3 Ocak 2018 Çarşamba

SC nostalji #86; Lucas Ontivero


Kendi izlediğim dönem için yazıyorum, gördüğüm en kötü transfer Tarık Çamdal. En karanlık olanı ise Lucas Ontivero diyebilirim. Hayatında profesyonel maç oynamamış, oradan oraya altyapılarda sürüklenmiş bir isim için 2 milyon avro bonservis verdik. Üstelik 4 ay boyunca denediğimiz bir isimdi bu, o Ocak ayı transfer döneminin en karanlık adımı.

Ontivero'nun Galatasaray öncesi dönemi için bir şey yazamayacağım haliyle. Tokatspor maçıyla başlar bu hikaye, ilk maçında yarattığı heyecanın tarifi yok. Askerde izlemiş ve çok yükselmiştim, sonuçta tanımadığımız, gelecek beklediğimiz bir futbolcuydu. O sezon kadroda da tutuldu, yer yer lig içinde şans dahi buldu. Mancini kalsa belki devam da ederdi, bilemiyorum.

Prandelli geldiğinde ise ilk icraatlardan biri onun kadro dışı kalmasıydı. Hocanın kararı olduğunu düşünmüyorum, yönetimin hareketiydi bu. Sonrasında Gaziantepspor'a kiralandı ve şans bulamadı, devamında Honved, NK Olimpija, Montreal Impact'a kiralık olarak gönderildi. O süreçte kısmen de olsa parladığı yer Montreal Impact oldu. Yıllık ücreti ilk kez karşılanmıştı, acaba opsiyonu da alınacak mı diye düşünülürken kiralık sözleşmesi bitince geri döndü.

Sonrasında karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi fesih edildi. Club Universidad de Chile'e gitti önce, dün itibariyle de Lanus'a imza attı. Bu adam henüz 23 yaşında ve altyapı kariyerlerini de düşününce Dünya turu atmış oluyor. Kendisi için bonservis veren tek kulübüz, ilk profesyonel deneyimini de Galatasaray'la yaşadı. Her haliyle zarar, rakamları ortaya çıkarmanın hiç alemi yok.

"Yeni Tevez" deniliyordu, hatırlarsınız. Kanatlar, forvet arkası ya da forvet gibi oynayabiliyor. Patlayıcı özelliği olan bir futbolcuydu, her ne kadar taktik / teknikle pek alakası olmasa da. Profesyonel kariyerinde sadece 9 golü var, oynadığı maç sayısı da aslında o kadar fazla değil. Çalışmayı sevmeyen bir arkadaşımızdı, Gaziantep'e gittiğinde kilo aldığını hatırlıyorum. "Kutu kola" da denirdi onun için, sanırım en doğru tanım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir