13 Aralık 2017 Çarşamba

Gomis'in olası yokluğu sonrası tek ihtimal Eren Derdiyok değil, bunu Tudor söylüyor


Yeni Malatyaspor maçında Gomis'in olası yokluğu sonrası tek ihtimal Eren Derdiyok değil, bunu Tudor söylüyor. Sinan Gümüş de oynayabilir, ya da Eren Derdiyok / Sinan Gümüş ikilisi birden. Tudor'un Sinan Gümüş yorumu bence doğru, kanat oyuncusundan ziyade forvet diye bakıyorum. Çünkü iyi bir bitirici ama tek başına oynadığında değil, forvetin tamamlayıcısı olmalı.

Podolski gibi özellikleri yok, Sivas Belediye maçında bunu gördük. İlk yarıda 10 numara gibiydi, ikinci yarıda forvette tek başınaydı ve gol atmasına rağmen büyük bir etkisi vardı diyemem. Teknik özelliği ve iyi bir sol ayağı var, bitiriciliği ise apayrı noktası. Yalnız top saklayamaz, duvar olamaz, bu tarz bir forvet özelliği yok. 

Bu özellikleriyle iyi bir tamamlayıcı, Gomis veya Eren Derdiyok'la da gayet uyum gösterir. Eğer Sinan Gümüş'den bir şeyler bekliyorsak bunu düşünelim, Gomis / Eren Derdiyok değişiklikleri ya da ikisini birlikte kullanmak verimli olmuyor. Sinan Gümüş'ü düşünmüyoruz, gol aradığımız dakikalarda Gomis'in yanı için mevcut kadronun en iyi alternatifi.

Gomis'in de cezasının 1 maçta kalacağına inanıyorum, Yeni Malatyaspor maçında sahada olmalı. Örnekler var çünkü, Babel ve Alper Potuk gibi. Akhisarspor maçında Gomis'in kırmızı kartı dahi tartışılırken ona 1 maçtan fazla vermenin bambaşka anlamları olur. En kötü durumu düşüneceksek eğer Gomis'in yokluğunda bu yazdıklarım düşünülmeli. Eren Derdiyok'u kullanmak bir şey ifade etmeyecek. Sinan Gümüş'ü de onunla birlikte kullanmak en doğru alternatif.

İstek lazım tabii, Sinan Gümüş için yazdığım tüm eleştiriler geçerliliğini koruyor. Bunu futbolcu isteyecek, o formayı alacak. Şans bulmadı değil, Tudor verdi üstelik. İstikrar sağlamalıydı, bambaşka konulara dalmadan ya da olmadan oldum havasına girmeden. Tudor'un ondan yana beklentisi olduğunu düşünüyorum, kimseden söz etmezken onu özel olarak konuşuyor..

18 yorum:

  1. Eğer ki Bafé beklediğimiz gibi 1 maç değil de daha fazla bir ceza alırsa bence kesinlikle Eren değil Sinan oynamalı. Ancak ilerde tek basına etksiz olacağı kanaatinde de değilim sonuçta kupada ki takım olmayacak Malatya'da Ndiaye, Soso, Belhanda bunların hepsi Sinan'a top getirecek oyuncular 4-1-4-1 düzeninde tek Sinan'la iş görebiliriz gerçekten bitiricilik konusunda ben çok yukarıda olduğunu düşünüyorum Sinan'ın. Umarım o da şans gelirse en iyi şekilde değerlendirir. Tabi hepsi bi tarafa Gomis'in 1 den fazla ceza alması da skandal olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ün duvar olma, top tutma gibi özellikleri yok maalesef. Onu koşturmak zorunluluğu doğar, buna da uygun değiliz.

      Sil
  2. Sinan Eren ikilisinin oynaması demek bir oyuncunun kesilmesi anlamına geliyor. Yeni Malatyanın hücum gücü yüksek olmadığı için Fernando yada Ndiaye den birisi kesilebilir.
    Tabi şuan Mariano nun durumunu da bilemiyoruz. Çok karışık bir durum ancak bana göre bu maçta iki tane dafansif orta sahaya gerek yok. Fernando nun dinlenmesi taraftarıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan ı sürekli desteklememin nedenini söyleyeyim. Şuan futbol sahalarında 4-3-3 ün kanat forvet bölgesinde oynayabilecek nadir futbolculardan birisi. Türkiye de bu tanıma uyan birde Visca(iyiki zamanında biz almamışız adamın kariyerini biterdi) birde çok uymasa da Babel var.
      Chelsea meraklı mı Pedro yu oynatmaya yada yıllarca Barcelona da oynaması şans mıydı? Bu oyuncuların tek zayıf noktası başka bir sistemi oynayamamaları. Bu nedenle Sinan, Pedro oynuyorsa onların kanadında Eboue ve Dani Alves oynuyor. Yada geçen sene Chelsea de Moses oynuyordu.
      Bu adamları kanada değil ceza sahasına yaklaştırmak gerek. Bu adamlar kanada yaklaştıkları anlarda bildiğimiz AYdın Yılmazdan daha etkisiz oluyorlar.

      Sil
    2. Sinan Gümüş özellik itibariyle oynar, farklı oyuncu, bunu ben de söylüyorum. Sıkıntı başka, bunu da kendince arayacak..

      Sil
  3. Böyle konuşmayı sevmiyorum. Galatasaray'a karşı art niyet var. 2.lig takımıyla oynarken bile rakip takımdan yana inisiyatif kullanıyor hakem. Keza lig maçlarında görmek bunu mümkün. Gomis özür dilese de centilmenlik gereği bunu yapmıştır pozisyon kırmızı kart değildi. Mustafa öyle kıvrıldı ki Gomis de adam öldü zannetti. Dile getirmenizi beklerdim ki bunu konuşmadınız. Akhisar'ın 10 kişi kalmasında hakem hatası yok. Fakat Okan Buruk ortalığı karıştırarak hakemi etkiledi ve Gomis'e kırmızı kartı verdirtti. Üzerine maç sonu tavrı hoş değildi. Nitekim doğru olanı yaptı ve özür diledi. Bu sene fedarasyon ve hakemler Galatsaray'ın üzerine geliyor. Adil değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, olmaz mı.. Ben dile getirdim yalnız bunu, yazıda olmasa bile Twitter'da var.

      Sil
  4. Gomis 2 maç alır gibi duruyor

    YanıtlaSil
  5. Sinan gümüş'ün yapacağı tek şey fiziğini geliştirmek, kendine bakmak ve mental olarak bu ne oldum delisi olmaktan çıkması! Sinan ın fiziği gelişmiş, mental olarak perfect noktası Podolski zaten! Podolski den fazlası var eksiği yok yetenek olarak ama kafası hep başka yerlerde! Podolskiyle aynı takımda da bulundu! Bundan nasıl bir ders çıkarmaz insan , gerçekten hayret!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak böyle, katılıyorum.. Podolski gibi bir isimden hiç bir şey kazandıramadı kendine.

      Sil
  6. Sinan gümüş sahte forvet oynar. Santrofor olmaz çünkü sırtı dönük oynayamıyor. 10 numara da pek olmuyor çünkü pas kalitesi iyi değil. Kanat oyunu için hızlı değil, orta kalitesi yok. Kendini geliştirir mi bilinmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahte forvet oynar ama tek başına değil, x bir forvetin yanında oynayabilir.

      Sil
  7. Necati Ateş, Hasan Kabze iki sene önceki cenk tosun bu tarz bi isim lazim forvete bulabilir miyiz? Cok zor...

    YanıtlaSil
  8. Sinan Gümüşten herkes Pedro performansi bekliyor ancak bence oynama stili daha cok orta sahaya yakin.Daha S.Busquet gibi oynayip ortadan hucuma katilmali.Hizini alip gittiginde ayaklarina hakim dar alanda dripling yada ver kac ile oynar.Ben kanat performansini begenmiyorum.Su an Tudorun Belhandaya yaptirmaya calistigini bu cocuk daha iyi yapar bence.Denemekten zarar gelmez diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  9. Pedro olamayacağı aşikar da, Busquets hiç olmaz. Busquets'te olan hiçbirşey yok onda, top kovalamaz, top kapmaz, pas yapamaz. Yukarıda bir kaç defa tekrarlanmış Poldi örneği en yakını, Rijkaard 4-3-3ünde, güçlü beklerin önünde kanat forvet olur, 2 forvetli bir taktikte destek forvet olur ama dahası olmaz o çocuktan. Futbol dünyasının görüp görebileceği en büyük gelişimi gösterse de Busquets'in alanında oynayamaz. Herşeyi geçtim var olan yetenek, ya da futbol görüşü vs. geliştirilebilir ama olmayan yetenek var edilemez. Busquets defansif orta sahadır bu arada, Belhanda gibi de oynamaz. Hücuma katılabiliyor oluşu onun ekstra meziyetlerinden kaynaklanır, mevkiinden değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir