28 Ekim 2017 Cumartesi

Daha güzel bir final yakışırdı ama yapamadı, koruyamadı kendini


Amacım Sneijder eleştirisi asla değil, Galatasaray'da böyle bir ismi izlemenin gururu başka. Güzel bir dönemdi, önemli başarı ve imzaları ardında bıraktı. Ayrılık gerekliydi, mesele o. Bunu hala kabul edemeyenler var, "Sneijder olsa farklı olurdu" diyen arkadaşlar. Daha doğrusu bunun üzerinden Belhanda yorumlayan ve eleştirenler.

İki futbolcunun kıyaslanmaması gerektiğini o kadar çok yazdım ki. Sneijder'le başka, Belhanda'yla başka oyun oynarsınız, Tudor'un tercihi ise Belhanda'lı oyun. Buna saygı göstermek ve Belhanda'nın oyununu bunun üzerinden değerlendirmek gerekiyor. Son 2 maç haricinde iyi bir görüntüydü bence, daha iyisi olabilirdi ama şu tabloda Belhanda'nın katkısı var.

Bir de diyorlar ki "Belhanda'nın yerine x olsa görüntü çok farklı olurdu". Söyledim, en fazla yine bu olurdu, 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik diyoruz. Belhanda'nın öneminin olduğu, mücadeleci futbolunun gerektiği bir oyun bu. Böyle bakın olaya, "Sneijder'le çok daha farklı olurdu" yorumu geçersiz, olmazdı.

Sneijder'in PSG maçı istatistiğini Opta paylaşmış, bakabilirsiniz;

İsabetli Şut: 0 
Anahtar Pas: 0 
Top Kapma: 0 
Pas Kesme: 0 
Top Kaybı: 9

Bu sadece son maç istatistiği, genel istatistiklere baktığınızda da az çok bu var. Son 2 sezondur fizik noktada düşüşteydi, bu sezon düşüşün zirve noktasında. Bu görüntüde Nice kariyerinin de çok uzun olacağını düşünmüyorum, ufukta bir ABD kariyeri görünüyor. Daha güzel bir final yakışırdı ama yapamadı, koruyamadı kendini. Favre çok iyi bir teknik adam, o dahi hazırlayamıyorsa sorunu teknik adamlarda arayamıyorum..

6 yorum:

  1. o yüzden sahada arı gibi çalışan valbuena ile bitik wes'i kıyas edemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Belhanda ile de etmem..

      Sil
    2. valbuena gs'ye uymazdı, öyle olsa wes kalırdı demiştin de daha önce. uyar uymaz ayrı da, bitik wes ile asla kıyaslanmaz.

      Sil
    3. Uyardı, Valbuena gibi bir sol kanada ihtiyaç var. Sneijder başka adam, pozisyonları dahi uymuyor.

      Sil
  2. Sneijder sakat.Ameliyat olması gerekiyor ama o istemiyor çünkü onun yaşındaki bi futbolcunun ameliyat olduktan sonra tekrar dönmesi genç birine göre çok daha zaman alır.Futbol oynamak istiyor zaten bizden gitme nedenlerinden biri de bu yani sözleşme feshetmez takır takır parasını da alırdı.Tudor onu değerlendirmeyeceği için oynamadan 5 milyon euroyu alır sezon sonu giderdi ama o oynamak istedi.Oynayacağını da düşündüğü bi takıma transfer yaptı ama işler onun istediği gibi gitmedi.Devre arası veya sezon sonu Amerika'ya gider.1-1,5 sezon oynar.Belki orda bırakır belki de Ajax'a döner bi sezon oynar öyle bırakır gibi gözüküyor.Yani onluk bi durum yok sakatlık her futbolcunun başına gelir o oynamak istedi ısrar etti ama olmadı,olmaz da zaten

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir