12 Ağustos 2017 Cumartesi

Kafamda bir senaryo vardı, Selçuk İnan'ın ayrılık sürecinin başladığına dair


Selçuk İnan'ı severim, bunu biliyorsunuz zaten. Galatasaray'da yaptıklarını asla unutmam, benim için yeri daima ayrı olacak. Tabii bu demek değil ki Selçuk İnan'ın son 2-3 sezondur halinden, tavrından, özellikle de futbolundan memnunum. Zamanlı ayrılık derim, doğru zamanda bırakmak gerekir. Selçuk İnan o treni kaçırdı, şu noktadan sonra giderken dahi çok iyi konuşulmayacak.

Sabah yazmıştım, ihtimal vermiyorum ama şöyle bir senaryo kurdum. Aytaç Kara'yı Malatyaspor'a kiraladı Trabzonspor, Onazi'yi de iyi bir bonservis bedeli karşılığında satacaklar. Ellerinde Okay Yokuşlu ve Kucka var, iddialı bir alternatifleri kalmadı. Burak Yılmaz efektini de düşünerek, Selçuk İnan acaba Trabzonspor'a gider mi diye düşündüm. 

Menajeri kalacak gibisinden açıklama yaptı. Trabzonspor da istemediğini söyledi ama bu ayrılık bir şekilde gerçekleşecek. 11 konusunda şansı az, Fernando / Badou Ndiaye gibi hamlelerin ardından. Hertha Berlin'le oynanan son hazırlık maçında uzun zamandır ilk kez bir savunma müdahalesi yapmak istedi ama sakatlandı, ayaklar gitmiyor artık. Temposu iyice sıfırlandı, futbolu eski günlerinin uzağında. Sıkıntı şu, bunu kabul etmiyor, bence hala kendisini en iyi olarak görüyor.

Benim kafamda bir senaryo vardı, Selçuk İnan'ın ayrılık sürecinin başladığına dair. Olcay Şahan'ın Beşiktaş'ta ayrılmasına benzer bir süreç. Önce formayı kaybedecek, sonra forma yüzü bulamayacak ve ligin devre arasında kendisi ayrılmak isteyecek, x bir takıma gidecek. Transferleri yaptık, forma şansı azaldı. Şu tabloda forma bulması da zor, zaten ayrılmak istediği konuşuluyordu, bu olacak yani. Menajerinin açıklamalarına pek takılmıyorum.

İstatistikler yalan söylemiyor bu konuda. Pas istatistiği yükselmiş, isabetli pas oranı, pas sayısı gibi. İçeriğine bakıyoruz, kısa pas sayısında bu artış, özellikle geriye oynadıklarında. Savunma istatistikleri çok düşmüş, tempo yerlerde, hücum istatistikleri kayıp. Rakamları paylaşmaya gerek yok, acı gerçekler var. Yazdığım senaryonun gerçek olacağını düşünüyorum, kopan bir bağ var, tutması imkansız..

8 yorum:

  1. Burak Yılmaz'ın Çin'e ardından Trabzon'a gidişi Selçuk dedikodularını da beraberinde getiriyor malum iyi arkadaşlar. Saha içinde de en iyi anlaşan ikili belki. Buna karşılık 2 yıl daha kapı gibi hem de çelik kapı gibi sözleşmesi olan bu maaşı bir daha hiçbir yerde alamayacak bir oyuncunun adının Trabzon ile ilişkilendirilmesi ne derece gerçekçi muamma. Ben kesinlikle kalacağını düşünüyorum keza menajeri de bu yönde bir açıklama yaptı zaten. Gitmeli mi? Bu performansla ilk 11 oynamayacağı kesin. Peki gider mi? Hayır çünkü bu parayı başka yerde kazanamaz. Futbolculuğunun sön deminde de doğal olarak parasına bakar GİTMEZ!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz 3.5 kazanacak Trabzonspor'dan, Selçuk İnan'ı da alsalar eminim ki iyi kazanacaktır.

      Sil
  2. Peki bizim rotasyonumuz ne olacak? Bjkde tolgay oğuzhan atiba hatta medel var DMC-MC rotasyonunda fenerde topal souza ozan alper bizde Selçuk giderse Fernando Ndiaye Tolga var

    3 oyuncu yetmez bir de 3 oyuncunun 2 si yabancı bizde. Fener ve Bjkde o pozisyonda 2-3 kaliteli yerli var bizde ise sadece 1.

    Evet Selçuk gitsin 2.9 garanti alıyor ama yerine yerli bir oyuncu lazım adayımız var mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun bi bonservis şartıyla Musa Çağıran bence muhteşem olur

      Sil
    2. Çok fazla alternatif yok, geçenlerde Josue'yi biraz da bundan yazmıştım.

      Sil
  3. Futbolcu aldığı talimatlar doğrultusunda hareket eder. Selçuk kaç teknik adam gördü? Her sezon asgari 30 maç oynuyor. Pogba'yı misal gösterebilirim. Seyircinin gözünde berbat, fakat Mourinho'nun nazarında eşi benzeri olmayan bir futbolcu. Selçuk verilen görevi yerine getiriyor. Bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pogbanın temposunu yarısını, dikine attığı topların çeyreğini atsın kimse eleştirmez

      Sil
    2. Selçuk İnan'ın verilen görevlerin yerine getirildiğini düşünmüyorum, en azından kimse bu kadar düşük beklentide bir görev vermez kimseye. Israrcı olmaz. Fellaini desen neyse de Pogba o kadar anlamsız örnek ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir