19 Kasım 2017 Pazar

Denayer anladım atletik adamsın ama ayakta kal, ısrarla atlama, kayma


Maicon da kötü bir maç çıkardı ama onunla alakalı takıldığım bir nokta var. Bazı defoları zaten vardı, seri bir rakip karşısında karşı karşıya kalmaması gerekiyor. Bunu da şu zamana kadar engelliyorduk, düzen içinde Maicon da yükseliyordu. Yine yükselir, o ayrı nokta. Maicon niye Elia'yla bu kadar baş başa kalmak durumunda kaldı, Mariano neredeydi. Onun kötü performansına mazeret bulabilirim, Denayer'in ise asla.

Denayer daha hareketli, hızlı ve atletik bir futbolcu. Adebayor'u durdurma görevi ona verilmiş, maç içinde bunu gördük. Adebayor ise Galatasaray yarı sahasında cirit attı, o kadar rahattı ki. Denayer'i hava topunda ezdi, hadi bunu anlarım. Hız noktasında dahi Denayer'i zorladığı, hatta geçtiği anlar vardı. Fizik mücadeleye girmiyorum bile, Serdar Aziz'i bu yüzden öne koyuyorum ya. 

Bunları da geçtim, anladım atletik adamsın ama en azından ayakta kal. Her pozisyonda sürekli kayıyor ya da atlıyor. 3. gol işte, penaltı çizgisinin orada ayakta kalması gerekirken topa yattı, Muslera'nın işini yapmaya kalktı. Ona çarpan top ise Muslera'yı terse yatırıp gol oldu. Kırılma anıydı bu gol, Galatasaray dönebilirim mesajını veriyorken o golle birlikte havluyu attı.

Olmayacak sanırım, buna kanaat getirir oldum. İyi alternatif, transferine sevindim ama Serdar Aziz'in önünde falan değil. Kontrolsüz hareket ediyor, atletik bir futbolcuyum diyerek sürekli atlıyor, zıplıyor ve hataya aşırı müsait. Gelişmesini, büyümesini bekliyordum, o potansiyeli de vardı ama yerinde saymayı tercih ediyor gibi.

Fenerbahçe maçında da böyleydi, ilk yarıdan 10 kişi kalabilirdik. Başakşehir maçının ise belki de en kötü futbolcusuydu, Adebayor karşısında varlık dahi gösteremedi. Takım savunması çöktü, Muslera'sına kadar birçok ismi eleştiririm ama Denayer bu isimlerin arasında dahi sivriliyor. Ne kadar kötü durumda olsak bile 2-1 sonrası gerçekten geri dönebilirdik, o baskıyı hissettirmiştik, geliyorduk. Kırılma anını yaratıyor kontrolsüzlüğü..

14 yorum:

  1. Sezon basindaki duzen geri dønmesi gerekiyor. Eren-Gomis cift forvet sadece ic sahalara ve anadolu takimlara karsi fayda saglar. Eski duzene geri dønmek gerekiyor. Ve Denayer-Yasin-Eren ortalama 60'da oyuna giren oyuncular olmali. Yani yedek. Ama tutulan yedek. Ben hala devre arasina kadar en az Yasin'den 60'sonrasi kakti alabiliriz diye dusunuyorum. Gecen sene atigi 10 gol bos degil. Ceza sahasina giriyor ve topu kovaliyor. Denayer'i ben Maicon-Serdar'in alternatifi olarak bakiyorum. Hatta Mariano'nun yedegi de olabilir. Acerbi gibi biri gelecek yaz gelene kadar ( tabi gelirse) 3'lu savunma sadece mac ici top bizdeyken Fernando'nun Maicon-Serdar'in arasina girip Mariano ve Linnes/Lato'nun ileri cikmasiyla olur. Yani ESKI DUZEN

    YanıtlaSil
  2. Garry'i oynatmazken Yasin'e sıra gelmez herhalde

    YanıtlaSil
  3. Karşı takımda adebayor gibi bir santrafor varsa mantık olarak bu oyuncuyla maicon un eşleşmesi lazım ama maicon sürekli öne çıktığı için adebayorla denayer eşleşti tabi ki fizik olarak ezildi.Adebayor topu alıyor dönüyor duvar oluyor denayer arkasında etkisiz eleman gibi kalıyor böyle bir saçmalık olabilir mi? Madem maça göre taktik diyoruz maicon a dersin ki sen çıkma adebayorla birebir oyna döndürme gerekirse sert oyna iddaa ediyorum adebayor futbol hayatında bu kadar rahat alıp döndüğü kafasını kaldırdığı çok az maç oynamıştır. Bu adamın 2 maçtır hattrick yapması kesinlikle tesadüf değil! Karşı takımın iş yapacak tek adamı var bunu herkes biliyor ama adam çıkıp bize elini kolunu sallayarak hattrick yapıyor sonra her maça ayrı taktik yapıyormuşuz! Hadi canım sende derler adama!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Elia gibi hızlı bir ismin karşısında da Denayer gibi hızlı biri oynamalıydı. Çok doğru söyledin..

      Sil
    2. Blog taki yazıları ve yorumları takip etseler eminim takım çok daha iyi yerlerde olurdu :)

      Sil
  4. sevgili renkdaşlar. gs için isterseniz atatürk isterseniz sabiha gökçen'de 1 hatta 2 gece geçirebilirim. buyrun seçin. ama beni gs'ye stoper yapmayın. benden olmaz. denayer'den de olmaz, olmayacak. dilenmeyin allah aşkına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılır oldum, evlatlık kontenjanını kaybediyor.

      Sil
  5. Icimden hep sanki Denayer'in aslinda kendi icinde forvet-kanat yetenekleri var gibi geliyor. Atletico macini hatirlayin, adam aslinda savunma yapmayip hucum yapinca faydali oluyor. Adam'da eksiltiyor. Bunu her stoper yapamaz. Belki kariyerinin yukselmesi icin savunma'dan baska bir pozisyona mi gecse.belki baska bølgeler icin kendisinin bile bilmedigi yetenekleri vardir

    YanıtlaSil
  6. Denayer sağ bekte daha iyi oynar. Sol stoper bulursak alalım Mangala cityde oynamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala olabilir, sezon başı da düşünülmüştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir