9 Haziran 2017 Cuma

Bedelsiz ihtimal #19; André Castro


Türkiye içinden gerçekleşen transferlerle alakalı olumsuz bir algı var ama iyi futbolcu transfer edilir, bedelsiz olması durumunda ise yaşına bakılmaz. Andre Castro o isimlerden biri ama gündeme gelmemesini anlamıyorum. Bu her takım için geçerli, sadece Galatasaray değil. Fenerbahçe, Başakşehir gibi takımlar için değerli bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Alan takım iyi bir iş yapmış olacak.

Kasımpaşa'nın yıllardır iyi yabancıları var, bu noktada çok iyi işler yaptılar. Andre Castro da onlardan biri, Porto'nun gözden çıkardığı herhangi bir ismin bile ne kadar önemli olabileceği adına iyi bir gösterge. Uzun zamandır Kasımpaşa formasını giymekte ve istikrarı hiç düşmedi. Çok fazla göz önüne düşen bir isim de olmadı ama tam bir görev adamı olduğunu düşünüyorum.

Donk'u iyi gösteren adamdır mesela, öyle örnek vereyim. Rıza Çalımbay Donk'u orta sahaya çektiğinde yarattığı fark Donk kaynaklı göründü ama Donk'u yükselten isim Castro'ydu. Biz ise Donk'u aldık, Castro çok daha kıymetli bir alternatif olmasına rağmen. Galatasaray'ın da 8 numara için böyle bir alternatife ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Oyunun iki yönünü oynar, tempoludur, çok hareketlidir, topla dikine çıkışlarıyla da büyük fark yaratır. 10 numara özelliği de vardır, 6'da da kullanırsınız. Bu sezon Kasımpaşa'da yine iyi bir iş çıkardı ve sözleşmesinin bitmesi itibariyle gündemde olması gerektiğini düşündüğüm bir isim. Yine yazayım, transferi gerçekleştiren takım çok önemli bir iş başaracak.

Şans geldiğinde oynar, yedek kaldığında sorun çıkarmaz, iyi bir profesyonel. 29 yaşına geldi ama kıymetli bir parça, özellikle de sistem takımları adına. Umarım bu konuda bir hamlemiz olur ve transferi düşünüyoruzdur. Bazen çok uzaklarda aramamak gerekli, Castro çok önemli bir fırsat..

4 yorum:

  1. G.Saray'ın ortasaha göbek için en az 2 oyuncuya ihtiyacı var (Sneijder-Belhanda değişimi hariç) biri Nigel De Jong yerine (umarım William Vainqueur olur) biri de 8 numara lazım. Paramız az ancak alınması gereken mevki/oyuncu sayısı ise çok.
    Osmanlı'dan B.N'Diaye Trabzona yakın üstelik Osmanlı'ya bonservis ödenmesi lazım Hamza hocanın gönderilmesi sonrası takas + para seçeneğinde Trabzon daha şanslı bence. Yani N'Diaye'yi uygun fiyata almak kolay değil. Eğer para sıkıntısı olmasa N'Diaye'yi Andre Castro'dan daha çok isterim. N'diaye bu koşullarda zor ve muhtemelen Trabzon'a gideceğini öngörürsek Josue yerine bedelsiz Andre Castro'yu bu takımda görmek isterim. Hem direnç katar hem 6-8 oynar her şeyi belli oranda yapabilen bir adam fazla bir maliyeti de olmaz yıllık 1-1.250 arasına anlaşılabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum ama neden gündeme gelmediği konusunda fikrim yok.

      Sil
  2. bu yönetim ile bedelsiz ihtimali düşünemiyorum.önce yeni sözleşme yapın sonra 2 milyon avro bonservis verelim castro ya yılda 2 milyon avro verelim diye bir transfer mantığı var bu yönetimde.ryan donk eren derdiyok transferleri sıkıntılı idi.

    YanıtlaSil
  3. Göztepe almış iyi transfer iyi bir başkanı var göztepe'nin ama camianın genleri ortamı sıkıntılı kıyı Egenin diğer kulüpleri gibi İstanbullular bunu anlamayabilir şöyle diyim 80 li ve 90lı yılların başındaki fenerbahçe camiası gibi not: aydın ve izmirliyim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir