1 Eylül 2017 Cuma

Luis Pedro Cavanda Standart Liege'de


Cavanda transfer edildiğinde ilk gün yazdığım bir şey vardı, hatırlayan vardır. Cavanda'nın tutmaması durumunda bile elden çıkarmanız kolay, zarar etmezsiniz. Bu adamın öyle bir cv'si var ki bir şekilde kendini pazarlıyor. Lazio ya da şu halinin dahi Belçika Milli Takım havuzu içinde olması gibi. Yaşı da 26, gidiyor yani. Anlatmak istediğim buydu ama hemen hemen herkes atladı bu detayı.

Performans konusunda yanıldım, o doğru. Büyük yanıldım hem de, inkar edemem. Katkı verir diye düşündüm, Trabzonspor'da kaos içinde kaybolduğunu düşündüm ama aslında kaosun ta kendisiymiş. Tudor geldikten sonra da bir ihtimal yarattım, hızı ve atletizmi kaynaklı, yine olmadı. Tek iyi maçı var Galatasaray'la, o da Trabzonspor deplasmanı. 3'lü savunma oynadığımız ve stoperler oynadığı.

Buna rağmen kadro dışı kalmadı, kamp döneminde yer aldı. Nigel De Jong'ların akıbetine uğramadı diyeyim, tabii bu durum böyle devam etmedi. Bir yerde patlıyor, Cavanda kaos adamı, rahat batıyor kendisine. Kadro dışı kaldı, son güne kadar transfer olmasını bekledik ama son gün itibariyle müthiş bir anlaşmayla kiralık olarak gönderdik. Carole'nin kiralık anlaşmasından çok daha iyi, öyle söyleyeyim.

500 bin avro kira bedeli alıyorsun, 1.5 milyon avro da satın alma opsiyonu var. Ayrıca bu opsiyonu kullanma durumlarında futbolcu Eylül ayına kadar takımda kalırsa 900 bin avro daha ödeyecekler. Opsiyonunu kullandıkları bir ismi de takımda tutarlar yani. 2 sene önce Dzemaili gibi bir oyuncuyu kira bedeli almadan ve maaşının yüzde 70'ini ödeyerek göndermedik mi? Nereden nereye, bu yaz dönemi inanılmaz geçiyor.

12 yorum:

  1. Kayıp değil dönüşü var dedin bu isimlere her zaman ve haklı da çıktın evet bu önemli bir detay merak ettiğim şuanda arda herhangi bir takıma gidemez artık değil mi barça da kaldı transfer dönemi bizim ülkemizdeki gibi eylüle sarkan başka ülke var mı seçenek sadece Türkiye mi barça açısından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaş şöyle demek istemiş. avrupada transfer sezonu kapandı bizim lig gibi 8 eylül vb tarihte transfer sezonu kapanan var mı yoksa arda mecburen bize mi kalıcak tarzi bişey anlatmak istemiş :D

      Sil
    2. En geç bizde kapanıyor, bugün İspanya ve Portekiz.

      Sil
    3. Portekiz 22 Eylul'de kapaniyor

      Sil
  2. Opsiyon biraz ağır olmuş :) adamlar almaktan vazgeçeçek diye korkuyorum. Keşke çok düşük bedelle de olsa zorunlu satın alım opsiyonu konsaydı, 20 maçta 45 dk üzeri oynarsa 500 bin euro bonservisle alım şartı gibi.

    Çok iyi kiralamışız... Darısı Donk'!un başına... iyi bir haber Akhisar Miral Samardzic'i dün gönderdi.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru takıma kiraladık Cavanda'yı. Belçika kendi ülkesinde ve sert bir ligi yok. Ve asıl önemli nokta Standart Liege kariyerli ve düşüşte olan oyuncuları toplayıp yeniden pazarlayabilen bir kulüp. Cavanda bu şartlarda da tutunamazsa bir daha hiçbir yerde tutmaz. Bence Cavanda Liege'de her türlü kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, ben de katılıyorum doğru takıma gittiğine. İyi de bir anlaşma yapmışız, ısrarcı olacaklar gibi.

      Sil
  4. Ben Cavanda'nın babası sandım meğer adamı genç gösteren saçlarıymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peruk diyorlar o eski saçları için, bilemiyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir