geldi, Ağustos'un ortasına kadar da bu isim özelinde çok yazdım çizdim. Beklediğim mantıkta da gerçekleşti aslında bu iş, kiralama bedeli vermedik, takıma oranla kıyasladığımda da makul diyeceğim bir yıllık ücreti vardı. Böyle isimleri denersiniz yani, tutarsa ne güzel ama tutmasa dahi zarar etme şansınız yok.

Ne bekliyordun dersen, Sneijder'e alternatif olacağını düşünüyordum. Bir önceki sezon Sneijder'in yokluğunda sorun yaşadık, o pozisyonu dolduramadık. Josue o pozisyon için bir alternatifti, yaşının da 25-26 bandında olması da takımı gençleştirme noktasında yine iyi bir düşünceydi. Sezona da iyi başladı aslında ama Beşiktaş deplasmanında kaçırdığı gol kırılma anı oldu sanki, sonra tutunamadı.

Şans buldu, kimse aksini iddia edemez. Fırsat ona 10 numarada da geldi, kanatlarda da. Olmadı ama, tutunamadı, yapamadı. Gönderilmesi dahi gündeme geldi ama alternatifsizlik onu takımda tuttu. Sezon başında 10 numara ve sağ kanat dışında bir yerde yapabileceğini düşünmüyordum ama 8 numarada en iyi Galatasaray performanslarını göstermiş olması ise beni en çok şaşırtan noktaydı. İçeride kazanılan Akhisar Belediyespor maçı gibi.

Neyse, Riekerink dönemini tamamladık ve Tudor ile yeni bir dönem başladı. Herkes için yeni bir şans demek bu, Josue de o isimlerden biri. Tudor'un aradığı temel özellik tempo, hareket, biraz daha hızlı oynamak. Josue'nin defansif noktada çıkış yakaladığını düşünüyorum, ön alan baskısı yapıyor, top kazanıyor ki Antalyaspor maçında rakibin 5 atağını kesmiş mesela. Hareketi, temposu iyi ama 60'dan sonra oyundan düşüyor. 2 asist yaptı, yüzde 80 de pas yüzdesi derken iyi bir maç çıkardı.

3-4-3'ün ileri 3'lüsünün sağ tarafında oynadı ve orada iyi bir savunma hattı da oluştu. Yasin Öztekin sağ kanadı iyi kapatıyor diyoruz ya, bunda Josue ve Semih Kaya'nın da etkisi var. Josue çok fazla sorumluluk almıyor, basit oynamaya çalışıyor. Oysa yetenekli bir isim ama öz güveni ister istemez geriye atmış.

Yoksa şut özelliği yüksek bir isimdi mesela, denemiyor. Yine de etki etti, ön alandaki hareketli oyunu takımın büyük artılarından biri oldu. Bundan sonraki süreçte de şansı yüksek, alternatif noktada güvenebileceğiniz bir isim olacaktır diye düşünüyorum. Sezon başında geldiğinde de beklentim buydu aslında, Tudor'la birlikte bunu tekrar hatırlamış oldum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir