7 Kasım 2017 Salı

Transfer ütopyası "2018" #6; Deniz Türüç


Anadolu'dan kimi transfer etmek istersiniz sorusuna vereceğim ilk cevap Emre Akbaba, diğer isim de Deniz Türüç. Kayserispor'u konuşmak gerekiyor, iyi futbol oynuyorlar, bulundukları yeri de hak eden bir takım. Deniz Türüç'ün geçen sezon ki etkisi de yüksekti, 32 maçta 11 gol 11 asisti vardı ve takımını ligde tutan isimlerin başında geliyordu. Bu sezon ise yukarı sıraları zorluyorlar, yine Deniz Türüç vitrin isimlerden biri. 11 maçta 1 gol 4 asisti var.

Joker kelimesini kullanmayı seviyorum, anlatmak istediğim durum için daha iyi bir tanım yok. Savunma, hücum jokeri gibi tanımları çok kullanırım. Kaan Ayhan için savunma jokeri demişimdir, savunmada birçok pozisyonda alternatif oluşturması itibariyle. Deniz Türüç ise hücumda böyle, birçok pozisyonda oynayabiliyor. 10 numara, sağ kanat, hatta merkez orta saha.

Orjini ofansif sağ kanattı, ağırlıklı olarak 10 numara oynamaya başladıktan sonra büyük bir çıkış yakaladı. Son 2 sezonda Deniz Türüç'ü konuşuyoruz, Emre Akbaba'yı konuştuğumuz gibi. Pozisyonları itibariyle bu iki ismi kıyaslayabiliriz mesela. Emre Akbaba 10 / 8 arası dediğimiz bir isim, Deniz Türüç ise daha kanat özellikli bir 10 numara. Sol ayaklı ayrıca, Galatasaray söz konusu olunca bu konunun üzerinde durmak gerekiyor.

Emre Akbaba'ya göre daha imkansız, Kayserispor'un tok satıcı olmasından. Çok daha büyük rakamları konuşmak gerekiyor, bu anlamda transferinin şartları oldukça zor. Yaz dönemi olabilecek bir iş, Emre Akbaba'ya oranla daha büyük rakamları gözden çıkararak. Sözleşmesini yeni uzattı, bu da transfer etmek isteyecek kulüplerin elini zorlaştırdı.

Yaşı 24, önünde iyi bir gelecek var. Milli Takım'a geri döndü, o rotasyonun içinde kalması gereken bir isim. 28 Mart 2017'de yazdığım paragrafı tekrar paylaşayım;

"Galatasaray noktasına gelirsek, orta saha rotasyonunun neredeyse bütünüyle değişmesi gerektiğini söylemiştim. En büyük revizyon orada gerekiyor ve genç / tempolu isimlere yönelmek lazım. 3-4-2-1 devam etti diyelim, Deniz Türüç forvet arkası için kıymetli bir isim olur. Ya da 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 gibi formasyonlara dönüldü diyelim, Fatih Terim'in zamanında Engin Baytar, Emre Çolak'ı kullandığı gibi orta saha özellikli kanat noktasında fayda sağlar."

O dönem yazdığımda sözleşmesinin son yılına girecekti, transferi noktasında avantaj vardı. Bugün zor, Kayserispor kolay vazgeçmez. Transferi elinizi güçlendirirdi, o ayrı nokta. Hücum noktasında iyi alternatif olduğu gibi Tudor'un taktik esnekliği içinde de birçok yerde kullanabileceği bir isimdi. Asist ve gol özelliği yüksek, tempolu, mücadeleci, sürekli zorlar. Ligin en iyi futbolcularından biri olduğu kesin..

4 yorum:

  1. Deniz türüç'ün iyi futbolcu olduğu noktasında size katılıyorum fakat saha içi tarzı, tavrı yasin öztekin, sinan gümüş gibi ne oldum delisi futbolcu olmaya ve şımarmaya çok uygun saha içi disiplini kesinlikle yok ayrıca fiziği kilo almaya çok uygun . Her yaz en az 5 kg fazlayla antremanlara başlar.. Emre akbaba diyorum saygılarımı sunuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba ayrı, Türüç ayrı, farklı profiller.

      Sil
  2. Amaç kulübedeki türk kalitesini arttırmaksa Deniz Türüç hücum anlamındaki en iyi alternatiflerden fakat sene başında sözleşmesi elindeyken alınması gerekirdi.
    Kulübe için tercih edilmesi gereken ilk oyuncu; gerek çok yönlülüğü, gerek bonservis bedeli olarak Ömer Ali Şahiner'dir.
    2. Olarak sizinde yazilarinizda bahsettiğiniz Musa Çağıran.
    Ömer Ali sahanin tüm kenar bölgelerinde oynayabiliyor sağ sol bek, sağ sol açık, Musa'da orta sahadaki ihtiyaca göre 6,8 eksiğini kapatir. Belhanda'nın yokluğunda N'diaye ile çok güzel 2 8 olurlar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmıştım o dönemde de, yine paylaşmak istedim. Çok haklısın Deniz Türüç için. Ömer Ali Şahiner için de katılırım, hakkının yeterince verildiğini düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir