3 Ağustos 2017 Perşembe

Nani & Galatasaray, sürpriz o mu bilmiyorum ama hala yıldız statüsünde


Cenk Ergün'ün sürpriz söylemini günlerdir konuşuyor, işin içinden çıkamıyoruz. Benim bir bilgim yok, sadece o sürprizin sol açık olacağını tahmin ediyorum. Nani, Nasri, Ribery, Arda Turan ya da x bir isim, bilmiyorum. Tahminim sol açık olduğunu ama belli de olmaz. Sürpriz konusunda bana sormayın bu yüzden, ya da Nani'yi bu kapsamda değerlendirmeyin. Adı anılmaya başlandığı için yazıyorum, 2-3 gündür bu ismi konuşuyoruz.

Galatasaray'ın sol açık konusunu takım içinden çözebileceğini düşünüyordum ki hala aynı yerdeyim. Bütçeyi bilmiyorum, bu yüzden böyle bir yorum yaptım. Sol bek daha önemli mesela, sol bek mi sol açık mı deseniz tercihim sol bek olacaktır. Feghouli, Fernando ve Badou Ndiaye önemli maliyetler, hala atımlık kurşun var mı bilmiyorum. Nani özelinde de girişim kiralama yönünde olur, satın alma durumu zor sanki.

Hayır diyemeyeceğimiz bir isim, imkan varsa neden gelmesin derim. 4-3-3'e dönüp, Belhanda'yı sola atarız gibi bir düşüncem vardı. Nedeni bir kanatta oyun kurucu özelliği olan bir ismi kullanmaktı. Ndiaye'yi eklediğimizde Belhanda tek kaldı, 4-3-3'e dönüp +1 oyun kurucu düşünüyordum. Nasri veya Arda Turan tarz itibariyle bu söylediğime yakın ama Nani büyük bir kalite. Sağ tarafa Feghouli, sol tarafa Nani'yi yazdığımızda böyle bir pasör isme ihtiyaç kalmayacaktır. 

Kanatlar büyük silah olur, takım tempo kazanır ve hareketli hücumlar izleriz. Nani'nin bireysel yeteneğini konuşmaya gerek yok, büyük bir teknik. Fenerbahçe günleri beklentiyi karşılayamamış gibi görünebilir ama Nani'nin etrafında takım olamamış bir takım vardı. Van Persie gibi bir ismi de transfer etmiş olmalarına rağmen Nani beni daha çok korkutuyordu. Yaşı 28'di, yeniden ayağa kalkması durumunda bu ligde yanına yaklaşabilecek bir isim olacağını düşünmüyordum.

Valencia dönemi kötü geçti diyemem ama isim Nani olunca beklenti daha büyük. Eski Manchester United günleri elbette yok, o anlamda düşüşte. Son 2 sezonu da kısmen dalgalı olmasına rağmen hala bu ligin üzerinde bir isim. Tekniği, temposu, bitiriciliği, özel yeteneği, dripling özelliği gibi. Feghouli, Belhanda, Nani, önlerinde de Gomis derken çok kaliteli bir hücum hattı oluşmuş olur. Skibbe'nin Galatasaray'ı gibi bir durum da değil, bu sefer Fernando ve Badou gibi isimlerle orta sahayı destekliyorsunuz.

Sakatlık durumu vardı, neticesini bilmiyorum yalnız. Bunu araştırmak gerek, ciddi bir durumsa böyle bir ihtimal zaten doğmaz. Geçen sezon 26 maça çıktı, 5 gol 8 asisti vardı. Fenerbahçe'de ise 47 maçta 12 gol 13 asist. Hiç kötü değil ama takımla alakalı kötü bir algı yaratılıyor, hayal kırıklığı gibi gösterilebiliyor. Nani önemli bir isim, hala yıldız statüsünde..

8 yorum:

  1. Ben de kesinlikle sol açık olduğunu düşünüyorum bu sürpriz denen ismin ama ben Fatih Terim'in de gelmeyeceğini varsayarak bu ismin Arda olacağını ve 1 yıllık kiralanacaginı düşünüyorum.Yukarda saydığın isimlerden Ribery zaten diğerleriyle kıyaslanamaz da Nani mi Arda mi dersek yetenek olarak değil ama yasanacaklardan dolayı Nani derim. Ayrıca sol bek şu anda ilk yapmamız gereken transfer.Dun izlediğimiz Clichy bu takıma super olurdu ama fırsat kaçtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Bulut var her iki işte de, ikisi de olabilir. Arda veya Nani. Bence Nani daha olası, ihtiyaç duyulan tarz Arda'ya daha yakın olsa da.

      Sil
  2. Hiç istemem Nani'yi sol açığa Arda daha iyi olur. Orta sahadaki eksilik top yapacak oyun görüşü yüksek bir isim. Çunku Ndiaye playmaker değil daha çok supporter 8.5 numara tipinde. Arda bu profile daha çok uyuyor.

    Patlayıcı kanat alınacaksa sağ kanada alınsın. Feghouli olmuyorsa alternatiflere bakmak lazım.

    Bu arada kanat rotasyonuna toptan bakarsak sol açıkta Yasin ve Garry var. İkisi de sağda oynamayı sevmiyor. Yasin'in dribling ve gol özelliği var ama oyun zekası top kontrolü zayıf açık alanda patlayıcı hızı yok. Garry ise açık alanda patlayıcı sürata sahip ama dar alanda etkisiz oyun zekası zayıf.

    2 as kanat alınacak. Yasin ve Garry yedek olacak. Sene başında Yasin ya da Garry'den biri ilk 11 diye düşünülüyordu ama Ostersunds ve hazırlık maçları gösterdi ki ikisi de ilk 11 zayıf kalıyor.

    Eğer bu tespitte hem fikirsek şöyle bir handikap oluyor. İki yedek kanatta solda oynamayı seviyor sağ açık yedeği ise yok.

    Bu yüzden Garry ve Yasin gibi 2 sol açıktan biri yerine sağ açık ve yerli olan Volkan Şen mantıklı geliyor bana. Yasin mi gitsin Garry mi? kime teklif varsa gidebilir(ekonumik bakış açısı). Maliyeti bir yana bırakırsak 14 yabancı kontenjanı gereği Garry'nin gitmesi daha mantıklı gelebilir.

    Kısaca Feghouli Arda olursa kanatlar yedekleri Yasin ve Garry. Sağ açık yedeği olmayacak 2 yabancı kontenjanı kullanarak hem de. Feghouli Arda yedekler Yasin Volkan Şen hem daha dengeli hem 1 yabancı kontenjanı açmış oluyoruz.

    Ha Garry'i dediğin gibi sol bek rotasyonuna sokabilir miyiz Carole'ü satıp... denemek lazım...

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz anlamında yakın düşünüyoruz, sol tarafta oyun kurucu özelliği bir ismin olmasını. Sol bekin tarzı belirler bunu da, bahsi geçen Asamoah gelse bunu aramam mesela. Nani gibi bir isim de şahane olabilir.

      Sil
  3. Aslında beşiktaş hamle yapmadana önce bi lens hamlesi sol açıga cok iyi olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lens'i sol açıkta kullanmak veriminin yüzde 50'si demek. Bence o kadar iyi iş değil o, sola düşünülüyorsa.

      Sil
  4. Basaksehirin glichy icin neden paraya acimadigini dunku asistinden anladik.Adebayor mactan sonra, biz beraber oynadik daha once, topu kesecegi yeri biliyordum dedi.Marcelo,Syrna,ismini hatirlamiyorum simdi İnterin sol beki,mariano bunlar sadece bek degil komple futbolcu nereye koyarsan koy sırıtmadan oynar iddaliyim...Bakin simdiden kampta ki gazeticilerin dilinde mariano cunku futbolcu körü olan gozleri futbolcu gormeye basladi.Taktik becerisi yuksek kaliteli bir sol bek almamiz sart.Buraya yonelik alternatifleri konusalim sol acik su an elzem degil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllık 3 milyon avro'yu sol beke yatırmayı bilemiyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir