12 Aralık 2017 Salı

Filipe Luis'in ilk ismi geçtiğinde konuşulan "Arda Turan'la mı gelecekler acaba" oldu


Arda Turan'la alakalı 3 ay önce bir anket açtığımda görüşler başkaydı, bugün ise bambaşka. Twitter'da sordum, Filipe Luis / Arda Turan transfer paketine ne dersiniz diye ve yüzde 53 isterim şeklinde cevap verdi. Arda Turan'a ilk etapta ben de karşıydım ama gelinen nokta, konuşulan konulara bakınca fikrim evriliyor.

Filipe Luis'in ilk ismi geçtiğinde konuşulan şey "Arda Turan'la mı gelecekler acaba" oldu. Çok yakın arkadaşlar, böyle bir konunun konuşulduğu da söyleniyor ve işin ucunda Ahmet Bulut var. Hala ihtimal vermiyorum gerçi, Filipe Luis'i Atletico Madrid neden bıraksın diyorum. Son maçın adamı seçildi, oynuyor, önüne bir isim gelse dahi Ocak ayında bırakılacak bir futbolcu değil.

Arda Turan için de şartlar zor. Ahmet Bulut'un açıklamalarına bakınca, Barcelona'da aldıkları 7-8 milyon avro'luk ücreti arıyorlar. Bunu da her takımın karşılaması güç ve Arda Turan'ın geldiği nokta bunda büyük etmen. Bu sezon neredeyse topa değmedi, istenmiyor, şans bulamıyor. Yaş da 30 oldu, menajeriniz Ahmet Bulut olsa dahi zorlanıyorsunuz.

Arda Turan'ın Galatasaray'a gelebilmesinin iki yolu var. Ya Arda Turan büyük fedakarlık yapacak, ya da Barcelona yıllık ücretin önemli bir bölümünü ödemeyi göze alacak. Düşünüyorum, aradıkları büyük takımlar böyle bir riske girmez. Premier Lig'de orta sıralar olabilir diye düşünüyorum, olmadı Arap dünyası veya Uzak Doğu dışında şansı kalmıyor. Eğer amaç bu yıllık ücreti ödeyecek kulüp bulmaksa.

Bir noktada Galatasaray'a gelebilecek gibi iş, taraftarın da olumsuz algısı kırılmaya başladı. Bence ihtiyaç da var, sahada isyan eden, gerekirse hakemle uğraşacak bir futbolcunun yokluğuna dönüyoruz. Filipe Luis gibi bir ihtimalle de gerçekten hiç de fena görünmüyor. Yakın arkadaşlıkları bir yana, uyumlu ikili. Birbirlerini ikna noktasında da fazlasıyla söz sahibiler.

Filipe Luis'in transfer ihtimaline çok değindim ama yine yazayım. Ocak ayında transfer tahtaları açılacak, o pozisyona iddialı bir transferleri olabilir. Filipe Luis de geleceğimi düşünüyorum, 32 yaşındayım ve garanti kontrat anlamında gitmek istiyorum derse gelir. Bu anlamda mantıksız değil ancak Atletico Madrid'in Ocak ayında bırakması zor. Keşke gelse tabii, şu an bile Dünya'nın en iyi sol beklerinden biri..

13 yorum:

  1. Bu işin içinde kesinlikle arda turan var zaten, menejeri ahmet bulut la beraber hem çalıp hem söylüyorlar :) Ahmet bulut aylarca arda turan barcelona dan ayrılmayacak diye açıklamalar yaptı.Bjk hezimetinden hemen sonra arda nın takımdan ayrılacağını açıkladı!! Hepsi PR oyunları bunların! Felipe louis olayına gelirsek acı bir ilacı çocuğa verirken tadını düzeltmek için şekere damlatılar ya da ilacı şekerin ilacın içine koyup öylr verirler ya felipe louis o şeker işte ;) Gelse çok iyi olur ama gelmese de çok uğraştık ama bakın gelmedi hatta arda defalarca araya girdi konuştu klübu bırakmadı olur ama sonuçta Arda galatasaray a dönmüş olur ;) Bu kadar orta oyununa ne gerek varsa anlayamadım . Bu yönetim cidden taraftarı çok saf sanıyor !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gerek yok bu kadar oyuna, geliyorsa gelsin yani. Şu an çoğu kesim o sert tepkiden ayrıldı, buna ben de dahil.

      Sil
  2. bayrampaşalı geldiği an gs'nin ligi 5. bitirmesi için dualar ederim. nefrtim kendisi. beter olsun. hoş benim duama gerek yok. gs zaten 5. olur..
    ilk hamlesini merak edenlere: önce belhanda'yı yer 10 numara için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da Galatasaraylılık olmuyor, kişisel nefretlerin demek Galatasaraylılık duygundan çok daha yüksek. Üzücü durum.

      Sil
    2. Ben de çok kişiyi sevmiyorum, gelsin istemem de şu hayatta tek gayem Galatasaray'ın başarılı olması. Asla başarısızlığını istemem, o tabloya düşürmez Allah beni umarım.

      Sil
  3. Arda takimdaki birçok isim cok rahatlar çünkü isler kötü gidince bütün eleştirilerin yonelecegi tek isim arda olacak... ama şu da var ki arda bu takımda mutlaka gruplasma yapacak sürekli goz önünde olacak ve şu da bir gercek ki çok da çalışmayacak bu da belki gomis gibi oyuncuları takimdan sogutacak... Ayrica arda nin takima gelmesi terim ihtimalini de çöpe atacaktir yani arda %5 fayda edecekse geri kalani takima kulliyen zarar olacak... filipe luis meselesinde de once asamoah derim o olmazsa filipe luis olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içine odaklandım, saha dışı noktasında yazdığın gibi güvenmek güç.

      Sil
  4. sportif direktör rıdvan, teknik direktör ersun olsun. emre belözoğlu da gelsin futbolu gs forması ile bıraksın mesela. önemli olan gs'nin başarısı mı diyeceksin sevgili burak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerde yaşadığın için gerçeklere göre yorum yapmak isterim. Gelmeyeceğini, olmayacağını bildiğin şeyler üzerine yazma boşuna..

      Sil
    2. sorumun cevabı bu değil. + son 5-6 yılı fenerlilerin kucağında gezen arda'yı onlardan farklı biri görüyorsan esas hayal kuran da sensin, kusura bakma..

      Sil
    3. Sorun yok ki yanıtı olsun, maalesef.. Galatasaray'ın başarısızlığını isteyebilirsin, saygı duyayım, ne yapayım. Son yıllarda türedi bu tarz taraftar grubu, maalesef.

      Sil
  5. Ne Arda ne Filipe Luis, tek atimlik kursunumuz kaldi, bir nokta transfer icin kullanmaliyiz. Sol kanadi tek basina kullanacak bir oyuncu almaliyiz ve bu oyuncu genc olmali.
    Galatasaray ocak ayinda transfer yapacaksa, mutlaka 3lu savunmaya gore yapmali, bir sol bek daha alamayiz, denayer, serdar, maicon gayet iyi oldu, ahmet ve koray da kabul edilebilir yedekler, 4lu savunmanin sol beki icin zaten linnes ve lato ile idare edebiliriz, ama sol kanatta esecek, fark yaratacak bir oyuncuya ihtiyacimiz var.
    Belhanda muthis bir yetenek ama sirti donuk bir 10 numara rolunde yetersiz, bence 3-5-2 gibi bir diziliste, feguyu ikinci forvet gibi kullanarak ve orta sahayi kalabalik tutarak oynarsak hem belhandanin hem badunun verimliligi artar.
    Sol kanada alacagimiz hizli bir ofansif orta saha oyuncusuyla transferi tamamlariz ve sezona basladigimizdan daha buyuk bir etkiyle ikinci yariyi acariz.
    Arda boyle bir isim degil, hic isimize yaramaz, ama imkansizda olda ismi bizimle anilan gonzalo martinez tam da boyle bir oyuncu. Keske 10M euroyu verip getirebilsek, muthis bir kadromuz olur.
    Gomis ve fegunun forvet oynadigi bir sistemde eren ve sinan da mukemmel iki yedek olurlar, oysa mevcut sistemde ne erenin ne de sinanin yeri var.
    benzer sekilde belhandayi geriye cekerek merkezde 3 oyuncunun birbirine daha yakin oynamasini saglarsak selcuk ve tolga mukemmel iki yedek (selcuk fernandonun tolga badunun alternatifi olarak) olur, yasin, garry ve linnes ile de kanat beklerini yedekleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç yok, mümkün değil, en azından maliyet noktasında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir