5 Ocak 2018 Cuma

Transfer ütopyası "2018" #16; Ianis Hagi


Di Marzio, Ianis Hagi'yi Galatasaray için yazdığında büyük bir heyecan yaşandı. Hagi ismi sonuçta, duygusal derinliğin sınırları yok. Herkesin hayalidir, günün birinde 10 numaralı formanın arkasında Hagi Jr.'ın yazması. Hal böyle olunca da o haber heyecanlandırdı ve işin içinde Fatih Terim olduğu düşülünce de neden olmasın denildi.

Baştan yazayım, bu işin gerçekleşmesi pek mümkün değil. İstesek, şartları zorlasak gerçekleşebilir, o ayrı konu. Fiorentina kendisine pek şans vermiyor, verecek gibi de görünmüyor. Hagi isyanlardaydı, Ianis'in 1.5 yılının boşa geçtiğini düşünüyor. Aslında hata kendisinin, Ianis'i çok erken gönderdi, en az 2 sezon daha tutmalıydı. Ianis Hagi 19 yaşına geldi, kendini kanıtlaması gereken zamanlar.

Hagi de Ianis'i Viitorul'a geri almaya çalışıyor, bu iş için de Floransa'da. 2 milyon avro'ya satmıştı, aynı paraya geri alma derdinde. Yüksek ihtimalle de bu transferi gerçekleştirecek, Ianis'i yuvaya geri döndürecektir. Bu anlamda Galatasaray ihtimalini düşük görüyorum, bu işi çok fazla zorlamayacağız gibi görünüyor. Fatih Terim'in de bu anlamda bir hayali vardır, o ayrı nokta.

Ianis Hagi önemli bir potansiyel. Çok fazla izlemediğim için yorum yapamıyorum, ancak takip ettiğim kadarıyla bir şeyler yazarım. Her iki ayağını da kullanabiliyor, şut özelliği babasına benziyor, 10 numara, merkez orta saha ya da sağ kanatta içe kat eden profilde oynayabilen bir isim. Belhanda için alternatif olurdu, Fatih Terim de zaman içinde o şansı verirdi. Rotasyonda yer bulurdu yani, güzel de bir hamle olurdu.

Sıkıntı şu, babasının ismi çok büyük. Haliyle beklenti olacak ve onun o beklenti altında ezilmesinden korkarım. Bu anlamda transferi için erken, biraz daha olgunlaşması iyi olabilir. Fatih Terim yerine x bir teknik direktörümüz olsa bu transferi istemezdim de, hoca olunca iş değişiyor. Bir not, bu transfer gerçekleşse kendisi Türk statüsünde oynamayacak. Bunu kafadan unutun..

8 yorum:

  1. Hagi'nin oglu olarak gelecek takıma ve işi hic de kolay olmayacak o sahada olduğunda kenarda Belhanda, bi kaç sene öncesinin sneijder'i ve de uefa kupasini kaldiran hagi onun tepesinde olacaklar kaldırabilir mi bu baskıyı? Çok zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da var ama en büyük baskı formanın arkasında Hagi yazacak olması. Şu aşamada zor, olgunlaşması lazım.

      Sil
  2. Fiziksel olarak hazir degil yumuşak henuz 4-5 sene sonra ancak potansiyeline ulasir. Bu parasızlık da hoşa harcanmış kontenjan ve para olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek gerekiyor, gelişimini izleyelim biraz daha. Ama işin ucunda hoca da olunca yok diyemiyorum.

      Sil
  3. İsmin altında kalır malesef şu aşamada. Medya bile yıkar çocuğu olumsuz durumlarda.

    YanıtlaSil
  4. Yanlış hatırlamıyorsam babası genç yaşta Türkiyeye gelmesini istemediğini söylemişti

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir