3 Eylül 2017 Pazar

Yabancı kontenjanına geliriz yine, başka bir konu yok ya


İlk yediğin gol ofsayt, ikinci yediğin gol çizginin dışında, bir de verilmeyen penaltı + kırmızı kart. 2-0 biten maç, hakem sonuca etki etmiş, normal şartlar altında bunu konuşmanız gerekir. Bugün ise böyle bir hakkınız yok, hakem bu maç için planlar arasına dahi girmez. Son yıllarda izlediğim en rezil Milli Takım'lardan biriydi.

Bir ara işi gücü bıraktım, sola da Konoplyanka'yı alsaydık nasıl olur diye düşünüyordum. Feghouli sağda, Konoplyanka solda, kanat kalitesine bakar mısınız. Her anlamda ezildik, şu da biraz ayakta kalmaya çalıştı diyebileceğim kimse yok. Ukrayna oynadığı futbolla 90 dakikada ezdi geçti. 2-0 geride olursun da bir reaksiyon gösterirsin, o da yok. 2-0 öndeymişiz gibi bir hava, doğal skor.

Yabancı kontenjanına geliriz yine, başka bir konu yok ya. Çıkan 11'e bakalım, solda İsmail Köybaşı, stoperde Mehmet Topal, orta sahada Ozan Tufan diye gidiyoruz. Dortmund'un en iyisi belki de Nuri Şahin ama yedekte. Şimdi derler ki Milli Takım'da ne oynadı, sen oynat. Ömer Toprak ve Çağlar Söyüncü aynı şekilde yedek ama biz Mehmet Topal'ı stopere çekiyoruz. Caner Erkin gibi bir bek yedek, İsmail Köybaşı'yla sahaya çıkıyoruz.

Lucescu'nun ilk oyuncu değişikliğine bakalım, kurtarıcı Oğuzhan Özyakup. Hani Milli Takım'ın dışında bıraktığı. Türkiye'de izlediğim maçlarda Türk yok diyor, yurt dışına açıl hoca, tonla futbolcu var oralarda. Sen en iyileri yedek bırakıyorsun, düşünmüyorsun ki. Lucescu'yla ne değişti merak ediyorum, futbolu mu kurtardık şu an.

Fatih Terim görevden alınınca sevinç çığlıkları vardı. Sevin ya da sevmeyin, grup şu noktaya geldikten sonra bizi buradan çıkaracak yegane isimdi. Öyle bir zamanda ayağa sıkıldı ki. Kendi hataları var tabii de yabancı kontenjanının önündeki engeldi ya da kesilmesi gereken isimleri kesen adamdı. Bir şekilde ayaktaydık, gençleşiyorduk, jenerasyon kovalıyorduk. Bugün tecrübeliler adı altında bir şey türetildi, tablo bu.

Ukrayna mağlubiyeti sürpriz değil yani. Lucescu bir de Ukrayna'yı tanıdığını iddia ediyordu, tablo bu. Zaten zordu şansımız, şu an itibariyle o şansı da çöpe attık. Lucescu göreve geldiğinde "kimsenin itiraz etmeyeceği" bir isim olarak düşündüm, desteklemedim ama ses de çıkarmadım. Beklentim olmadığından o da, Milli Takım üzerinden her türlü skandala bir şekilde dokunuyoruz. 

17 yorum:

  1. Takım kurgusu değiştiği için birlikte oynama konusunda çok zorlandık. Galatasaray-Osstersunds maçlarında bizim başımıza gelen gibi. İşin püf noktası bu bence. Yoksa mazeret veya tek tek söylenebilecek çok şey var. Ama takımca top oynayamama sebebi oyuncular birbirini tanısa da kurgunun oturmaması ve bence yanlış oyuncu seçimleri...

    Çift önlibero oynamak zordur derler doğru. Oyuncular alan paylaşımını yapamadı bazen üstüste bindiler bazen derin boşluklar bıraktılar. Çözümü Mehmet Topal'ı savunma önünde tek önlibero oynatmak olabilirdi. Üstelik Topal bence vasat bir stoper hava hakimiyeti hamle çabukluğu yetersiz stoper için. Ömer Toprak'ı beğenmem ama elinde Çağlar vardı.

    Lucescu B.Akın Ayhanlı sezon gibi gereğinden fazla sorumluluk alamayan defansif orta sahalarla oynadı. Topal tek önlibero sol iç Emre sağ içte ise Ozan yerine Tolga oraya çekilebilirdi ya da Oğuzhan belki Nuri (sıcak baksam da)

    Hakan Çalhanoğlu ne yazık ki tıpkı Ömer Toprak gibi ederinin altında oynuyor bana göre. Uzun şutu Frikiki var fundamentali saha görüşü iyi ama o kadar. Play maker değil pas istasyonu oyuna ağırlığını koyup top saklayan oyuncu hiç değil aksine silik oyunda kaybolan tarzada biri patlayıcı sürat agresiflik vs gibi fark yaratacak herhangi bir özelliği de olmayınca (Brezilyalı Hernanes'e benzetiyorum) forvete yeterince destek veremeyen oyun da kuramayan bir oyuncu haline dönüşüyor. Milan'da uzun vadede ne yapar bilmiyorum.

    Orta saha kurgusu ve oyuncu seçimleri sıkıntılı bana göre. Nuri Ömer ve Hakan oyuna ağırlık koyamayan gurbetçiler Alman ligi dışında başarılı olabilecekler mi ne kokar ne bulaşır oyun tarzları kötü olmayan ama fark yaratamayan oyunları...

    Tolga'yı Emre'yi Cenk'in ve Cengiz'in çabasını beğendim. Takım kurgu oturmayınca hem kolay pozisyon verdik ribaund topları kim toplayacak belli değildi hepsini rakip aldı. Emre defansa gelip top aldı ama Ozan ve Hakan pas oyununa katkı veremedi Tolga zaten pasör değil enerji katan oyuncu. Olmamış yani kurgu. Lucescu başka şeylere dert yanacağına oyuncuları tanımadığını kabul etsin 7-8 maç oynamadan 5*6 ay çalışmadan da tam olarak tanıyamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün de yazdım Lucescu bizim oyuncuları tanımıyor. İsmail Köybaşı tanımayan için sadece videodan ya da 1-2 maçını izleyen biri uzun boylu boyuna göre oldukça hızlı bir bek olduğunu düşünür. Savruk olduğunu basit hataya yatkın biri olduğunu bir bakışta anlaması kolay değil. Topal'ın tek önliberoda çok daha başarılı olduğunu da bilemeyebilir. Milan'da da oynasa Hakan'ın lider karakterli biri olmadığını. Kanada iç özellikli biri koyacaksan Alper'in hızı ve deliciliğiyle iş yapacağını bilmesi lazım. Tolga'nın aslında kanatta oynamadığını çoğu zaman Belhanda'nın sola kayıp Linnes'in bindirip Tolga'nın boş alanları süpürdüğünü görmüş olması lazımdı.

      Kurgu çok kötüydü. Bu nedenle savunma ile orta aha atası boşluk oluştu Emre tek başına kapatmaya çalıştı organize etmeye çalıştı ama olmadı. Ozan pozisyon bilgisi olan bir oyuncu değil. Ezber oynacağı bir bölge de değildi.

      M.K:İnan

      Sil
    2. Kadroyu o mu kurdu, ondan da emin değilim. Aklı selim kimse Caner Erkin varken İsmail Köybaşı'nı oynatmaz yani. Tonla hata var çıkan 11 ya da çağrılan / çağrılmayan bazı isimler noktasında. Şu noktada tanımayan hocayı getirmek ne ölçüde doğru oldu, bunu da sorgulamak gerekir.

      Sil
    3. Hoca değişikliği anlamsızdı ben de Terim'den karakter olarak hoşlanmam ama Terim eskiden beri böyleydi şimdi batması ilginç. Bir kişi yönetiyor herhalde futbolu belki herşeyi. Yabancı kontenjanı ne olacak bakalım.

      Sil
    4. Aynen öyle, şu aşamada öyle anlamsızdı ki. Grup bu noktaya gelmişken..

      Sil
  2. Bence eleştirilecek,üstünde durulacak, konuşulacak,maça dair hiçbirşey yoktu. RUHSUZLAR. O kadar çok canım sıkıldı ve üzüldüm ki eminim ki futbolcuların umrunda değildir... Kelimeler kifayetsiz.

    YanıtlaSil
  3. Benim gördüğüm tablo şu: Dünya starı topçularımız maalesef kaleyi ele geçirmiş durumda. Lucescu kukla.Akılları fikirleri ortam uygunken götürelim nispet yapalım. Senaryoyu yazan hazırlayan da federasyon.Herkesin ilk cümlesi yabancı kuralı.Bizim derdimiz yabancı kuralı mı şimdi? Bu şekilde devam ederlerse milli maçlara kimse gitmez.Yedek kulübesi görüntüleri ortada.Görüntüyü soran muhabire sana ne deniyor.Tek maçta soğuttular milleti bravo büyük meziyet.Özetle, ortada bir film dönüyor,cast tamam, yakında çıkarırlar baklayı ağızlarından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya'nın hiçbir yerinde var mı peki bu, Messi falan bu kadar idare edemez, o dereceyiz.

      Sil
  4. önemli transferlerle iskeleti kurduk.. bu sene garry tolga vs idare eder.. seneye konopi gelsin, aşıklar kavuşsun. ah bi de asamoah gelseydi :(

    YanıtlaSil
  5. Lucescu kendi yarı alanında rakıbe alan vermeyen, pas oyunuyla sahaya yerleşerek hızlı ve kalabalık organize ataklarla hücum yapan bir takım istiyor, genel oyun felsefesi de boyle, baskı onun tarzı değil..
    Oyun kurma görevi defansın önünde oynayan emrede, hakanın oyun kurulumuna hiçbir katkısı yoktu, üstelik ukrayna on alanda baski yapan ve turkiyeye alan bırakmayan bir futbol oynadi, böyle olunca da milli takımın hücumları emrenin rakip beklerin arkasına attığı toplardan ibaret oldu.. Cenk o tarz bir santrafor değil, cengizin dripling yeteneği yok, bekler zaten rakip hucumcular tarafından hapsedilmiş, haliyle bu organizasyonda etkili olma ihtimali yoktu, ama bu zaten lucenin taktiği değil, saha içindeki duruma karşı futbol aklımız emre b.nin bulduğu çözümdu..
    Sahaya çıkan kadroyla ilgili tek itirazım ve şaşkınlığım cengiz tercihiyle ilgili, Ardanin ilk 11 de başlamaması büyük sürpriz, bu cengizin maci değildi, hirvatlara karşı onu kullanabiliriz ama ukrayna deplasmanında kanatlardan oyun kuracak, oyunu genişletecek ve tempoyu belirleyecek oyunculara ihtiyacımız vardı..
    Hakanin oynayacağını biliyorduk ve luceyi elestiremem ama bence onun yerine emre mor oynamaliydi, zira rakibi dikine eksiltebilen bir oyuncunuz olmadan rakibin presini kırmak zor, üstelik ukrayna savunmasının ilk maçta emre mora karşı ne hallere düştüğünü ilk maçtan hatırlıyoruz..
    Şener çok formsuz, ismailin kapasitesi belli, luceyi emreye mahkum eden ve stoperde topali oynatmasina neden olan biraz da bunlar diye düşünüyorum, yoksa onlibero topal ile başlasa, yanında ozan ve tolga ile net bir savunma hattı kurabilirdi ama bekler ve sözde 10 numaranın oyun kurulumuna katkısı olmayınca işler çıkmaza giriyor..
    Kerim demirbay milli takımimizi seçmiş olsaydi emre ve dolayısıyla ozana ihtiyaç duymazdi luce ve nuri, tolga, kerem gibi bir kurguyla oynayabilirdi, ama mevcut durumda defansın önüne bir oyun kurucu arıyor ve eldekilerin en iyisi emre olduğu için onu kullaniyor, onun defansif zaafını tolere etmek içinde ozan bonus olarak geliyor..
    Tolgayin durumu nedir bilmiyorum, belki o da denenebilir, ama oğuzhan bunu yapamadığı için tercih edilmedi.
    Son soz olarak, milli takımda arda ve emre mor mutlaka olmalı, bence emre moru 10 numara pozisyonuna hazirlamaliyiz, belki o zaman oğuzhani da daha etkili kullanabiliriz, emre belezogluna ihtiyaç yok, defansın önünde topal oynamalı, selçuktan çektiğimiz yeter, bir de emreyle ugrasmayalim..
    4-3-2-1, 4-1-4-1 veya 4-3-3, maça ve bek profiline göre kara verilir, bence tandem orta saha şu an için bize uygun değil.
    Pivot santraforumuz yok, fizik kondisyonumuz yetersiz, daha dikine ve hızlı hücum edebilmeliyiz, luceyle bunu başarabiliriz, tam onun tarzı olmasa da pozisyon bilgisiyle bir çaresini bulacaktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstiyor da takımı tanımadan ya da oynattığı isimlerle bunu ne kadar uygulayabilir ki..

      Sil
  6. lucescu proje adamı olarak getirilmiş ve üzerinden; futbol şekillendirilmeye çalışılıyor.
    yabancı kuralı üzerinden, fenerbahçe yıldızları (rvp, nani gibi) getirirken rıdvan dilmenin vb. söylediklerine bakın ve şimdi söylenenlere bakın lütfen.
    dolayısıyla saha içi konuşmak gereksiz diye düşünüyorum.

    saha içini düşünen hoca:
    gelecek için harun-dr-ömer-çağlar-caner-nuri-emreçolak-hakan-cengiz-emremor-enes ile çıkardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşta bir isimle projeye girilmez, hele ki böyle ortamda.

      Sil
  7. maçı izlemedim bile, net söyleyeyim bu federasyon sağolsun bu milli takım ile ilgili en ufak bir aidiyet hissedemiyorum. başarılı olsa da olmasa da hiç bir duygu yaratamıyor insanda...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir