24 Haziran 2017 Cumartesi

Geçen sezon öyle isimler bu kapıdan döndü ki


Bugün orta saha arıyoruz, Galatasaray'ın en büyük meselesi olmak üzere. Imbula dedik, yüksek profil bir isimdi ama gerçekleşmesi zordu. Olmayacak gibi görünüyor zaten. Vainqueur'u yeni yeni konuşur olduk, Çok iyi adım olur, orta sahada aradığımız sertliği, agresifliği ve atletizmi kazanmış oluruz. Tabi bir hamle yetmeyecek, orası kesin.

Geçen sezonu hatırlıyorum tabi, ilk etapta scout vari işler konuşurduk. Genç, maddi anlamda geri dönüş sağlayabilecek, maddi anlamda uygun adımlar. Çok heyecanlanmıştım o harekat sonrası ama adı geçen hiçbir isim gelmedi, Serdar Aziz'le başladık, Nigel De Jong'la bitirdik o dönemi. Özellikle imza atan her yerlinin kapıyı 2 milyon avro'dan açtığı günler.

Tolga Ciğerci'yi eleştirmiyorum, aksine mevcut kadroda beğendiğim bir isim. Tudor'la geçireceği bu yaz döneminin ardından da çıkış yakalayacağını, geçen sezona başladığı hale döneceğine inanıyorum. Geldiği gün maddiyatını eleştirdik, aldığı ücreti de fazla buluyorum ama olan oldu. Tabi Tolga Ciğerci'den önce konuştuğumuz bir Thomas Delaney ismi vardı.

Bir liste yapsam, transferi gerçekleşmediği için üzüldüğüm isimler gibisinden. Delaney'i o listenin ilk sıralarına yazmam mümkün olur. Bu adamı transfer etmemeyi aklım almadı, 3-4 milyon avro'ya çıkmadık. Yıllık alacağı ücret ise 1.5 milyon avro civarı olacaktı, böyle istikrarlı ve iyi futbolcu için öyle makul bir rakamdı ki. 24 yaşındaydı o dönem, geri dönüşü de olacaktı, orta sahada tüm sorunu da tek başına çözecekti.

Lider özellikli bir futbolcuydu, oyunun iki yönünü oynardı, sertlik / agresiflik katmasının yanında hücumda adına da temiz bir katkısı olurdu. Sözleşmesi 1 yıl sonra biteceği için uygun rakamları konuşuyor olacaktık, Werder Bremen bu yolla 2 milyon avro'ya aldı onu. Yarım sezon geçirdi ama takımın en iyisi seçildi. 13 maçta 4 gol 1 asisti var, bugün onun için konuşulan bonservis ise 13-14 milyon avro'lar.

Bugün orta saha arıyoruz işte, Delaney gelmiş olsa bahsi geçmeyecekti oysa. Ya da Nigel De Jong gibi bir işe hiç girmeyecektik, çok büyük kazanç olacaktı. Doğru isimleri buluyoruz aslında ama bu doğrulardan neden bu kadar kolay vazgeçtiğimizi bilmiyorum. Sadece o da değil, Dembele'den başlamak üzere öyle isimler bu kapıdan döndü ki geçen sezon..

6 yorum:

  1. Olmaz! 2 milyonun altinda alacak adam Galatasaray'a gelmesin, sonra takim ici dengeler bozuluyor. Hele genc falan, sakin ha...

    YanıtlaSil
  2. De Jong buyuk isim meşhur Hollanda Milli takım oyuncusuya ... hala algı ve akıl böyle... sadece kulupte mi... HAYIR BAŞTA TARAFTARDA... Taraftar hiç laf etmesin bence başta kendileri şu yeni jenerasyon leşş vb. abuk sabuk ifadeler kullanan nesil böyle... Genç oyuncudan anladıkları da henüz fizik gelişimini tamamlamamış bilgisayar oyunu oyuncuları ne yazık ki... Clichy transferi de böyle Clichy faydalı olur De Jong'un aksine ama sonuçta sol beke 22-26 yaş aralığında bir dolu oyuncu bulunur geri dönüşü olan taraftar beğenme laf eder. Antepli Marçal 4.5m euroya Lyon'a gitti 4m verip alsak denmeyen laf kalmazdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş aralığı noktasında haklısın ama Clichy'nin farkı şu, düşmedi. De Jong ABD yaptığında zaten bitmiş, Clichy ise 30 maçı devirmiş Premier Lig'de. Böyle isimleri alırsın.

      Sil
  3. 30 yaşına gelmiş benimde çok beğendiğim hem uzun ama uzun olmasına rağmen enerjisi tekniği iki yönlülüğü ile takdir ettiğim Kucka için dönen rakamlar oldukça yüksek yaşı nedeniyle bu kadar yüksek bonservis ödenmemeli kariyeri boyuncu 3-4m euroya gidip gelmiş oysaki... 8 numara için başka isim de pek geçmiyor. W.Vanquierier 6 numara sayılır.

    Burak bey bu nedenle Badou N'diaye'yi tekrardan gündeme getirmekte bence fayda var. C.Palace 9-10m euro haberlerinin arkası gelmedi ve duyduğum kadarıyla Trabzon hala ısrarlı imiş.

    Osmanlı ucuza bırakmaz ama Kucka için 7-8 istenen ortamda hakkı yenen küçük görülen ama aslında ihtiyacımız olan profile uyan atletik nispeten genç çok yönlü Badou N'Diaye için oyuncu + para teklif edebiliriz. Dönüşü olur olmasa da 2 sene sonra yine adam aramak zorunda kalmayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N'Diaye olayı nasıl biter bilmiyorum ama çok abuk paralar konuşuluyor.

      Sil
  4. Çok haklısın. Benim de kahroldugum bi isimdi. Celtic de oynayan sarışın solak orta saha ile mükemmel işler yaparlardı.futbol aklı sorunun ciddi tezahuru. Biz de gittik Guido albeRS ve wes akliyla ölü beygir de Jongu aldık

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir