22 Haziran 2017 Perşembe

Jonathan Calleri & Galatasaray, kaliteli bir 3. ayak gerekiyor


Son zamanlarda her transfer dönemi gündeme gelir, konuşulur. Bu yaz döneminde gündeme gelmemesi şaşırtıcı olurdu, dün itibariyle adını yine andık. Bonservisi Club Deportivo Maldonado'da, bir süredir sürekli kiralıyorlar. Önce Sao Paulo, geçtiğimiz sezon ise West Ham United. Boca Juniors günlerinde potansiyelini konuşuyorduk, Sao Paulo dönemi de iyi geçti ama West Ham'da bu potansiyeli tam anlamıyla yansıtamadı. Premier Lig'de 16 maçta 1 golü var, 13 maçta forvet oynamasına rağmen.

Gomis'i haftalardır konuşuyoruz. Eren Derdiyok ise elde kalan tek alternatif. Sinan Gümüş'ü ise 3. alternatif olarak forvet hattında düşünebiliriz ama tüm sezonu böyle geçirmek imkansız. Podolski / Eren Derdiyok rotasyonuna son gün gerçekleştirdiğimiz bir Sigthorsson hamlesi vardı. Kağıt üzerinde doğru hamleydi, her ne kadar kendisini kullanamasak bile. 

Avrupa Ligi ön elemeleri, lig ve kupa derken çok fazla maça çıkacağız, Tudor da tempo isteyen bir teknik adam. Bunun sakatlık dönemleri mutlaka olacak, mümkün olduğu kadar geniş rotasyon lazım. Tudor ayrıca tek taktik üzerinde durmuyor, bu noktada bir esnekliği var ki sezon içinde 4-4-2 ya da 4-3-3 gibi formasyonları da izlemek mümkün. 2 forvetle geçmez yani sezon, Gomis / Eren Derdiyok farklı profilde iki isim ama kaliteli 3. bir ayak gerekiyor. Mümkünse kanat özelliği de olan.

Jonathan Calleri böyle bir isim. Podolski gibi düşünmek lazım, özellikle kanatta kullandığımızda. Gol özelliğiyle öne çıkacak, fiziği anlamda üstün olmayan ama hırsı, mücadelesi, hareketliliği ve dar alanda da iyi işler yapabilecek bir isim. Sahte 9 gibi de kullanabilirsiniz, çift forvet oynadığınızda ise ideal bir tamamlayıcı olur. 

23 yaşında, potansiyelli bir isim hepsinin ötesinde. Bu kullanılabilir, Galatasaray'da ayağa kalkabilir. 4-3-3 oynadığınızda ideal sağ forvet olur, 4-2-3-1'in sağ tarafında da gol özelliğiyle ön plana çıkar, forvet için ise iyi bir alternatif. Ayağa kalkması halinde ise iyi bir yıldız, böyle futbolculara yatırım yapmanın kumar olduğunu düşünmüyorum. Bonservisle mi gelir, kiralık mı bilemem ama iyi transfer olacağı açık..

6 yorum:

  1. bence bu tip transferleri (2.stoper, sağ açık ve belhanda için) ağustos ayına bırakmakta fayda var. Çunku takımın kurgusu kim kiminle ne şekilde onayacağı biraz deneme yanılma sonrası belli olur.
    1 stoper, Gomis, 2 merkez ortasaha, 1 sol belk 1 sağ bek asıl bunlar elzem.6 adamı al 2 ön eleme oyna trasnferin sonuna doğru bakarsın bir daha eksik gedik var mı diye... Belhanda bile aslında öncelikli trasnfer değil. Öncelik stoper merkez ortasaha gomis ve beklerde... dilimizde tüy bitti...

    YanıtlaSil
  2. Ortasahamızda adeta karadelik varken henüz Gomis gelmemişken elimizde sadece Eren varken ısrarla Belhanda hamlesini anlamak mümkün değil zaten. Tek forvet de oynasak çift de oynasak elimizdeki rotasyon yetersiz. Çift oyun kuruculu bir sistem deneyeceksek Belhanda Wes önde Gomis gibi. Rakibi kim karşılayacak v.b. gibi milyon soru sorulabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyip göreceğiz bunu, çok fazla transfer gerekiyor.

      Sil
  3. Sanki biraz lüks olur, vainqueur, belki bir orta saha daha (pasalic yazıyordu bugün gazetede), clichy, tete, maicon, belhanda ve gomis.. hepsi maliyetli isimler, eger alternatif kanat/forvet alıyorsak, şu bir ara bizimle ismi geçen, ıtalya serie b de oynayan, sözleşmesi bitmiş dionisi diye bir oyuncu vardı, hiç izlemedim ama profil olarak öyle bir oyuncu daha mantıklı olabilir sanki, ya da en azından campbell gibi bir isim..
    Artik şu ismi geçen oyuncularla imzalasak ta rahatlasak, onlar netlesmeden yeni isimlere odaklanamiyor insan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. bir forvet gerekecek, bence kanat özellikli olmasında da fayda var. Bu sayede kanat transferi de rafa kalkabilir.

      Sil
  4. Sanırım acı gerçek De Jong kalacak biz 2 göbek oyuncusu (6-8 numara) için çırpınırken De Jong'un 2.5m euroluk tazminatı nedeniyle muhtemelen İmbula olmazsa Vinquerier yada Kucka'dan sadece biri gelecek.
    Sneijder gitmeden Belhanda'ya imza attırılırsa ve Sneijder sözleşmesini tamamlamak isterse işimiz zora girer.
    Belhanda konusunda niye bu kadar aceleciyiz? Kiev kesinlikle kadroda düşünmüyor Sneijder'in ayrılışı da kesinleşmemiş yani talibi bulunmadı henüz. Oyuncusu sözleşmesinin son senesinde olan Kiev'in acele etmesi gerekirken biz acele edip ısrar ediyoruz. Galatasaray acele edeceksen 6-8 numara ve bekler için acele et Belhanda da geçen süre lehimize bence... Leipzeg kararlı davranmasaydı 2.ribery vakası yaşanabilirdi ucuza kaptırırdık yani

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir