15 Ocak 2018 Pazartesi

Sanki Hakan Balta değil de Latovlevici 6 aydır oynamamış


Fernando'nun yokluğunu konuştuk, sıra sol bekin. Çok daha önemli bir konu, hatta şampiyonluğu tayin edebilecek kadar. Linnes sezona iyi girse de devamını getiremedi, Latovlevici'yle günü kurtarma planı ise tutmadı. Hayaller ise Ocak ayında Asamoah üzerineydi, görünen o ki bu da gerçekleşmedi. Yeni bir plan gerekiyor, sol bek konusunda geç kaldığımızı düşünüyorum.

Maddiyat sorun, bu bir gerçek. Rahat hareket edemiyoruz ve hem en iyisi, hem en makul olanı derken zaman kaybettik. Şu noktada Evra olmaz mesela, onun kamp görmesi gerekirdi. Kiralık veya sözleşmesi sezon sonunda bitecek bir isim bekliyorum. Görünen o ki piyasada pek bir fırsat hamlesi yok. En son çare Carole diyorduk, o da Sevilla'da son 2 maça 11 başladı.

Yine Viitorul maçına dönüyoruz. Fatih Terim belli ki o pozisyonda sağ ayaklı bir ismi kullanmayacak. Linnes ve Denayer'i bu noktada devre dışı bırakıyorum, Latovlevici ve Hakan Balta şu an o rotasyonu oluşturuyor. Bu rotasyon da korkulu rüyalar görmeye neden oluyor, seviyemiz iyi ama sol bek rotasyonu anlamında büyük bir boşluk var.

Latovlevici'yle bağ koptu diyorum. Gördüm ki o bağı Fatih Hoca da tutamayacak. Olmadı ondan, günü kurtaramadık. Tarz noktasında hiç lafım yok, hücum beki de o noktada bir etkisi yok. Sürekli topları kötü kullanıyor ama ısrar ediyor, zorluyor. Talipleri de var, elden çıkarmak zor olmayacak. İş sol bek almak, biri gelmeden gitmesi imkansız. Sol bekimiz yok çünkü, çok acı bir tablo bu.

Hakan Balta ise 3-4 sezon önce dahi sol bek için temposunu kaybetmiş bir isimdi. Stopere geçince kariyerini uzattı, son sezonda ise orası için dahi tüm temposunu ve atletizmini kaybetti. Yine de tecrübedir, takımda tutarsınız da stoper olarak düşünürsünüz. Şu noktada sol bek düşünüyoruz, 34 yaşında o pozisyona döndürdük. 

Yalnız Latovlevici'nin öyle bir görüntüsü var ki sanki 6 ay o oynamamış. Hakan Balta'nın görüntüsü ona oranla daha iyiydi, en azından nerede durması gerektiğini biliyor diyeyim. Hakan Balta'yla devam etmek imkansız, bunu bilerek yazıyorum. O pozisyonda çok büyük bir boşluk var, sol bek transferiyle bu takımın kalitesini çok daha ileri taşımak mümkün..

6 yorum:

  1. Bence sol bek gelecek ama Kayseri maçına yetişmeyecek. Hakan oynar gibime geliyor 1 maçlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu görüntüde ben de öyle düşünüyorum.

      Sil
  2. Kayseri de saglam takim, Hakan sol ayakli o oynar derken bir surpriz yasamayiz umarim. Benim futbol gorusum eldeki kadroda Linnes sol bek oynar diyor, yeterli mi degil ama hem temposu hem de ortasi var, son macinda da cok iyiydi. Ayrica Linnes'in surpriz asistleri de su saydigimiz hicbir oyuncuda yok gerci Hakan Balta da zaman zaman cok garip goller ya da asistler yapiyor ama cok nadir ve hele bu formla cok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi takım, zorlanacağımız kesin. Ben sağ ayaklı bir sol bek beklemiyorum yine de.

      Sil
  3. En başta tudorun Linnes'i kesmesi hataydı sezona iyi başlayan bi Linnes vardı ama pat diye Lato oynamaya başladı bu da tudorun hatalarından biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hata var, süreci başlatan hareket ise dediğin gibi oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir