18 Ocak 2018 Perşembe

Çok fazla alternatif yok, Serdar Aziz / Denayer ikilisini izleyeceğiz


Maicon da ligin ilk yarısının Galatasaray adına en iyilerinden biri. Onun da performansı dalgalandı, sezona iyi girmişti ama o çizgide devam etmedi. Tudor'la sorun yaşadığı dönem de var, hatta Malatya deplasmanında iş çok daha ciddi noktalara geldi. Tudor'la devam edilmesi durumunda Maicon belki de bir sorun haline gelirdi, bugün ise görüntü değişti. Göztepe maçı itibariyle de kendisini yeniden kazanmış olduk.

Kampın da yıldızlarından biri olduğu söyleniyor. İlk zamanlardaki hırsına geri kavuştuğunu düşünüyorum. Önemli bir futbolcu, transfer döneminde gelmesini çok istemiştim, kendi çapımda da çabaladım. Ön yargılar vardı, bu yargıları performansıyla kırdı diyebilirim. Ligin 2. yarısında en önemli kozlardan biri olacak ama Kayserispor maçında sarı kart cezalısı olması sıkıntılı olacak.

Çok fazla alternatif yok, Serdar Aziz / Denayer ikilisini izleyeceğiz. Fernando'nun da olmadığını yazmak lazım, bu da savunma konusunda bir hayli düşündürüyor. Tudor döneminde Fernando savunma lideriydi, çoğu zamanını stoperlerin arasına girerek geçirdi. Fernando, Fatih Terim'in futbolculara daha özgürlük tanıdığını söyledi, bu anlamda stoperlerin arasında o kadar izlemeyeceğiz diye düşünüyorum.

Savunmanın yeni lideri Maicon olacaktır, iş ona kalıyor. Bir sıkıntısı var yine de, o da açık alan. Hızlı bir isim karşısında sorun yaşayabilir, onun bu açığını kapatmak gerekiyor. Ön alanda basıyoruz, mümkün olduğunda stoperler orta sahaya daha yakın ve top kullanmayı bilmek, topla çıkmak kadar hızlıca geri dönmek de önemli. 

Denayer'i bu anlamda tutabilir hoca. İlk etapta çok şans vermiyordum, hazırlık maçlarının ardından kafama yatmaya başladı. Dany örneğini vereceğiz, Şampiyonlar Ligi oynuyorduk onunla ve Dany / Semih Kaya ikilisi iş yapabiliyordu. Denayer'i Dany'nin çok daha önünde düşünüyorum, o da hızı ve atletizmiyle ön plana çıkıyor. Aşama kaydedecektir, beklediğimiz gelişimi bu oyun düzeninde gösterir. 

Serdar Aziz ise tam hocanın kalemi, Milli Takım'da da bunu görmüştük. Serdar Aziz / Denayer oynayacak ama Fernando'nun yokluğu kadar endişelenmiyorum bu duruma. Şu da soruldu, sahada aynı anda Donk ve Denayer'in bulunması sorun olur mu diye. İkisi de odağını çabuk kaybetmesiyle bilinir, haklı da bir yorum. Bilemiyorum tabii, Fernando'nun yokluğunda kesin Donk mu olacak. Bana göre formaya en yakın isim o..

6 yorum:

  1. ahmet çalığı tercih ederim açıkçası çünkü denayer bir anda uyuya kalıyor resmen ,çok korkutuyor beni, hele umut gibi fırsatçı, sürekli press yapan bir forvete karşı daha da sıkıntı.Hatta tuzla maçında bile topu sektirip rakibin önüne atmıştı ama rakip zayıf olunca tehlike olmadı.Bir de denayerin kilo fazlası var sanırım artık eski hızı da yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın düzeninde önde basacak, topla çıkacak, hızlı ve atlet stoperler yürüyebilir. Dany'i izlemiştik, Denayer'in şansı da büyük.

      Sil
  2. Bence hoca Selçuk'u Fernando yerine oynatabilir

    YanıtlaSil
  3. Kart cezasını kupa maçlarında çekemiyor mu gomiste oyle olmuştu sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekemiyor, Gomis'in durumu farklıydı. Gomis kırmızı kart gördü, Maicon sarı kart cezalısı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir