22 Aralık 2017 Cuma

Fatih Terim Galatasaray'da


Geç kaldığımın farkındayım da elim ayağım hala titriyor. Bilgisayarın başına henüz geçebildim, inanılmaz bir mesaj trafiği var. İnsanlar ciddi ciddi düşünüyor, yarın nasıl işe gidecekler. Bu gece uyumak mümkün mü, en azından benim gibi düşünen insanlar için yazıyorum. İşin taktik / teknik boyutlarına yarın gün içinde gireriz, şu an itibariyle Galatasaraylı Fatih Terim yuvasına geri dönmüştür.

Başarısız da olabilir, kesin başarı diye bir şey yok. Önemli olan nokta "öz güven"in geri dönmüş olmasıdır. Büyük bir umutsuzluk ve kaos içindeydik. Kongre süreci, bahsi geçen yabancı hocalar ya da Ocak ayında ne olacağının büyük bir bilinmezlik olması. Sezon içinde de oynanan her büyük maçta yaşadığımız kaybedeceğimiz hissiyatı. Galatasaraylı Galatasaray'ı unutmuştu, 3 yıl içinde yaşadığımız kaybın sınırı yok.

Bir başarı gelecekse ya da ayağa kalacaksak bu Fatih Terim'le olacaktı. 2. bir ihtimal yok, değil Bilic, Ancelotti dahi gündem olsa fikrim aynı. Ütopik bir şey yazmıyorum, şu an Galatasaray'ın dinamiklerini bilen ve öz güveni geri döndürecek olan isim Fatih Terim'dir. Psikolojik üstünlüğü özledik, şu gecenin tarifi var mı. Galatasaraylıların mutluluğu, yeniden inanması ya da rakiplerin düşünceli hali. Bu hamleyle Galatasaray geri dönmüştür.

Böyle bir giriş de yok, bu çok büyük bir ters köşe. 2-3 gündür öyle açıklamalar dinliyoruz ki Fatih Hoca'yla alakalı tüm düşüncelerimiz negatifti. Önce Ultraslan'ın bildirisi, taraftarın bununla birlikte ayaklanması. Fatih Terim'i geri döndüren Galatasaray taraftarıdır, karşı duran tüm kesimlere rağmen gerçekleşti bu iş. Nasıl olduğunu bir kenara bırakıyorum, önümüze bakalım, artık bundan sonrası.

Twitter'da yaptığım şu paylaşımlar tamamen isteğim ve kalbimden geçenlerdi. Herhangi bir bilgi yok, tekrar yazayım; 

https://twitter.com/SportifCumleler/status/943801224314400768
https://twitter.com/SportifCumleler/status/943600292532293634

Allah'tan başka bir şey isteseymişim demiyorum, şu an itibariyle en çok istediğim şey gerçekleşti. Çok güzel geri dönüşler aldım bununla alakalı, herkese teşekkür ediyorum. Kalbim temizmiş mi desem yoksa çok mu istedim, bilemiyorum. İyi ki oldu, iyi ki gerçekleşti. Detayları yarın konuşuruz, tüm gün Fatih Terim içeriğimiz olur. Yardımcıları kimler olacak, bundan sonra ne olur, Ocak ayı transferleri, Göztepe maçı ya da.

Fatih Hoca yarın takımla idmana çıkıyor, Göztepe karşısında da sahada olacak. Şu an kesin olan bu, sözleşme şartları ya da diğer konuları bilmiyoruz. Göztepe maçı inanılmaz bir ortam olacaktır, tüm taraftarlar hocasını selamlamak için orada olacak. Büyük bir isyan ve ateş bekliyorum, Galatasaray geri dönecekse bu Fatih Terim'le olacaktı..

22 yorum:

  1. Yönetim koltuk ugruna Terime gitmek zorunda kaldi.Zorunda cunku Florya yi vermek istemediler.Son iki gunde olanlari gorunce koltugun gidecegini anlayinca el mecbur Terim demek zorunda kaldilar.Benim fikrim sadece Floryadan degil komple GS idaresinden cekilmeleridir.Eger secilirlerse Terim uzun kalamaz.İlk firtina da tartisma cikar eminim.Secimde oy kullananlar Terim hamlesine kanmasin her aday Terimle calisir seve seve genc adaylarin yolunu acmak lazim artik.İhtiyar meclisi modundan cikmamiz lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim ismi daima 1. gündemdir, ben yaşa veya sonrasına takılmıyorum.

      Sil
    2. Yurt dışında yaşayan bir Galatasaray'lı olarak merak ettiğim bir şey var. Bu yönetim Florya yı neden bu kadar elinde tutmak istedi?

      Sil
    3. Yönetimler böyledir, futbolu yönetme egosuyla bu göreve talip olurlar.

      Sil
  2. Uyumuyoruz dediğiniz gibi :) Dediğiniz gibi herşey bir yana Galatasaray 'ın Özgüveni geri dönmüştür. Tek bir tweetle Fatih Terim o ateşi yaktı :) Yarın ki yazınızın başlığı NEREDE KALMIŞTIK olsa çok güzel olur ;)

    YanıtlaSil
  3. hadi bakalım allah yardımcımız olsun :)
    hayalim: 6.5 sene görevde kalması, artık bir yere gitmemesi ve bu sürede 4 şampiyonluk ile 2. yıldızı takması, 31 mayıs 2024'te 70 yaşında emekli olması :)

    YanıtlaSil
  4. fatih terim'den en nefret eden kişi bile şunu görmüştür yalnız bu gece. tek bir tweetle bütün bir camiayı böyle kenetlemek, böyle manyakça heyecanlandırmak inanılmaz.. sinerji tavan yaptı.

    YanıtlaSil
  5. ne yalan söyliyim bazı kırgınlıklar kolay geçmiyor. buse terim vs gs'nin adını anmadılar hatta paylaşımlarını sildiler. şimdi bi anda yine sahneye çıkacaklar. aslolan gs değil yani aslolan terimspor. yine de hocamızın sonuna kadar arkasındayız tabii. onun için olmasa da bizim için aslolan gs çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmen katılmasam da yorum üslubu budur. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. barça artığını asla transfer etmeye kalkma, başka şey istemiyorum hocam. bir de lütfen asamoah! :)

    YanıtlaSil
  7. Umarim Selcuk takintisi gene baslamaz. Her ne kadar dogru olsada gelmesi yine Fatih Terim'in bazen sacmaliklari tutabiliyor. Selcuk Inan takintisi, Serdar Aziz'e en formda døneminde forma vermemesi. Umarim milli takimdaki huylarini buraya tasimaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz, bakarsın toparlar Selçuk İnan. Keşke toparlasa. Serdar Aziz'e kim en formda dönemi forma vermedi, o dediğin Lucescu. Aksine Fatih Hoca çok tutar Serdar Aziz'i.

      Sil
  8. Hoca gelmeden 2 buçuk saat önce facebook'ta "Dursun Özbek yönetimi şimdiye kadar nerdeyse her konuda taraftarın isteğini yerine getirdi ama Fatih Terim konusunda hâlâ bi adım atmadılar" diye durum paylaşmıştım bende.Kalbimiz temizmiş

    YanıtlaSil
  9. 1.Hagi-Terim dönemi
    2.Lucescu-terim dönemi
    bakalım hangisine benzer bir dönem izleyeceğiz, inşallah 1.si gibi olur

    YanıtlaSil
  10. Bu süreçte olabilecek en mantıklı adım buydu. Tudor un başarılı olup takımda kalmasını isterdim ama olmadi derbilerde cok silik kaldı. Bize gerekli olan enerji Fatih Terim'dir. Sene sonuna kadar ayakta kalıp sene sonunda da daha basiretli bi yönetimin iş başına gecmesi bizi yeniden sampiyonlar ligi takımı yapar. Bu yönetimle o seviyeye çıkabileceğimize halen daha inanmıyorum. Terim'e de küçük gelecek çünkü bu yönetim belli bi süre sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öz güveni kaybettik, bunu kazanabilmek adına en doğru adaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir