23 Aralık 2017 Cumartesi

Pazar günü büyük bir şölen olsa da Göztepe maçı fazlasıyla zorlu


Göztepe maçı hiç de kolay olmayacak. Pazar günü büyük şölen, Fatih Terim'e görkemli bir selamlama olacak ama asla garanti 3 puan gözüyle bakmamak gerekiyor. Göztepe iyi bir takım, oynadıkları futbolla da gözleri pek. Galatasaray'ın ise sorunları var, özellikle her iki bek konusundaki sıkıntı bizleri büyük bir kedere sürüklüyor.

Fatih Terim geleli 2 gün oldu, mutlaka dokunuşu olacak, takımı iyi takip ettiğini düşünüyorum ama hiç kolay değil. Daha önce de yazdım, sol bekte sağ ayaklı futbolcu oynatmak pek tercihi değil ya da tam tersi diyelim. Hakan Balta'nın lisansı olsa o forma giyecekti dedi, tüm sezon oynayamayan, artık temposu stoperi dahi kaldıramıyor dediğimiz bir isim. Elde alternatif yok, tamamen mecburiyet.

Önde basmayı deneyeceğiz, tempolu, fazlasıyla agresif oynayacağız. Buna kesin olan diyelim, kesin olmayan taraf ise formasyon. 4-4-2'yle de başlayabilir, 4-1-4-1 gibi de oynayabilir, çok tercihi olmasa bile 4-3-3 de ihtimaller arasında. 3'lü düzenleri bir kenara bırakalım, hocanın pek tarzı değil. Bunun anlamı şu, her iki bekte de devşirme isimlerle oynamak durumundayız. Bana sorarsanız, sağda Linnes solda Garry Rodrigues'i göreceğiz.

Garry Rodrigues hücum için de önemli. O olmadığında top taşıyamadığımız, ön alanda baskı kuramadığımız çok maç var. Tudor onu son dönemde hamle oyuncusu gibi düşünüyordu ve onun olmadığı anlarda çok zorlandığını gördük. Yapacak bir şey yok, beke çekmek durumundayız. Hücum felsefesi olacak, tempo ararken Garry Rodrigues'i bu anlamda kullanacağız. Sol bekte oynamışlığı var, 3-4-2-1 gibi düzenlerde de Galatasaray formasıyla sol tarafta izledik onu. Kötü iş çıkarmaz.

Linnes'i ise sağ bekte izleriz, kendi pozisyonunda. Orada da yeteceğini düşünmüyorum ama 2. bir alternatif görünmüyor. Denayer'i orada denemez Fatih Hoca, Linnes dışında seçeneği kalmıyor. Takıma şöyle 10 - 15 gün önce gelse U21 takımının beklerinin dahi şanslarının olacağını söylerdim, Fatih Hoca bu konularda cesurdur. Şu an böyle bir hamle yapmaz, 2-3 günde bunu görmek imkansız. 

4-4-2 olabilir, Sinan Gümüş'ün Fatih Terim ile şansı var, yükselmesini bekliyorum. Gomis'i de tamamlayabilir, bu güçlü bir ihtimal. 4-3-3 de mümkün, Selçuk İnan'ı 11'e taşır bu da ve Fatih Terim'le yükselmesini beklediğim bir isim daha. 4-1-4-1 de mümkün, yine hocanın kullandığı bir düzen ve Badou Ndiaye'nin önemi çok daha ön plana çıkacaktır. Tempolu, böylesine agresif isimleri tutacak, bence daha da yükseltecek. 

Muslera
Linnes Maicon Serdar Garry
Fernando Badou Selçuk
Feghouli Gomis Belhanda

Göztepe maçı adına esas beklentim bu. Tolga Ciğerci de döndü bu arada, alternatif noktasında hocanın elini fazlasıyla rahatlatacak. Bu yani, maç için yazılabilecek çok şey yok. Eksikler var, özellikle bek noktasında sorun yaşıyoruz. Kulübeden maçı çevirme noktasında doğru alternatiflere sahip değiliz, hoca çok yeni ama bu maçın da telafisi yok işte. Kazasız atlatmak zorundayız, dolu tribünlere, coşkuya ve takımın temposuna çok büyük ihtiyaç var..

4 yorum:

  1. Fatih terim in kafasında mutlaka farklı formasyonlar var ilk geldiği sene oynattığı oyunu hatırlarsak; engin baytar- emre çolak ikilisi gibi ortasaha oyuncularını kanatta oynatarak önde de necati- elmanderle baskılı bir 4 4 2 oynatmıştı . Aynı oyunu feghouli- belhanda kanatlarda ortada ndiaye- fernando ilerde gomis yanında sinan gümüş olabilir tabi ki burda sinan gümüşün perdormansı çok önemli! Ya da sinan yerine feghouli- gomis yapar bi kanada rodriges gelir ama benim düşüncem Terim in kafasında fernandoyu stoper oynatmak ta olabilir! Fernando dan yeni bir popescu yaratabilir! Çünkü geriden topla çıkma konusunda büyük poblem yaşıyoruz. Tabi ki bunlar hep olasılık ama Terim kesinlikle buna benzer çarpıcı bir kaç dokunuşla 2. Yarıya başlıyacaktır. Ayrıca Hakan Çalhanoğlu tranferini çok olası görüyorum. Hem terim in milan la ile olan ilişkisi hem de gattusayla olan bağı bu transferi çok olası hale getiriyor. Bekleyip göreceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 desek bile belli olmuyor, mevcuda göre bir düzen de ortaya çıkarabilir.

      Sil
  2. Göztepe macı zor gecmez ...cok rahat bır galıbıyet alırız... hatta fark yaparız... Fatih hocanın gelmesınden dolayı soylemıyorum ancak hocanın gelmesıyle cok daha rahat gecer dıye dusunuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zor geçecek diyorum, umarım dediğin gibi geçer.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir