2 Ocak 2018 Salı

Hamza Hamzaoğlu'nun kariyerini çok yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum


Israrla vurgularım, Hamza Hamzaoğlu'nun kariyerini çok yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Galatasaray'da 3 kupa alan bir teknik adamın ağırlığını maalesef göstermiyor. O ağırlık sabretmeyi ve en doğru teklifi beklemeyi gerektirir. Yunanistan'dan teklifler vardı mesela, yurt dışını deneyebilirdi. O ise sezon içinde 2 takım ortalaması yakalayan bir Anadolu hocası olmayı tercih etti.

Galatasaray sonrasında biraz daha beklemeyi tercih etse olacak sonuçları yazayım. Bugün Lucescu yerine Milli Takım'ın başında olabilirdi, en azından ciddi bir aday olurdu. Galatasaray'ın da teknik adam aradığı her dönemde öncelikli adaylardan biri olabilirdi ki bugün akıllara geldiğinde neredeyse herkes "hayır" diyor. Yarın ne olur bilemem, bugün durum bu.

Ben iyi bir teknik adam olduğuna inanıyorum ayrıca. Galatasaray'da başarılı bir dönem geçirdi, tüm hatalarına rağmen. Anlamsız korumacılığı, takım kurarken "az ama sorunsuz olsun" mantığı, biraz daha "benim takımım" mantığıyla hareket etmesi sorundu. Galatasaray ağırlığı bunu kaldıramazdı, o da gözden düştü. Öyle bir takım kurdu ki o takımdan kendisi dışında kimse katkı alamazdı, ligi bitirdiğimiz yer de ortada.

Bursaspor'da da aynı sorun yaşandı. Orada haklı gerçi, takımı kurma görevi kendisine verildi ve o da bildiği yoldan gitti. Devamında memnuniyetsizlik oluştu, oysa başarısız bir tablo yoktu. O sezon son maçta ligde kalmayı garantilediler, bunda Hamza Hamzaoğlu'nun bir suçu yok. Yanlışı şu, Galatasaray'ın hemen ardından, hatta aynı sezonda Bursaspor'a gitmesi. Osmanlıspor'a attığı imza gibi, Bursaspor'dan ayrılıp aynı sezon içinde imza atmak. Bu değeri ve ağırlığı düşürüyor işte.

Antalyaspor için doğru tercih, o ayrı konu. Takımı ligde tutar, hatta ilk 10'un içine de sokar. Kongre süreci olacak, başkanları bırakıyor ama kadro kalitesi anlamında iyi bir temel var. Galatasaray'da gördüğümüz üzere yıldız isimlerle iyi anlaşıyor, sorunsuz. Antalyaspor'da da bu egoları iyi yönetir ve bir arada tutabilirse önemli işler yapar. Yeni sezonu ise bilemiyorum, umarım hatalarından ders almıştır.

8 yorum:

  1. Çok yazık etti kendine çok. Taraftar olarak da daha fazla sahip çıkmalıydık bence. 2015 yılındaki ayrılık saçmasapan yaşanan bir ayrılıktı. İnsanlar da anlamsız bir Hamzaoğlu nefreti var. Evet sonrasında ciddi manada medya ile iletişimin de kötü açıklamalar da bulundu, yani bir iletişim problemi olduğu açık. Ayrıca dediğin gibi kariyerini de çok kötü yönlendirdi. Lakin şu an hala 4.yıldız ile övünebiliyorsak bu Hamza Hoca'nın sayesindedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar olarak yanlışımız oldu, öfkeyi çok yükselttik. Hocanın hatası bol, o ayrı da yangın koparılacak durum yoktu.

      Sil
  2. hamza hoca biraz daha zeki (aptal demiyorum yanlış anlaşılmasın) ve politik bir tip olsaydı hala gs'nin başındaydı. ama değil.
    en kötüsü, şu an gs'nin başına geçse yine aynı davranışları sergiler. "şu konularda hatalıydım, artık bunları yapmayacağım" demez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tecrübe sahibi olmuştur diyeceğim, başka diyeceğim bir şey kalmadı :)

      Sil
  3. Hocanın çok hatası vardı ama gittiği zaman çok çok yanlıştı .O yılı onunla tamamlasak ben 6.değil de daha üst sıralarda olurduk diye düşünüyorum çünkü öyle bi özelliği var ki bi takımı o kuruyorsa kurduğu takımdan o sezon sadece o katkı alır ondan sonra gelen hoca asla katkı alamaz.Dediğim gibi gönderilme kararı doğruydu ama zamanlama yanlıştı.4.yıldızı takıp yeni bi yapılanmaya girilmesi gerekirdi çünkü sezonu tamamlaması için getirilmişti.Tabi takım şampiyon olunca işler değişti ve hoca kaldı.Belki de alınabilecek futbolcuları o dönem veto etmese rezil bi 15-16 sezonu geçirmeyecektik ama dengeler dedi burak küsmesin umut küsmesin dedi kendi sonunu getirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka üst sıralarda olurduk, en kötü ilk 3. Öyle bir kadro kuruldu ki o kadrodan sadece kendisi katkı alabilirdi.

      Sil
  4. Örnekler değişse bile değişmeyen bizim kolay alev almamız değil mi biraz da bu yönde oluşan ve kolay malzeme haline gelen bu çıra vaziyetli taraftar algımıza dikkat çekecek yazıların gerekli sanki hocam bu yeni ve tek kullanımlık tepkisellik değişmeli kültürümüz bu değil bizim saygılarımla..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir