5 Ocak 2018 Cuma

Nigel de Jong Mainz'da


Nigel de Jong'dan sertliğini aldığımızda geriye bir şey kalmadığını gördük. Bu adam boşuna ABD'e gitmedi yani, biz ise geri döndürdük. Transferin şartları vardı tabii, son gün itibariyle o kadar da negatif bakmamıştım. Bir isim gelmeliydi, daha iyi bir alternatif bulunamadı. Leiva ve Lass Diarra ile o kadar zaman kaybedildi ki Nigel de Jong'a ses çıkaramadık.

Hata şu, neden 2 yıllık sözleşme ve 2.5 milyon avro yıllık veriyorsunuz. Sol bek için de şartlar zorlu mesela, yine de Evra için 6 aylık bir sözleşmeden bahsediyoruz. Yapılması gereken 1 yıllık sözleşmeydi, biz ise 2 yıl vererek zaten bu işi kafadan bitirdik. Nigel de Jong ilk sezonunu pasif dinlenerek geçirdi, içinde bulunduğumuz sezonu ise aktif.

Nigel de Jong'u sertliği ve agresifliği ile tanırız. İyi olduğu dönemlerde de pozisyonunun en iyilerinden biriydi. Bu tarz isimler eğer beraberinde teknik özelliği barındırmıyorsa düşüşleri daha kolay oluyor. Lass Diarra'yı bugün PSG istiyor mesela, ne kadar düşüşte olsa da teknik ve dripling özelliği ortada. Lucas Leiva ya da, teknik özelliğiyle ayakta, ayrıca stoper gibi de oynayabiliyor. Pozisyonunuzu da değiştirmiyorsanız kaçınılmaz son. Yukarıda da yazdım, ABD'e gidişi boş değil.

Temposunu, sertliğini kaybetmiş, agresifliği ve tecrübesiyle ayakta kalmaya çalıştı. Ne Selçuk İnan'la oldu, ne de Tolga Ciğerci'yle. Tudor göreve geldiğinde de ilk icraatlarından biri onu kenara almaktı ki doğru hareket. Yine de bir yanlış var, futbolcunuzu değersiz kılmamak gerekiyor. Büyük kazanıyor, futbol belki onun için bir hobi ama Nigel de Jong isim nihayetinde, daha iyi yaklaşımla yollar çok daha kolay ayrılabilirdi. Fatih Terim birkaç günde başardı bunu, iletişim çok şey.

Futbolcunun yapısı korumacı, hatta lider. Saha içinde isyan eder, bunda sorun yok. Bazı arkadaşlar bundan örnek verip "iz bırakmadı mı" diye sordu da beklentiniz bu mu? Galatasaray'ın o dönem sahada isyan vermediği, agresif hareket etmediği dönemdi. Nigel de Jong geldiğinde buna çare olabilir üzerinden umut sahibiydim ama vücut bitmiş, sertlik kalmamış. Böyle olduğunda da kontrolsüzlük beraberinde geliyor. Galatasaray ceza sahasının etrafında rakibe çift girişler gibi.

Mainz'e gidiyor olması bir hayli şaşırtıcı. Hala kendisinden fayda bekleyenler var demek, benim adıma büyük bir sürpriz. Mainz bir anlamda Galatasaray'ın kurtarıcısı, önce Jose Rodriguez için güzel bir bonservis verdiler, şimdi de Nigel de Jong'u koparıyorlar. Neyse, hayal kırıklıklarının arasına Nigel de Jong'u da ekliyoruz..

8 yorum:

  1. Kurtulduk çok şükür... Gençliğinde de pek beğenmezdim kendi adıma. Zararın neresinden kurtulsak kardır hem maddi hemde önemlisi kontenjan anlamında. Evet lisansı çıkan 14 yabancı arasında De Jong yoktu ama kadroya almasan da takımda bulunması Florya'da antreman yapması bile camiayı yoruyordu. Bu anlamda Hakan Balta dışında vefa göstereceğim oyuncu yok.

    Sıra Latovlevici de olmalı bana göre. Carasso'yu daha sonra gönderirdim.

    Evra'yı mümkün olduğunca bekletip diğer seçenekleri sonuna kadar zorlayıp (kiralama olabilir) olmuyorsa en geç haftaya salıya kadar Evra kampa katılmalı.

    Evra ucuz maliyetli değil. Bonservisi yok ama satma şansında yok 6 aylık maliyeti 1.25m. Artı opsiyon istiyor. Muhtemelen 6 ay kalsa bile 1.25 + opsiyondan çıkma maliyeti olacaktır. Bu da 1.5-2 arası maliyet anlamına gelebilir.

    6 ay için birini kiralasak da maaş + kiralama bedeli 1.5 civarı olur. Evra konusunda ciddi çekincelerim var. Özellikle opsiyon şartlarını ''makul'' tutmaya özen göstermeliyiz.

    3 gün vaktimiz var sol bek için.

    Son günlerde forvet konusunda hiç isim geçmemesi de ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrasso'yu ben de tutmak isterdim ama gönderilmesi en kolay yabancı gibi görünüyor. Bu konuda daha detaylı yazacağım, tüm yabancıları tek tek değerlendirip.

      Sil
  2. Fatih Terim'in kalemi diyebileceğimiz bir oyuncu aslinda... geldiği dönem takimda Fatih hoca olsa baska seyler konuşuyor olabilirdik ama su anda her sey için cok gec ve takimdan ayrilmasi en mantikli karar. Mainz ise bi almab takımı olarak beni sasirtiyor:)

    YanıtlaSil
  3. Sivasspor'un aciklamasi var Lato'yla ilgileniyoruz diye. Bu gidisle Lato giderse yerine Evra gelip belki transfer kapatilir. Sene sonunda ise Donk gider Asamoah gelir. Bence Fatih Terim'in Eray'i oynatmasi Carrasso'yu gøndercegim mesaji degil. Bence Eray'i gørmek icindi. Aslinda pek zanetmiyorum Carrasso'nun gidecegine. Taffarel Carrasso'nun kalmasini ister. Sonucta buyuk bir tecrube. Søzlesmesi bir yillik zaten, maasi da az. Lato gider Evra gelir. Donk gider Asamoah gelir. Carrasso giderse yazin ya gider yada futbolu birakir.

    De jong'a da biraz haksizlik ediyoruz bence. Riekerink'le ligin ilk yarisni hicte køtu oynamadi. O takimda kimin temposu vardi ki De Jong becersin. Ben De Jong'un bu kadroda az da olsa is gørebilecegine inaniyordum. Neyse hayirli olsun. Guzel karakteri vardi. Severdim cana yakin tavirlarini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir forvette bekliyorum. Yazın ise giden isimler çok daha artacaktır.

      Sil
  4. aylardır top oynamadı.
    yaşı malum.
    bi anda almanya ligi..
    ilginç..
    yoksa mainz ile aramızda "bazı ilişkiler" mi var :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir